Tisknout

(Textový) Recept na zapečenou rebarboru

Chod Dezert
Kuchyně anglická
klíčová slova rebarbora
Čas přípravy 10 minut
Čas vaření 40 minut
Celkový čas 50 minut
Pro 5 osob

Ingredience

  • 500 g rebarborových stonků
  • 200 g cukru
  • 200 g ovesných vloček, jemných
  • 100 g másla pokojové teploty
  • 3 lžíce vody

Postup

  1. Stonky rebarbory omyjeme, případně zbavíme zaschlých okrajů. Větší a starší stonky oloupeme, ať nejsou dřevnaté.

  2. Stonky nakrájíme na asi 3 cm kousky, které vložíme do zapékací nádoby. Prosypeme cukrem a podlijeme vodou.

  3. Kostky másla smícháme s vločkami. Prsty máslo pořádně prohněteme a promícháme s vločkami, aby se vytvořila drobenka.

  4. Drobenkou posypeme rebarboru, aby byla víceméně zakrytá. Strčíme do trouby a pečeme asi 40 minut na 180°C, dokud není povrch dozlatova a rebarbora neprobublává po okrajích.

  5. Hotovou baštu zalijte smetanou na šlehání nebo na ní necháme roztát vanilkovou zmrzlinu. Anebo obojí :-)