Budeme potřebovat
(rozpis je na dvě porce)
- 1/4 kg mrkve
- kousek celeru
- 1/2 cibule
- 2 lžíce másla
- 1 1/2 lžíce hladké mouky
- 5 hřebíčků
- sůl, pepř, majoránka
- opečené pečivo
Zeleninu očistíme, nakrájíme na malé kousky a chvilku podusíme na másle, přidáme hřebíček zaprášíme moukou osmahneme, přilijeme 1 l teplé vody, osolíme a vaříme do měkka.
Zeleninu rozmixujeme do krémova, případně trochu rozředíme, dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Podáváme s opečeným pečivem, které můžeme pokapat olivovým olejem, trochu osolit a okořenit majoránkou.
Autorka žije téměř 20 let v Itálii, zajímá se o recepty našich babiček, o klasické moučníky i italskou kuchyni. Ráda cestuje po Itálii, fotí a seznamuje se s krajovými specialitami a gastronomickými zajímavostmi. Několik let pracovala pro jeden český deník, spolupracovala s českým časopisem pro ženy a má pětiletou zkušenost v potravinářském průmyslu. Její blog najdete na unavenavarecka.blogspot.it/.
Související recepty:
Recepty: Pomerančová marmeláda
Recepty: Svařené víno a jablečná šťáva