Joseph Lord

26. 5. 2022

Ve své zprávě z 24. května americký Republikánský studijní výbor (RSC) uvádí, že pokud republikáni v listopadových volbách získají většinu v Kongresu, hlavní prioritou výboru pro dohled bude, aby se „radikální“ úředníci v oblasti veřejného zdraví, jako je dr. Anthony Fauci, zodpovídali za rozhodnutí a informace týkající se covidu-19.

Několik republikánů, jako např. senátor Rand Paul, se s Faucim dostalo do otevřeného sporu a obvinili jej z úmyslného lhaní a snahy zmocnit se pravomocí, které by podle ústavy měly náležet Kongresu. V jednom oficiálním e-mailu Paul dokonce připojil obrázek zobrazující Fauciho tvář s popiskem „Vyhoďte Fauciho“.

Mnozí republikáni jsou znepokojeni také informacemi, které naznačují, že Fauci a jeho spolupracovníci záměrně zaváděli veřejnost ohledně takzvané „teorie úniku z laboratoře“ týkající se wuchanského viru.

RSC je výzkumná skupina Republikánské strany, kterou tvoří několik jejích současných členů Sněmovny reprezentantů. Ve své zprávě požaduje, aby vedení strany zaujalo rozhodný postoj vůči Faucimu a jeho spojencům, pokud v nadcházejících volbách získají v Kongresu většinu.

„Pokud Kongres nepožene Fauciho kliku k odpovědnosti a nezreformuje úřady veřejného zdraví, dáme krajně levicovým byrokratům bianko šek, aby mohli uzavírat zemi, kdykoli se jim zachce,“ řekl pro Breitbart předseda RSC Jim Banks. „Musíme dát na vědomí, že k omezením, nařízením a uzavírání škol už nikdy nesmí dojít.“

Ve své tiskové zprávě z 23. května RSC uvádí: „Nyní, když se rodiny připravují na nadcházející zimní a s ní spojenou chřipkovou sezónu (nebo na rostoucí počet případů opičích neštovic), se Američané musí obávat něčeho mnohem horšího: vládních zdravotnických úředníků.“

„Krajně levicoví aktivisté se zmocnili našich úřadů veřejného zdraví, zneužili jejich pravomoc, podkopali důvěru veřejnosti a v našemu národu nadělali spoušť,“ pokračuje tisková zpráva.

RSC poukázal na to, že Národní institut zdraví (NIH) financoval 257 grantů na studium sociálních rozdílů souvisejících s covidem-19, ale pouze čtyři granty na studium toho, jak se virus šíří.

„A co je ještě horší,“ pokračovala zpráva, „rozpočet prezidenta Bidena zahrnuje 100 MILIÓNŮ DOLARŮ jak pro CDC, tak i pro NIH, na boj proti ‚klimatickým změnám‘“.

RSC do zprávy zakomponoval memorandum.

„Důvěra v byrokratický aparát veřejného zdravotnictví je na historickém minimu,“ uvádí memorandum. „Američané mají oprávněně pocit, že washingtonští byrokraté se vzdali zdravého rozumu a obecného blaha ve prospěch politických cílů.“

„Během pandemie covidu-19 se levice chopila slavného výroku Rahma Emmanuela: ‚Nikdy nenechte dobrou krizi přijít nazmar‘. Nejdříve zůstala řada jejich nařízení bez právní odezvy. Orgány veřejného zdravotnictví však brzy začaly vydávat nesmyslné a protichůdné směrnice a přejímat stranickou [demokratickou] rétoriku.

„Tato nařízení stále více zatěžovaly Američany, ale na šíření covidu neměly žádný zřejmý vliv,“ uvádí se ve zprávě. „Když na to Američané upozorňovali, úřady reagovaly cenzurou, nikoliv důkazy, a přikazovaly jim ‚řídit se vědou‘. Dr. Fauci v tom udělal jasno, když prohlásil: ‚Já jsem věda‘.“

V memorandu se dále uvádělo, že mnoho Američanů si uvědomilo, že levicoví byrokraté „překroutili pojem ‚veřejné zdraví‘ na všehochuť levicové politiky, která omezuje jejich základní svobody“.

V závěru memoranda RSC píše: „CDC a NIH se vzdálily svému původnímu poslání. CDC bylo založeno za účelem boje proti infekčním nemocem. Stanoveným posláním NIH je přinášet základní vědomosti pro zlepšení zdraví, prodloužení života a snížení nemocnosti a invalidity. Místo toho se oba úřady nechaly ovlivnit ideologickou akademickou obcí zabývající se veřejným zdravím a podporují levicovou válku proti americké kultuře.“

„Konzervativci by udělali moudrý krok, kdyby tuto institucionální hnilobu v těchto institucích vykořenili a vrátili je k jejich základnímu poslání,“ uvedla RSC.

Fauci ani NIH na žádost o komentář nereagovali.

Překlad a redakční zkrácení původního článku americké redakce: J. S.

Přečtěte si také

Česká republika před 20 lety vstoupila do Evropské unie
Česká republika před 20 lety vstoupila do Evropské unie

Česká republika před 20 lety vstoupila do Evropské unie. Kromě ní se od 1. května 2004 staly členskými zeměmi bloku také Estonsko, Kypr, Litva, Lotyšsko, Maďarsko, Malta, Polsko, Slovensko a Slovinsko.

Smiřte se se zelenou deindustrializací, některé komodity seženeme levněji v cizině, radí klimatičtí vědci
Smiřte se se zelenou deindustrializací, některé komodity seženeme levněji v cizině, radí klimatičtí vědci

Klimatičtí vědci se domnívají, že než dotovat výrobu průmyslových komodit z obnovitelných zdrojů energie, Evropa by si zboží měla nechat vyrobit tam, kde je elektřina z obnovitelných zdrojů levná – i za cenu deindustrializace.

Miliardáři vytvořená Arabella Advisors významně ovlivňuje společnost v USA, říká autor knihy
Miliardáři vytvořená Arabella Advisors významně ovlivňuje společnost v USA, říká autor knihy

Síť stovek neziskových organizací v USA ovlivňujících společnost a politiku, sdružených pod společností Arabella Advisors, zachycuje ve své nové knize Scott Walter. Jak tato síť funguje a kým je využívána?

Zatímco pomáhá rodičům perzekvovaným v Číně, v Evropě jej komunisté monitorují
Zatímco pomáhá rodičům perzekvovaným v Číně, v Evropě jej komunisté monitorují

Když v roce 2012 přijel do Německa, byla jeho matka v Číně zatčena za to, že se věnuje Falun Gongu. Díky mezinárodnímu tlaku byla o rok později propuštěna. Nyní ale musí „bojovat“ znovu...

„mRNA vakcíny by mohly stimulovat růst rakoviny,“ konstatuje nová studie
„mRNA vakcíny by mohly stimulovat růst rakoviny,“ konstatuje nová studie

Poslední dobou zaznamenáváme u nás a ve světě nárůst rakoviny. Kromě známých příčin jako je kouření, životospráva či znečištěné ovzduší, by dalším důvodem mohly být i mRNA vakcíny.