Zdenka Danková

4. 2. 2022

Triumf času a pravdy – nápis jako z prastarého rozcestníku dějin je zároveň geniálním titulem posledního díla umírajícího krále barokní hudby – G. F. Händela. Čas a pravda versus povrchní krása, klam a požitek. Téma i dnes více než aktuální – duchovní a přitom světské. Pojďte s námi nastavit zrcadlo povrchnosti a pomoci zvítězit pravdě ve věčném souboji s lacinou krásou“ zve na tento jedinečný koncert dirigent Czech Ensemble Baroque Roman Válek.

Ve čtvrtek 10. února se uskuteční koncert v Besedním domě v Brně, který nabídne velkolepé barokní oratorium pro sóla, sbor a orchestr s téměř padesáti účinkujících na pódiu. Jedná se o jednu z prvních brněnských kulturních akcí, která se uskuteční po změně pravidel, a rovnou o vrchol 10. sezóny oblíbeného brněnského cyklu Bacha na Mozarta!, který do Brna přináší barokní a klasicistní hudbu té nejvyšší jakosti.

Koncert v podání souboru Czech Ensemble Baroque si proto určitě nenechte ujít, přijde i Bach s Mozartem a před koncertem proběhne prezentace knihy o autorovi oratoria G. F. Händelovi.

BACHA NA MOZARTA!
5. koncert 10. sezóny
G. F. Händel: TRIUMF ČASU A PRAVDY
10. 2. Besední dům
18:00 prezentace knihy – Pavel Polka (předseda České Händelovy společnosti)
19:00 barokní oratorium pro sóla, sbor a orchestr – Czech Ensemble Baroque

„Jde o první koncert po změně protiepidemických pravidel. Vláda k 9. únoru zruší povinnost prokazovat se covidovým certifikátem pro vstup na kulturní akce, takže si 10. února vrchol 10. koncertní sezony brněnského cyklu Bacha na Mozarta! bude moct užít více lidí.

Na koncertě zazní oratorium pro sóla, sbor a orchestr Triumf času a pravdy Georga Friedricha Händela v podání souboru Czech Ensemble Baroque a kromě velkého stylizovaného zrcadla vás na pódiu Besedního domu čeká 29 hráčů, 16 zpěváků a v rolích Krásy, Rozkoše, Klamu, Času a Pravdy ti nelepší sólisté. Přijďte si poslechnout dílo z března roku 1757 a oslavit nedožité únorové 337. narozeniny tohoto krále barokní hudby. Před koncertem jste zváni na prezentaci knihy Triumf času a pravdy o G. F. Händelovi samotným autorem Pavlem Polkou a ve foyer bude Diecézní charitou Brno připraveno občerstvení, jehož zakoupením bude možné přispět na dobrou věc,“ zve brněnský cyklus posluchače.

PŘEDPRODEJ: on-line na www.smsticket.cz, osobně TIC BRNO, Panenská 1 a

Přečtěte si také

„Nerozhodovali lidé z praxe. Covid neřídili doktoři, ale politici,“ říká bývalá předsedkyně etické komise České lékařské komory
„Nerozhodovali lidé z praxe. Covid neřídili doktoři, ale politici,“ říká bývalá předsedkyně etické komise České lékařské komory

„Bylo dovezeno pět tisíc balení léčiva HUVEMEC z Bulharska. Nakonec se řeklo, že bude pouze pro nemocniční podání, což vlastně proti hlavnímu smyslu jeho fungovaní, protože působí nejlépe jako prevence a při časném podání, tak aby se nemoc nemohla rozvinout,“ vysvětluje doktorka Stehlíková...

Mezinárodní apely a články v médiích velmi pomáhají – rozhovor s dcerou čínské vězeňkyně svědomí
Mezinárodní apely a články v médiích velmi pomáhají – rozhovor s dcerou čínské vězeňkyně svědomí

Chuej Li nedávno vypovídala na půdě Poslanecké sněmovny o perzekuci, které její matka čelila v Číně a která dopadala i na ni, v době, kdy byla dítětem. V rozhovoru nám prozradila své pocity a více detailů.

Ověřovatel pravdy se mýlí? Migrační odborník si „posvítil“ na výroky Demagoga
Ověřovatel pravdy se mýlí? Migrační odborník si „posvítil“ na výroky Demagoga

Právník Robert Kotzian podrobil analýze fact-checking projektu Demagog.cz, který si měl „posvítit“ na výroky Aleny Schillerové ohledně migračního paktu. Míní, že i „strážci pravdy“ se mohou mýlit.

Antikoncepce: Dezinformace a lékařské zastírání
Antikoncepce: Dezinformace a lékařské zastírání

Proč by se nemělo říct nahlas, že hormonální formy antikoncepce, jako jsou pilulky, kožní náplasti, injekce, implantáty nebo nitroděložní tělíska, mívají často vedlejší účinky?

Bobr v krajině. Nakolik je k užitku a nakolik škodnou?
Bobr v krajině. Nakolik je k užitku a nakolik škodnou?

„To, že bobr vytváří mokřad, je třeba porovnávat s tím, jak stát realizuje zadržení vody v krajině. Je třeba vzít na zřetel, že sucho je velkou hrozbou pro naši krajinu. Přínos mokřadů je skutečně velký.“