Nejdřív si nadrobno nakrájejte cibuli. Potom si nakrájejte zvlášť lilek (i se slupkou) a zvlášť cukety na asi 1 cm velké kousky. Cibulku na oleji osmahněte ve větším hrnci. Až je měkká, přidejte cuketu nakrájenou na asi 1 cm velké kousky.
V druhém hrnci nebo pánvi si mezitím rozehřejte trošku oleje. Přihoďte nakrájený lilek a smažte. Až se začne lilek připalovat, dolijte trochu horké vody a vařte, dokud lilek není měkký.
Přidejte k cuketám lilek a cibuli. Pak přimíchejte rajčata a česnek. Nato přihoďte chilli, kurkumu a mátu. Dobře promíchejte. Přisypte pořádnou porci soli a trochu pepře. Dobře zamíchejte.
Ochutnejte, dosolte podle vaší chuti a můžete podávat.
Doporučuji kvalitní rýži (thajská, jasmínová, basmati apod.), kterou dáte vařit v hrnci na rýži ve chvíli, kdy začnete připravovat kari.
www.epochtimes.cz