Tento lahodný desert má výrazné pronikavé aroma a velmi jemnou lahodnou chuť. Můžete jej zkusit obohatit přidáním kokosového mléka.
Doba přípravy: 25 minut - 4 porce
Přísady:
- 175 ml (3/4 šálku) thajské nebo jasmínové rýže
- 625 ml (2 1/2 šálku) mléka (nebo kokosového mléka)
- 10 rozdrcených kardamomových lusků
- 2 vavřínové lístky (bobkový list)
- 125 ml (1/2 šálku) cukru moučky
- 1 ml (1/4 čajová lžička) vanilky
- ratolest máty ušlehaná smetana
Postavte pánev na plotnu o středně vysoké teplotě.
Do pánve nasypte rýži, přidejte mléko, kardamom, vavřínové lístky a cukr a dobře směs promíchejte. Poté, co směs uvedete do varu, snižte teplotu a za stálého míchání přidejte vanilku a vařte ještě 15 až 20 minut. Když je rýže hotová, je pudink připraven k servírování. Možná budete chtít vyjmout kardamomové lusky, ale ponechejte jejich semínka.
Poslední krok přípravy je ozdobení pudinku šlehačkou nebo lístky máty.
Podávejte s tropickým ovocem, jako jsou mungo, ananas, meloun, papaya nebo longan.
Doporučujeme:
Jednoduchý medovo - jablečný koláč
Mangový salát na thajský způsob