PR článek

25. 3. 2021

Vybrat si pojištění online není nijak složitá záležitost, stačí pár minut a můžete ušetřit i tisíce korun na ročním pojistném. Jak si vybrat pojištění online?

Využívejte srovnání pojištění

Na jedné straně nikdo z nás nemá rád přeplatky a rádi hledáme i malé úspory spojené s provozem automobilu. Na druhou stranu velmi často přeplácíme několik stovek korun za povinné ručení či životní pojištění. Obvykle souhlasíme s obnovením pojistky se současným pojistitelem za navrhovanou cenu, protože nemáme čas a ochotu hledat lepší nabídku. To si si pojišťovny uvědomují a ceny uměle zvyšují. Mezitím existuje jednoduchá rada k nákupu nejlevnějšího pojištění – porovnejte pojistné v co největším počtu společností. Můžete to udělat třemi způsoby: osobně při návštěvě pojišťovacího agenta, navštívit web konkrétního pojišťovny jako je například Kooperativa, Uniqua nebo Allianz a vypočítat si tam pojistné nebo použít web pro srovnání pojištění.

Kolosální rozdíly v ceně pojištění

Podívejme se na různé způsoby nákupu levného povinného ručení. V případě tohoto typu pojištění je nejdůležitější cena, protože všichni pojistitelé nabízejí stejné podmínky. Výhodou nákupu od pojišťovacího agenta je pohodlí. Obvykle stačí předložit doklady a řidičský průkaz vozidla, abyste měli pojištění v kapse. Problém je v tom, že cena nemusí být vždy atraktivní. Dokonce i pojišťovací makléři obvykle spolupracují s maximálně několika pojišťovnami, ne vždy s nejlevnějšími. Osoba prodávající pojistku může navíc navrhnout společnost, u které má nejvyšší provizi, postará se o svůj zisk, nikoli o úspory pro řidiče. Pojistitelé navíc nejsou příliš ochotní nabízet slevy na pojistky zakoupené tradičním způsobem, online transakce jsou upřednostňovány spíše.

Stojí za to použít srovnání pojištění?

Možná je tedy lepší použít tuto formu nákupu, tedy online pojištění? Určitě ano. Nejen, že máte větší šanci získat lepší cenu, ale můžete také počítat s dalšími slevami a akcemi. Chcete-li opravdu najít zajímavou nabídku, přejdete zpravidla na web konkrétního pojistitele a vypočítáte si tam pojistné. Za předpokladu, že vám vyplnění formuláře bude trvat čtvrt hodiny, je při kontrole cen u tuctu pojišťovacích agentů časově náročné a účinně odrazuje od hledání levného pojistného.

Z tohoto důvodu je nejlepší použít kalkulačku, která nabízí nejen pohodlí, ale také zaručuje, že najdeme nejlevnější nabídku. Vše, co musíte udělat, je zadat své údaje na webových stránkách daného webu a údaje o vozidle (např. Značka, model, objem motoru), abyste viděli výpočty pro několik pojistitelů na monitoru. Online kalkulačka pojištění pracuje rychle a ukáže vám veškeré aktuální nabídky na trhu na jednom místě. Pokud se rozhodnete pro nákup, zbytek transakce proběhne také online. Za pojistku můžete platit platební kartou nebo rychlým převodem. Na e-mailovou adresu je zasláno potvrzení o koupi pojištění. Tímto způsobem lze najít nejen vhodné povinné ručení, ale i životní pojištění, cestovní pojištění a další produkty.

Přečtěte si také

„Nerozhodovali lidé z praxe. Covid neřídili doktoři, ale politici,“ říká bývalá předsedkyně etické komise České lékařské komory
„Nerozhodovali lidé z praxe. Covid neřídili doktoři, ale politici,“ říká bývalá předsedkyně etické komise České lékařské komory

„Bylo dovezeno pět tisíc balení léčiva HUVEMEC z Bulharska. Nakonec se řeklo, že bude pouze pro nemocniční podání, což vlastně proti hlavnímu smyslu jeho fungovaní, protože působí nejlépe jako prevence a při časném podání, tak aby se nemoc nemohla rozvinout,“ vysvětluje doktorka Stehlíková...

Mezinárodní apely a články v médiích velmi pomáhají – rozhovor s dcerou čínské vězeňkyně svědomí
Mezinárodní apely a články v médiích velmi pomáhají – rozhovor s dcerou čínské vězeňkyně svědomí

Chuej Li nedávno vypovídala na půdě Poslanecké sněmovny o perzekuci, které její matka čelila v Číně a která dopadala i na ni, v době, kdy byla dítětem. V rozhovoru nám prozradila své pocity a více detailů.

Ověřovatel pravdy se mýlí? Migrační odborník si „posvítil“ na výroky Demagoga
Ověřovatel pravdy se mýlí? Migrační odborník si „posvítil“ na výroky Demagoga

Právník Robert Kotzian podrobil analýze fact-checking projektu Demagog.cz, který si měl „posvítit“ na výroky Aleny Schillerové ohledně migračního paktu. Míní, že i „strážci pravdy“ se mohou mýlit.

Antikoncepce: Dezinformace a lékařské zastírání
Antikoncepce: Dezinformace a lékařské zastírání

Proč by se nemělo říct nahlas, že hormonální formy antikoncepce, jako jsou pilulky, kožní náplasti, injekce, implantáty nebo nitroděložní tělíska, mívají často vedlejší účinky?

Bobr v krajině. Nakolik je k užitku a nakolik škodnou?
Bobr v krajině. Nakolik je k užitku a nakolik škodnou?

„To, že bobr vytváří mokřad, je třeba porovnávat s tím, jak stát realizuje zadržení vody v krajině. Je třeba vzít na zřetel, že sucho je velkou hrozbou pro naši krajinu. Přínos mokřadů je skutečně velký.“