Jednoduchý, rychlý a VELMI chutný recept. Kuře můžete nahradit čímkoliv jiným– rybou, vepřovým, zeleninou (lilek, cuketa, brokolice apod.) nebo tofu.
Příprava: 5 min (plus 1 hodina uležení)
Vaření: do 10 min.
Co budete potřebovat:
(porce pro 2 osoby)
- 2 ks (cca 200 g) kuřecích prs
- 1 střední mrkev
- 1 velkou limetku
- 150 ml kokosového mléka
- 1 zelenou chilli papričku
- 1 lžíci rybí omáčky
- menší hrst koriandru - listů (lze vynechat)
- 4 jarní cibulky (nakrájené na 2 cm kusy)
- 1 lžíci oleje
Maso a mrkev si nakrájejte na menší kousky a dejte je do misky. Přidejte šťávu a nastrouhanou kůru z limetky. Dobře promíchejte a nechte alespoň hodinu uležet. Mezitím si rozkrojte chilli papričku, zbavte ji semínek (milovníci ostrých věcí můžou nechat) a nakrájejte na drobné kousky.
Rozpalte ve woku nebo větší hluboké pánvi olej, přidejte kuře s mrkví a za stálého míchání smažte 4 minuty, až je maso dozlatova.
Přidejte chilli, promíchejte a nechte smažit 1 minutu, pak přidejte kokosové mléko, rybí omáčku a polovinu jarní cibulky. Vařte další 2-3 minuty.
Těsně před podáváním ozdobte čerstvým koriandrem a zbylou jarní cibulkou. Podávejte s jasmínovou rýží.
Přejeme dobrou chuť!
Tip:
Zkuste si sehnat kuře od souseda, které v životě vidělo sluníčko, dýchalo čerstvý vzduch a nejedlo jen umělou stravu. Uvidíte, že se vám odmění chutí.
V případě největší nouze můžete nahradit rybí omáčku solí.