Redakce Epoch Times

10. 12. 2023

Tisková mluvčí Bílého domu v pátek reagovala na dotaz novinářů týkající se 9 bodů obžaloby vznesených vůči Hunteru Bidenovi. Prezident by dle ní synovi v případě usvědčení amnestii neudělil.

https://www.theepochtimes.com/us/white-house-responds-to-questions-about-hunter-bidens-possible-presidential-pardon-5543932

A Hunter ještě jednou. Z prokuraturou podaného obvinění v onom případě se dozvídáme, že poté, co Joe Biden na počátku roku 2017 pozbyl funkce viceprezidenta, Hunterova odměna coby člena rady ukrajinského energetického gigantu Burisma se snížila na polovinu, tj. z jednoho milionu dolarů ročně na půl milionu.

https://www.theepochtimes.com/us/ukrainian-gas-company-halved-hunter-bidens-salary-after-father-left-white-house-in-2017-indictment-reveals-5544116

Mimochodem, republikánský kandidát na prezidenta Vivek Ramaswamy se domnívá, že načasování nového obvinění Huntera slouží demokratům jako výhoda a pro Trumpa bude nevýhodné. Jednak má poskytnout demokratům vhodnou záminku k výměně Joea Bidena coby prezidentského kandidáta, a také má zakrýt politický motiv stíhání Trumpa.

https://www.theepochtimes.com/us/hunter-biden-indictment-part-of-deep-state-plan-to-hurt-trump-says-vivek-ramaswamy-5544292

Pět státních zákonodárců New Yorku apeluje na newyorskou státní volební komisi, aby v primárních i všeobecných volbách vyloučila Donalda Trumpa ze seznamu prezidentských kandidátů.

https://www.theepochtimes.com/us/5-ny-democrat-pols-urge-state-elections-board-to-bar-trump-from-2024-ballot-5544406

Ze Sněmovny reprezentantů odcházející Kevin McCarthy podpořil do nadcházejících voleb Donalda Trumpa a naznačil, že by byl otevřený pozici v jeho administrativě.

https://www.theepochtimes.com/us/kevin-mccarthy-endorses-donald-trump-for-2024-presidency-5544157

Poté co zákonodárci obou politických táborů vyzvali vedení Harvardu MIT a Pensylvánské univerzity k rezignaci kvůli jejich výrokům na slyšení o anti-semitismu na univerzitách, rezignovali na svou funkci prezidentka Pensylvánské univerzity a předseda rady této školy.

https://www.theepochtimes.com/us/university-of-pennsylvania-president-resigns-after-calls-for-firing-5544340

V týdnu se vloupali zloději do domu Keanu Reevese na Hollywood Hills. Hvězdný představitel Johna Wicka či Nea z Matrixu v době incidentu nebyl doma.

https://www.theepochtimes.com/us/keanu-reevess-hollywood-hills-home-burglarized-5544037

A v Kalifornii ještě zůstaneme, krátce si projdeme pár čísel. Kvůli zásadnímu rozdílu mezi plánovanými a skutečnými příjmy do státní kasy čelí rekordnímu deficitu 68 miliard $. Podle některých ekonomů ohrožují demografické změny a slabá ekonomika budoucnost kalifornského důchodového systému státních zaměstnanců. Stát dostane od federální vlády injekci ve výši přes 6 miliard $ na výstavbu rychlo-vlakových drah.

https://www.theepochtimes.com/us/california-facing-record-68-billion-deficit-potential-fiscal-budget-emergency-legislative-analyst-5543999

https://www.theepochtimes.com/us/nations-largest-pension-system-faces-uncertain-future-with-multibillion-dollar-deficit-5544327

https://www.theepochtimes.com/us/california-gets-6-billion-in-federal-dollars-for-high-speed-rail-connecting-los-angeles-san-francisco-5544095

Související témata

Přečtěte si také

Česká republika před 20 lety vstoupila do Evropské unie
Česká republika před 20 lety vstoupila do Evropské unie

Česká republika před 20 lety vstoupila do Evropské unie. Kromě ní se od 1. května 2004 staly členskými zeměmi bloku také Estonsko, Kypr, Litva, Lotyšsko, Maďarsko, Malta, Polsko, Slovensko a Slovinsko.

Smiřte se se zelenou deindustrializací, některé komodity seženeme levněji v cizině, radí klimatičtí vědci
Smiřte se se zelenou deindustrializací, některé komodity seženeme levněji v cizině, radí klimatičtí vědci

Klimatičtí vědci se domnívají, že než dotovat výrobu průmyslových komodit z obnovitelných zdrojů energie, Evropa by si zboží měla nechat vyrobit tam, kde je elektřina z obnovitelných zdrojů levná – i za cenu deindustrializace.

Miliardáři vytvořená Arabella Advisors významně ovlivňuje společnost v USA, říká autor knihy
Miliardáři vytvořená Arabella Advisors významně ovlivňuje společnost v USA, říká autor knihy

Síť stovek neziskových organizací v USA ovlivňujících společnost a politiku, sdružených pod společností Arabella Advisors, zachycuje ve své nové knize Scott Walter. Jak tato síť funguje a kým je využívána?

Zatímco pomáhá rodičům perzekvovaným v Číně, v Evropě jej komunisté monitorují
Zatímco pomáhá rodičům perzekvovaným v Číně, v Evropě jej komunisté monitorují

Když v roce 2012 přijel do Německa, byla jeho matka v Číně zatčena za to, že se věnuje Falun Gongu. Díky mezinárodnímu tlaku byla o rok později propuštěna. Nyní ale musí „bojovat“ znovu...

„mRNA vakcíny by mohly stimulovat růst rakoviny,“ konstatuje nová studie
„mRNA vakcíny by mohly stimulovat růst rakoviny,“ konstatuje nová studie

Poslední dobou zaznamenáváme u nás a ve světě nárůst rakoviny. Kromě známých příčin jako je kouření, životospráva či znečištěné ovzduší, by dalším důvodem mohly být i mRNA vakcíny.