Kdo má rád italské krémové rizoto (nebo přesněji řečeno risotto), určitě uvítá tuto variantu s kuřecím masem a hráškem.
Krásně dozlatova opečené kousky kuřete, zalité sklenkou bílého vína, a to vše na závěr ochucené strouhaným sýrem parmigiano a několika jehličkami rozmarýnu.
Pokud máte možnost, použijte speciální rýži na rizoto.
Recept na risotto s kuřecím masem a hráškem
Ingredience
- 200 g rýže
- 200 g kuřecího masa
- 200 g hrášku můžete použít sterilovaný a nebo mražený
- ½ větší cibule
- 2 lžíce másla
- 1,5 litru zeleninového vývaru (cibule, mrkev, celer, petržel)
- sůl
- pepř
- 2 lžíce sýru parmigiano regiano
- sklenka bílého vína
- pár jehliček rozmarýnu
Postup
-
Na větší pánev si dáme máslo a na jemno nakrájenou cibulku, kterou krátce orestujeme, přidáme na malé kousky nakrájené kuřecí maso a dobře orestujeme.
-
Přidáme rýži, promícháme 2 – 3 minuty a zalijeme vínem. Postupně přiléváme zeleninový vývar, v polovině varu přidáme hrášek (já jsem použila sterilovaný) a dáváme pozor, aby se rýže nerozvařila.
-
Na konci varu dosolíme, opepříme, přidáme rozmarýn, lžíci másla a sýr. Necháme risotto krátce odpočinout, aby se spojily všechny chutě, a podáváme.
Přeji dobrou chuť…
Autorka žije téměř 20 let v Itálii, zajímá se o recepty našich babiček, o klasické moučníky i italskou kuchyni. Ráda cestuje po Itálii, fotí a seznamuje se s krajovými specialitami a gastronomickými zajímavostmi. Několik let pracovala pro jeden český deník, spolupracovala s českým časopisem pro ženy a má pětiletou zkušenost v potravinářském průmyslu. Její blog najdete na unavenavarecka.blogspot.com.
Načerpejte inspiraci také z našich Epochálních video-receptů. Ondra vás provede specialitami jako chorizo karbanátky nebo domácí klobásy po anglicku.