Mouku vysypejte na talíř a smíchejte s 2 špetkami soli a česnekem. Ve směsi obalte filety.
Na pánvi si roztopte máslo a smažte krůtí maso na střední plamen, asi 5 minut z každé strany, záleží na tloušťce masa.
Filety přendejte do menšího hrnce s pokličkou, aby nevychladly. Přilijte na pánev olej a vhoďte žampióny. Za občasného promíchání smažte, až jsou měkké (cca 8 min).
V 200 ml horké vody rozmíchejte bujón s petrželovou natí. Přilijte k houbám a za stálého míchání vařte asi 3 minuty, až tekutina trochu zhoustne (můžete přidat trochu mouky).
Připravte filety s přílohou na teplý talíř a polijte žampionovou omáčkou. Nahoru můžete pro ozdobu přidat petrželovou nať.
Podávejte s rýží, těstovinami nebo bramborem nebo s jinou vaší oblíbenou přílohou
Pro (c)hutnější omáčku přidejte k houbám po odstavení z plotny pár lžic tučné zakysané smetany (aspoň 15 %) a promíchejte.
Jestli nemáte čerstvou petrželovou nať, můžete použít sušenou, popř. provensálské koření.
www.epochtimes.cz