Vložte kotlety do zapékací nádoby a pečte 20 minut nepřikryté při 180oC.
Mezitím si rozehřejte v hrnci olej, na něm osmahněte cibulku dohněda, pak přidejte cukr, fenykl a protlak. Dobře promíchejte, následně přidejte bujón, víno, citronovou šťávu a hříbky a dochuťte solí či pepřem, je-li třeba.
Přiveďte omáčku k varu. Vytáhněte kotlety, vylijte z nich přebytečný tuk a nalijte na ně připravenou omáčku. Zakryjte alobalem a nechte péct v troubě dalších 40-45 minut.
Než se vám pečeně udělá, máte čas si připravit vhodnou přílohu, doporučuji brambor a zeleninu.
Pokud nechcete použít alkohol, nahraďte jej vodou s trochou vinného octa nebo hroznovou šťávou. Pro seznam náhražek za alkohol viz článek Vaříme bez alkoholu.
www.epochtimes.cz