Pyramidy z pralinek, čokoládové víno, čokoládový med, „macronky“, lámaná čokoláda, slaný nebo mléčný karamel – to vše se dalo potkat i ochutnat na Ostrově, kulturním středisku v Havlíčkově Brodě o víkendu 28. 2. až 1. 3. 2020.
„Jak se pečou macronky?“ Prodejce prozrazuje, že jsou z mandlového těsta a se sněhovým povrchem, dokonce jsou vlastně bezlepkové.
Jak se utvoří čokoládový med? Včely na něj patent nemají. Ty umí pouze med. Výrobce jej zahřeje na 40 stupňů a promíchá s teplou čokoládou, vznikne tak skvělá alternativa oproti „Nutele“.
„Čokoládové posvícení“ se těšilo zájmu veřejnosti po tři víkendové dny. Návštěvníci si mohli zakoupit dárkové balení čokoládových pralinek od různých výrobců, ochutnat slaný nebo mléčný karamel, španělské speciality, ovoce na špejli máčené v čokoládě, víno s čokoládou, višně v čokoládě a další vybrané lahůdky.
Prodejci českých „macronek“. (Z. Danková / ET ČR) Napíchněte kousek jablka, omočte v karamelu, ochutnejte. Prodej vyhlášených pralinek. (Z. Danková / ET ČR) Vyrovnané do šiků, nechybí tu slaný karamel. Festival doprovázely různé soutěž pro návštěvníky. Čokoládové víno, neodolatelná specialita. (Z. Danková / ET ČR) Karamel si objednávají do restaurací i čajoven. (Z. Danková / ET ČR) Včelky to neumí, člověk ano. Lepší než „nutela“. (Z. Danková / ET ČR)
Byla i možnost zasoutěžit si o různé ceny.
Za hudebního doprovodu se lidé namlsali, potěšili se, nakoupili si a opouštěli sladký prostor.
Ti, kdo to nestihli, mohou zkusit v dalších městech: https://www.cokoladovy-festival.cz/