Zapněte troubu na 200°C. Ve větším hrnci rozehřejte olej, pak přidejte cibuli, česnek a mleté maso. Míchejte směs, dokud nebude maso hnědé.
Přidejte mrkev, hrášek, protlak, petrželovou nať, bujón, podle chuti sůl a pepř a nechte vařit na mírném ohni asi 20 minut nebo dokud není mrkev měkká.
Zatímco se směs pomalu vaří, v druhém hrnci si uvařte brambory, a až jsou hotové, udělejte z nich kaši za pomoci másla a sýra (můžete přidat i kapku mléka).
Masovou směs vyprázdněte do větší formy na pečení a vyrovnejte. Na ni naneste všechnu bramborovou kaši, kterou vyrovnáte do stejně tlusté vrstvy.
Strčte do trouby a pečte nepřikryté 30 minut nebo dokud kaše nahoře částečně nezhnědne.
Do hovězího můžete přidat zeleninu nebo houby dle vlastní chuti, záleží jen na vás.
www.epochtimes.cz