Celer okrájejte, abyste ho zbavili tlusté slupky. Pak ho nakrájejte na hranolky přibližně o velikosti a tloušťce prstu.
Do velkého hrnce dejte vařit vodu. Až vře, vhoďte celer a vařte 2 minuty. Sceďte.
Hranolky vraťte zpátky do hrnce, přidejte olej a koření, přikryjte pokličkou a dobře protřepte, aby se vše promíchalo.
Vyskládejte na plech a pečte na 210 stupňů asi 30 minut, dokud nejsou hranolky pěkně dozlatova.
Použít můžete různé koření. Kari je už předpřipravená směs a proto jednodušší, ale nebojte se experimentovat i s jinými kořeními. Kurkuma (která je obsažena i v kari) dodá hranolkům nažloutlou barvu.
Pokud se rozhodnete hranolky dělat ve fritovacím hrnci, už je vařit nemusíte.
www.epochtimes.cz