Redakce Epoch Times

8. 12. 2023

Podle nové zprávy zveřejněné předsedou zahraničního výboru Sněmovny reprezentantů, republikánem Michaelem McCaulem, by Spojené státy měly proti Číně přijmout strategii studené války, aby jí zabránily v technologickém pokroku.

https://www.theepochtimes.com/china/us-must-adopt-win-at-all-costs-mentality-against-china-rep-mccaul-5543321

Mluvčí národní bezpečnostní rady John Kirby sdělil, že ekonomický nátlak Pekingu je tématem, které se často objevuje v rozhovorech mezi Spojenými státy a jejich asijskými spojenci, jako je Japonsko a Jižní Korea.

https://www.theepochtimes.com/china/chinese-economic-bullying-an-ongoing-concern-with-south-korea-japan-kirby-5543285

Americké velvyslanectví v iráckém Bagdádu zasáhlo několik raket. Způsobily materiální škody a k obětem na životech nedošlo.

https://www.theepochtimes.com/world/us-embassy-in-baghdad-struck-by-2-salvos-of-rockets-5543647

Zvláštní vyšetřovatel David Weiss po rozhodnutí velké poroty v Kalifornii oznámil ve čtvrtek obvinění vůči prezidentovu synovi Hunteru Bidenovi ze tří daňových trestných činů a šesti přečinů v hodnotě 1,4 milionu dolarů, ke kterým mělo dojít v letech 2016 až 2019, když místo plnění daňových povinností utrácel miliony za okázalý životní styl a drogy.

Bidenova administrativa navrhla nové pravidlo, které by federálním úřadům umožnilo zabavit patenty na nákladné léky, které byly vyvinuty za pomoci peněz daňových poplatníků, a umožnit třetím stranám tyto patenty využívat k levnější výrobě.

https://www.theepochtimes.com/article/biden-wants-to-seize-patents-of-pricey-drugs-and-use-government-to-make-them-cheaper-5543138

Žaloba Roberta F. Kennedyho ml. na Utah kvůli volebním lístkům podnítila viceguvernérku Hendersonovou k oznámení, že prodlouží lhůtu pro nezávislé prezidentské kandidáty, a mohl se tam na volební lístky dostat.

https://www.theepochtimes.com/us/rfk-jr-lawsuit-prompts-utah-to-adjust-unconstitutional-ballot-access-deadline-5543648

Výkonný ředitel společnosti BlackRock Larry Fink obvinil republikánské prezidentské kandidáty, že během čtvrté prezidentské debaty, která se konala 6. prosince v Alabamě, šířili o jeho multi-bilionové investiční společnosti „dezinformace“ o ESG.

https://www.theepochtimes.com/article/blackrocks-larry-fink-accuses-gop-presidential-candidates-of-spreading-misinformation-about-asset-managers-left-wing-agenda-5543543

V rozhovoru pro Wall Street Journal sdělila herečka Angelina Jolie, že její zdravotní stav, známý jako Bellova obrna, je důsledkem stresu, který zažila během rozvodu s Bradem Pittem.

https://www.theepochtimes.com/entertainment/stress-from-brad-pitt-divorce-led-to-neurological-disorder-angelina-jolie-says-5543083

Související témata

Přečtěte si také

Median: ANO by v dubnu vyhrálo s 32,5 pct, druhá ODS a třetí shodně SPD a Piráti
Median: ANO by v dubnu vyhrálo s 32,5 pct, druhá ODS a třetí shodně SPD a Piráti

Sněmovní volby by v dubnu vyhrálo hnutí ANO s 32,5 procenta, druhá ODS by měla 13 procent, SPD a Piráti shodně po deseti procentech a hnutí STAN by získalo osm procent hlasů.

Vstup do Evropské unie byl pro ČR výhrou, i když není dokonalá, řekl dnes Pavel
Vstup do Evropské unie byl pro ČR výhrou, i když není dokonalá, řekl dnes Pavel

Ocenil ji zejména jako nástroj pro mírové soužití. Také připomněl, že umožňuje volně cestovat, pracovat a studovat v jiných zemích EU.

„Migrace jako zbraň“ – organizované úsilí odehrávající se hluboko v panamské džungli
„Migrace jako zbraň“ – organizované úsilí odehrávající se hluboko v panamské džungli

Masové ilegální přistěhovalectví je využíváno k „politickému, kulturnímu, ekonomickému a dokonce i geografickému zničení Spojených států amerických“, říká odborník na komunismus.

Britská policie začala zatýkat migranty pro první vlnu deportací do Rwandy
Britská policie začala zatýkat migranty pro první vlnu deportací do Rwandy

Britská policie dnes začala se zadržováním migrantů, kteří do Británie přišli nelegálně a byli vybráni do první vlny deportací do Rwandy.

Květen nebo máj – hlavně když kvete a prší
Květen nebo máj – hlavně když kvete a prší

Objevte kouzlo máje, lásky času. Český měsíc květen má svou vlastní historii a původně se jmenoval máj.