Vynikající dezert vhodný i pro vegany
Nejdříve si uděláme ořechovou drobenku. Do mixéru dáme tři hrstě lískových ořechů, kousek másla a lžičku skořice a vše rozmixujeme.
Hrušky nakrájíme na čtvrtky, vložíme je do máslem vymazané formy, polijeme medem a nakonec posypeme rozmixovanou ořechovou drobenkou.
Pečeme 25 minut na 180 stupňů.
Zatím, co se hrušky pečou, vyrobíme zmrzlinový krém. Mražené banány vložíme do mixéru, přidáme 3 lžíce rýžového mléka a 6 Medjool datlí a celé to rozmixujeme. Pokud nemáte Medjool datle, přidejte lžíci datlového sirupu.
Ještě horké hrušky servírujeme do mističek, nahoru přidáme zmrzlinový krém a hned jíme.
www.epochtimes.cz