Do woku nebo větší pánve nalijte olej. Do rozpáleného oleje přihoďte všechnu zeleninu a kari koření.
Za občasného míchání smažte, dokud se zelenina nezačne připalovat, pak přilijte trochu vody, snižte teplotu a za občasného míchání poduste (dejte pozor, ať směs nepřipálíte, v případě potřeby přidejte trochu vody), dokud není zelenina skoro úplně měkká.
Vypněte plotýnku a odstavte pánev.
Lístkové těsto si rozdělte na tři části, každou vyválejte, až je těsto dostatečně tenké (použijte mouku, kdyby se začalo lepit). V případě už vyváleného těsta jej rozviňte, rozdělte na části a do nich zabalte směs (ušetříte si válení).
Záviny potřete rozšlehaným vajíčkem a strčte do předehřáté trouby. Pečte na 180 C, dokud nejsou záviny hnědé (asi 20 minut).
Jako koření použijte jakoukoliv směs kari vyrobenou v Indii nebo Pákistánu, které jsou většinou příjemně pikantní. Mně se osvědčily např. směsi od firmy Shan nebo Rajah. České „kari” směsi jsou naproti tomu nevýrazné a mohou zkazit celkový dojem z chuti.
www.epochtimes.cz