Rodiče v městské aglomeraci Los Angeles protestují od pondělí 22. února proti zavřeným školám svérázným způsobem – nepřipojují své děti na online výuku. Chtějí tak na školy vytvořit nátlak, aby znovu otevřely své brány a děti se mohly opět vrátit do školních lavic.

Jedna z organizátorů protestu, Cynthia Rojasová, uvedla pro Fox & Friends, že dostat děti do škol „je opravdu nesmírně urgentní“ a vyzvala ostatní rodiče, aby online výuku prostřednictvím programu Zoom sabotovali tak dlouho, jak bude potřeba.

Leták o bojkotu se šíří pomocí sociálních sítí. „Už toho máme dost! Už nemůžeme nečinně posedávat a čekat na UTLA (učitelské odbory v L.A., pozn. red.), aby přicházely s dalšími výmluvami pro zavřené školy,“ píše se na letáku.

Rojasová uvádí, že některým dětem online výuka zkrátka nevyhovuje a nemají ji rády. „Moje dcera měla Zoom jeden týden a po 20 minutách začala každý den brečet,“ vysvětlila matka pro deník The Los Angeles Times.

Učitelské odbory však zůstávají i navzdory tlaku ze strany některých rodičů neoblomné. Zatímco v jiných amerických státech již školy otvírají, v Los Angeles trvají na tom, aby byli učitelé před opětovným otevřením škol nejprve proočkováni.

Centrum pro kontrolu a prevenci chorob (CDC) ve své směrnici pro otvírání škol uvádí, že školy lze otevřít i bez očkování učitelů, pokud budou dodržena správná opatření. Podle střediska výzkumy naznačují, že ve znovu otevřených školách nedochází k většímu nárůstu případů nákazy COVID-19.

Řada amerických států již brány škol otevřela, zatím zpravidla pro děti prvního stupně.

Kalifornie patří k nejvíce zasaženým státům v USA, co se týče šíření COVID-19. Zaznamenáno tu bylo přes 3,5 milionu nakažených a téměř 50 tisíc úmrtí na wuchanský virus. Místní občané znechucení neustálými lockdowny a špatným zvládáním koronakrize volají po rezignaci kalifornského guvernéra Gavina Newsoma. Petice za jeho odvolání si dodnes získala téměř 1,7 milionu podpisů.

Prezident Biden vyzval guvernéry jednotlivých států, aby při očkovacích programech upřednostnili i pedagogy. Zástupce vzdělávacích institucí v Los Angeles prohlásil, že když bude dostatek vakcín, školy by se měly otevřít „do 9. dubna“.

Prozatím bude povoleno otevřít služby pro žáky se speciálními potřebami, individuální výuku a menší dětské koutky.

Přeloženo z původního článku newyorské redakce deníku The Epoch Times.

Související témata

Související články

Přečtěte si také

„Nerozhodovali lidé z praxe. Covid neřídili doktoři, ale politici,“ říká bývalá předsedkyně etické komise České lékařské komory
„Nerozhodovali lidé z praxe. Covid neřídili doktoři, ale politici,“ říká bývalá předsedkyně etické komise České lékařské komory

„Bylo dovezeno pět tisíc balení léčiva HUVEMEC z Bulharska. Nakonec se řeklo, že bude pouze pro nemocniční podání, což vlastně proti hlavnímu smyslu jeho fungovaní, protože působí nejlépe jako prevence a při časném podání, tak aby se nemoc nemohla rozvinout,“ vysvětluje doktorka Stehlíková...

Mezinárodní apely a články v médiích velmi pomáhají – rozhovor s dcerou čínské vězeňkyně svědomí
Mezinárodní apely a články v médiích velmi pomáhají – rozhovor s dcerou čínské vězeňkyně svědomí

Chuej Li nedávno vypovídala na půdě Poslanecké sněmovny o perzekuci, které její matka čelila v Číně a která dopadala i na ni, v době, kdy byla dítětem. V rozhovoru nám prozradila své pocity a více detailů.

Ověřovatel pravdy se mýlí? Migrační odborník si „posvítil“ na výroky Demagoga
Ověřovatel pravdy se mýlí? Migrační odborník si „posvítil“ na výroky Demagoga

Právník Robert Kotzian podrobil analýze fact-checking projektu Demagog.cz, který si měl „posvítit“ na výroky Aleny Schillerové ohledně migračního paktu. Míní, že i „strážci pravdy“ se mohou mýlit.

Antikoncepce: Dezinformace a lékařské zastírání
Antikoncepce: Dezinformace a lékařské zastírání

Proč by se nemělo říct nahlas, že hormonální formy antikoncepce, jako jsou pilulky, kožní náplasti, injekce, implantáty nebo nitroděložní tělíska, mívají často vedlejší účinky?

Bobr v krajině. Nakolik je k užitku a nakolik škodnou?
Bobr v krajině. Nakolik je k užitku a nakolik škodnou?

„To, že bobr vytváří mokřad, je třeba porovnávat s tím, jak stát realizuje zadržení vody v krajině. Je třeba vzít na zřetel, že sucho je velkou hrozbou pro naši krajinu. Přínos mokřadů je skutečně velký.“