Zapněte troubu a nastavte ji na 200°C (180°C s ventilátorem). Než se rozehřeje, připravíme si směs.
Vymastěte máslem formu a vysypte ji moukou, odložte bokem.
V míse rozšlehejte vejce s vegetou. Přidejte olej, pak nastrouhanou cuketu a eidam.
Přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva (pokud je hrudkovitá, použijte raději sýtko).
Vymačkejte do směsi česnek a nakonec vhoďte petrželovou nať. Dobře promíchejte.
Směs nalijte do formy a rozetřete (asi 1-2 cm vrstva). Vložte formu do trouby a pečte asi 20 minut nebo dokud není vršek koláče světle hnědý.
Do koláče si můžete dle libosti přidat vlastní oblíbené suroviny - nakrájené žampiony, šunku, různé koření, zeleninu, bylinky atd. atp.
Vegetu použijte pokud možno bez glutamátu a podobných chemických dochucovadel. Jsou to všechno urychlovače a zbytečná šidítka. Kdo neumí uvařit bez umělých zvýrazňovačů chuti, není dobrý kuchař!
www.epochtimes.cz