Ve studené vodě propláchněte čočku. Dejte do hrnce vařit vodu. Přidejte čočku a nechte vařit 15-20 minut, až je čočka měkká. Vodu slijte a dejte si čočku stranou. Zatímco se čočka vaří, oloupejte a nakrájejte si brambor, cibuli a česnek.
Ve větším hrnci si rozehřejte olej (na střední plamen). Mezitím si z lusků kardamonu vyndejte semínka a utlučte je v hmoždíři. Vhoďte kardamom i s kmínem na olej, vařečkou promíchejte a nechte pár vteřin smažit.
Přihoďte cibuli a česnek a smažte další asi 4 minuty (nezapomeňte míchat, ať se vám česnek nespálí).
Přidejte rajčata, brambor a bujón a řádně prosolte. Přiveďte k varu, pak snižte teplotu a nechte asi 30 min. probublávat, dokud není brambor měkký (občas promíchejte).
Odstavte hrnec, přidejte čočku a pak všechno nahrubo rozmačkejte. Dejte zpátky na plotnu a vařte dalších 10 min. (Mezitím si můžete do malé misky hodit všechno zbylé koření a promíchat. Také si můžete v mikrovlnce lehce rozmrazit špenát a hrášek).
Přidejte cizrnu a koření, dobře promíchejte a přidejte hrášek se špenátem, dobře promíchejte.
Vařte dalších 5 minut. V případě potřeby dosolte a dopepřete. Podávejte s rýží, plackami čapáty, s nánem nebo chlebem.
www.epochtimes.cz