Do zapékací nádoby nalijte dost jablečné šťávy, aby dosahovala nad kotlety. Přidejte vymačkanou šťávu z citronu, hořčici, bylinky, zázvor a smetanu a promíchejte. Zdá-li se vám šťáva moc kyselá, můžete přidat cukr. Vložte vedle sebe kotlety a nechte uležet alespoň 1 hodinu.
Rozpalte pánev a na troše oleje osmahněte kotlety, asi 1-2 minuty z obou stran (záleží na tloušťce masa). Kotlety vyndejte na talíř nebo jinou nádobu a nalijte do pánve šťávu.
Za stálého míchání přiveďte k varu. Snižte plamen, nechte mírně probublávat a vložte kotlety zpět.
Vařte 4-8 minut, v polovině maso obraťte. Že jsou kotlety hotové, poznáte, když je propíchnete. Jestli z masa teče červená šťáva (krev), ještě hotové není.
Podávejte s vaší oblíbenou přílohou.
Maso si kupte od dobrého řezníka, ne týden zabalené v plastu ze supermarketu.
www.epochtimes.cz