Jack Phillips

30. 5. 2022

Manžel předsedkyně Sněmovny reprezentantů Nancy Pelosiové (Demokraté), Paul Pelosi byl podle vězeňských záznamů a zpráv v noci na sobotu zatčen a obviněn z údajného řízení pod vlivem alkoholu.

Dvaaosmdesátiletý Pelosi byl podle záznamů okresu Napa ve státě Kalifornie v neděli ve 4:13 místního času umístěn do vězení a v 7:26 byl propuštěn (zdroj). V záznamech, které obsahovaly přesné datum jeho narození, bylo uvedeno, že jeho kauce byla stanovena na 5 000 dolarů.

Ve veřejné rezervační zprávě se uvádí, že Pelosi čelí obvinění z porušení dvou ustanovení kalifornského zákoníku o vozidlech, § 23152. Byl obviněn z řízení pod vlivem alkoholu a také z toho, že měl v krvi 0,08 a více procent alkoholu. V obou případech se jedná o přestupky.

Okres Napa se nachází v kalifornské oblasti Bay Area a leží nedaleko San Franciska, tedy v okrese, který předsedkyně Pelosiová již desítky let zastupuje.

Podle zprávy deníku Los Angeles Times z roku 2015 vlastní předsedkyně Pelosiová a její manžel v údolí Napa vinici, jejíž rozlehlý pozemek má hodnotu odhadem 5 až 25 milionů dolarů. (zdroj) Jejich nemovitost, která se nachází ve městě St. Helena na Zinfandel Lane, se nachází v blízkosti řeky Napa a podle satelitních snímků společnosti Google je na ní tenisový kurt.

Mluvčí Pelosiho kanceláře potvrdil, že o zprávách ví, ale sdělil zpravodajským agenturám, že demokratická kongresmanka se k incidentu nebude vyjadřovat. Deník Epoch Times kontaktoval její kancelář s žádostí o komentář.

„Předsedkyně parlamentu se nebude vyjadřovat k této soukromé záležitosti, ke které došlo v době, kdy byla na východním pobřeží,“ uvedl mluvčí.

Pelosiová byla v neděli odpoledne na Rhode Islandu, kde pronesla nástupní řeč k absolventům Brownovy univerzity. O zatčení svého manžela se veřejně nezmínila.

Další podrobnosti týkající se incidentu nebyly bezprostředně k dispozici. Není jasné, zda Paul Pelosi, který vedl firmy zabývající se rizikovým kapitálem a investicemi, řídil v době zatčení vůz sám.

Nancy a Paul Pelosiovi jsou manželé od roku 1963. Paul Pelosi již dříve uvedl, že se snaží držet v ústraní.

„Vědomě jsem se snažil neangažovat se v její politické kariéře ani nebudit zdání, že se v ní angažuji,“ řekl v roce 2004 listu San Francisco Chronicle. „Lidé by si měli uvědomit, že ona je ta pravá.“ (zdroj)

O jeho zatčení jako první informoval webový portál TMZ, který se zabývá drby o celebritách a zábavním průmyslu. (zdroj)

Z původního článku newyorské redakce deníku The Epoch Times přeložil M. K.

Související témata

Přečtěte si také

Dotace na elektromobily nejsou třeba, na trhu se prosadí samy, myslí si ministr Kupka
Dotace na elektromobily nejsou třeba, na trhu se prosadí samy, myslí si ministr Kupka

Podle ministra dopravy Martina Kupky není třeba dotovat koupi elektromobilů, cestu na trh si najdou samy, jakmile spadnou ceny. Stát zainvestuje 5 miliard do dobíjecích stanic.

Trump se setkal s polským prezidentem Dudou v Trump Toweru
Trump se setkal s polským prezidentem Dudou v Trump Toweru

Bývalý prezident Donald Trump se ve středu večer v New Yorku setkal s polským prezidentem Andrzejem Dudou, přičemž dvojice diskutovala o zásadních mezinárodních otázkách, jako je situace na Ukrajině, Blízký východ a výdaje NATO.

„Jsme v té nejhorší čtvrtině v rámci Evropy.“ Obezita u dětí se v ČR zvyšuje, má vliv i na duševní zdraví
„Jsme v té nejhorší čtvrtině v rámci Evropy.“ Obezita u dětí se v ČR zvyšuje, má vliv i na duševní zdraví

Na téma Obezita, vliv prostředí a duševní zdraví se ve středu v Poslanecké Sněmovně konal kulatý stůl, kde se sešli a diskutovali spolu zástupci různých odvětví medicíny, kteří se problému obezity u dětí věnují.

„Přece nechceme ztratit další generaci.“ Senátoři chtějí širší diskuzi o vlivu sociálních médií na děti
„Přece nechceme ztratit další generaci.“ Senátoři chtějí širší diskuzi o vlivu sociálních médií na děti

Senátorka Daniela Kovářová iniciovala širší diskuzi o negativních dopadech nových médií a sociálních sítí na děti a eventuálně problematiku i legislativně omezit. Kolegové z podvýboru ji podpořili.

Vít Rakušan a jeho slavná výjimka z migračního paktu
Vít Rakušan a jeho slavná výjimka z migračního paktu

Vít Rakušan tvrdí, že z migračního paktu budeme mít výjimku kvůli velkému počtu ukrajinských uprchlíků. Nebudeme prý muset přijímat migranty, ani platit pokutu půl milionu Kč za nepřevzatého migranta. Už v červenci 2023 jsem psal o tom, že s výjimkou pro Ukrajince v migračním paktu je to mnohem složitější.