báječný letní předkrm nebo příloha
Nejprve připravíme rajčata. Tento krok můžete vynechat, pokud použijete pasírované rajčata z obchodu, popř. krájené v plechovce. Rajčatům nařízněte nahoře slupku do kříže, dejte do misky a zalijte vroucí vodou. Počkejte pár minut a pak oloupejte. Nakrájejte na hrubší kusy a rozmixujte v mixéru.
Omyjte si a očistěte papriky (pokud je máte z vlastní zahrady) a osušte v utěrce. Na plotně rozehřejte ve větší pánvi nebo hrnci olej. Naskládejte do nádoby papriky (aby byla jen jedna vrstva). Nechte smažit, až jsou mírně dohněda a pak otočte. Nechte opět několik minut smažit a přidejte rozdrcený česnek.
Promíchejte, a je-li třeba, ještě smažte. Papriky by měly být mírně hnědé a splasklé. Přidejte rozmixovaná rajčata a nechte asi 10 minut vařit.
Přidejte ocet a sůl podle chuti a dobře promíchejte. Odstavte a můžete podávat.
Servírujte jako přílohu k masu a rýži (bramborám) nebo jako předkrm s balkánským sýrem, pitou, chlebem apod. Papriky jsou dobré za tepla, i za studena (pokojová teplota).
www.epochtimes.cz