Nechte vařit vodu. Dejte do ní zmrazený špenát, snižte na střední plamen a vařte asi 3 min. Slijte, propláchněte studenou vodou a vymačkejte všechnu vodu. Špenát nahrubo (nebo najemno) nakrájejte (podle preferencí) a odložte stranou.
Pokud používáte čerstvý špenát, přelijte ho vroucí vodou, nechejte pár minut odstát a pak vodu vylijte a listy vymačkejte, aby v nich zůstalo co nejméně tekutiny.
Na velké hluboké pánvi rozehřejte nad středně silným plamenem olej. Přidejte cibuli, smažte asi 2 minuty. Přidejte česnek a zázvor a smažte další minutu.
Přihoďte brambory, špenát a všechny ostatní ingredience, promíchejte a nechte vařit na mírném ohni. Občas promíchejte a dolijte vodu, když je třeba (aby se ingredience nepřipálily). Pokrm je hotový, až jsou měkké brambory (20 – 30 min.).
Podávejte s plackami nán, pitou nebo jen tak samotné.
www.epochtimes.cz