Zdraví

Epilepsie - nemoc opředená mýty

Mnozí z nás se už setkali s někým, kdo trpí epilepsií, ať už je to člověk z vašeho blízkého okolí nebo jste byli náhodnými svědky epileptického záchvatu třeba někde na ulici. Epilepsie je onemocnění jako každé jiné a přesto je opředena nánosem...

Jojoba - "pouštní ořech"

Jojobu (vyslov ho-ho-ba), známou jako "pouštní ořech", používali po stovky let indiáni z kmene Apačů v poušti Sonoran na jihozápadě Spojených států a severu Mexika.   Jojobu (vyslov ho-ho-ba), známou jako "pouštní ořech", používali po stovky let...

Škodí našemu zdraví bílý cukr?

Problematika zvýšené konzumace cukrů v potravě se stává stále častěji terčem kritiky lékařů, odborníků na výživu i lidí, kteří svůj život zasvětili zdravému životnímu stylu. Východní lékaři, a také zastánci tradičních způsobů léčení, ať...

Laskavost vede k dlouhověkosti

Každý chce mít pevné zdraví a dlouhý život. Právě proto se na trhu objevilo mnoho výrobků a knih, které mají lidem pomoci jejich zdraví udržovat. Ve skutečnosti, většina lidí, kteří se dožívají vysokého věku příliš neusiluje o materiální život.

Přídatné látky a jejich účinky I.

V posledních několika letech se stále častěji setkáváme s otázkou přídatných látek v potravě, které jsou mezi laickou veřejností známé jako tzv. „éčka.“ O problematice přídatných látek se začalo více mluvit na konci devadesátých let, konkrétně...

Přídatné látky a jejich účinky II.

V posledních několika letech se stále častěji setkáváme s otázkou přídatných látek v potravě, které jsou mezi laickou veřejností známé jako tzv. „éčka.“ O problematice přídatných látek se začalo více mluvit na konci devadesátých let, konkrétně...

Pozor na mouku

Ze všech stran slyšíme o tom, jak jsou mnohé potraviny nevhodné a nezdravé. V této souvislosti se často hovoří o potravinách vyrobených z bílé mouky. Mnoho lékařů se zmiňuje o ne příliš pozitivním dopadu bílého pečiva jednak v souvislosti s nadváhou a z...
V teplých letních dnech, když  teplota opustí magickou třicítku a zavládne příjemný prázdninový  podvečer, nastávají ideální podmínky pro čas grilování. Tato forma gastronomického a společenského zážitku se stává stále více a více...

Zdřímnout si je zdravé

Měli jste někdy chuť zakřičet: "Jsem unavený a je mi úplně fuk, co si o tom pomyslí šéf. Zavírám dveře a jdu si zdřímnout."? Často bývá mezi tím, co chceme, a tím, co můžeme, aniž by nás vyhodili z práce, značný rozdíl. Nastal ale čas, aby...
Představte si, že vstupujete do jeskyně. Všude kolem se nacházejí nádherné bílé až narůžovělé krystaly soli, kolem svítí svíčky a celým prostorem se šíří jakási atmosféra klidu a ticha. Najednou vidíte pohodlné křeslo, fontánky, ze kterých vesele...