Zdenka Danková

24. 8. 2022

ČR – Pro ekonomy orgánů veřejné správy, pracovníky kontrolních útvarů a pro interní auditory orgánů veřejné správy pořádá Centrální harmonizační jednotka ministerstva financí veřejné konzultace, které budou probíhat v říjnu a listopadu 2022 v rámci projektu Posílení řízení a kontroly veřejných financí financovaného z Fondů EHP 2014–2021.

Veřejné konzultace jsou určeny pro zástupce orgánů veřejné správy dle zákona č. 320/2001 Sb. o finanční kontrole.

Náplní veřejných konzultací bude v dopolední části diskuse nad výsledky analytické části Projektu, jejíž cílem byla identifikace nedostatků stávajícího systému finanční kontroly a návrh doporučení k jejich nápravě.

Předmětem odpolední části pak bude projednání konkrétních legislativních změn zvažovaných Ministerstvem financí v dané oblasti. Informace získané během veřejných konzultací formou zpětné vazby od orgánů veřejné správy budou využity jak pro přípravu věcného záměru zákona o řízení a kontrole veřejných financí, tak pro související hodnocení dopadů regulace, uvádí Ing. Radka Kapounová, administrátorka projektu.

Veřejné konzultace budou rozděleny do tří tematických okruhů:

  • Řídicí kontrola – konzultace jsou určeny především pro ekonomy orgánů veřejné správy a pro pracovníky, kteří se zabývají nastavením vnitřního kontrolního systému nebo jsou odpovědní za schvalovací procesy řídicí kontroly
  • Veřejnosprávní kontrola – konzultace jsou určeny především pro pracovníky kontrolních útvarů orgánů veřejné správy
  • Interní audit – konzultace jsou určeny především pro interní auditory orgánů veřejné správy, uvádí zpráva ministerstva financí.

Místo a čas konání:

Rustonka – budova R3; Sokolovská 695/115b; Praha 8 – 3.10. až 30.11. 2022

Konzultace budou probíhat vždy od 10:00 do 15:00 hodin (od 9:00 do 10:00 probíhá registrace).

Registrace účastníků

Pro účast se lze zaregistrovat prostřednictvím příslušného online registračního formuláře, a to nejpozději do pátku 30. září. Počet účastníků na každé z veřejných konzultací je z kapacitních důvodů omezen na 50 osob. Účast jim bude po uzavření registrací potvrzena emailem.

Konzultace budou probíhat ve dnech od 3. října do 30. listopadu.

Další informace lze nalézt zde.

Přečtěte si také

Česká republika před 20 lety vstoupila do Evropské unie
Česká republika před 20 lety vstoupila do Evropské unie

Česká republika před 20 lety vstoupila do Evropské unie. Kromě ní se od 1. května 2004 staly členskými zeměmi bloku také Estonsko, Kypr, Litva, Lotyšsko, Maďarsko, Malta, Polsko, Slovensko a Slovinsko.

Smiřte se se zelenou deindustrializací, některé komodity seženeme levněji v cizině, radí klimatičtí vědci
Smiřte se se zelenou deindustrializací, některé komodity seženeme levněji v cizině, radí klimatičtí vědci

Klimatičtí vědci se domnívají, že než dotovat výrobu průmyslových komodit z obnovitelných zdrojů energie, Evropa by si zboží měla nechat vyrobit tam, kde je elektřina z obnovitelných zdrojů levná – i za cenu deindustrializace.

Miliardáři vytvořená Arabella Advisors významně ovlivňuje společnost v USA, říká autor knihy
Miliardáři vytvořená Arabella Advisors významně ovlivňuje společnost v USA, říká autor knihy

Síť stovek neziskových organizací v USA ovlivňujících společnost a politiku, sdružených pod společností Arabella Advisors, zachycuje ve své nové knize Scott Walter. Jak tato síť funguje a kým je využívána?

Zatímco pomáhá rodičům perzekvovaným v Číně, v Evropě jej komunisté monitorují
Zatímco pomáhá rodičům perzekvovaným v Číně, v Evropě jej komunisté monitorují

Když v roce 2012 přijel do Německa, byla jeho matka v Číně zatčena za to, že se věnuje Falun Gongu. Díky mezinárodnímu tlaku byla o rok později propuštěna. Nyní ale musí „bojovat“ znovu...

„mRNA vakcíny by mohly stimulovat růst rakoviny,“ konstatuje nová studie
„mRNA vakcíny by mohly stimulovat růst rakoviny,“ konstatuje nová studie

Poslední dobou zaznamenáváme u nás a ve světě nárůst rakoviny. Kromě známých příčin jako je kouření, životospráva či znečištěné ovzduší, by dalším důvodem mohly být i mRNA vakcíny.