Kdo má rád italské krémové rizoto (nebo přesněji řečeno risotto), určitě uvítá tuto variantu s kuřecím masem a hráškem.

Krásně dozlatova opečené kousky kuřete, zalité sklenkou bílého vína, a to vše na závěr ochucené strouhaným sýrem parmigiano a několika jehličkami rozmarýnu.

Pokud máte možnost, použijte speciální rýži na rizoto.

Tisknout

Recept na risotto s kuřecím masem a hráškem

Chod hlavní jídlo
Kuchyně italská
klíčová slova rizoto, risotto
Pro 4 osoby

Ingredience

  • 200 g rýže
  • 200 g kuřecího masa
  • 200 g hrášku můžete použít sterilovaný a nebo mražený
  • ½ větší cibule
  • 2 lžíce másla
  • 1,5 litru zeleninového vývaru (cibule, mrkev, celer, petržel)
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce sýru parmigiano regiano
  • sklenka bílého vína
  • pár jehliček rozmarýnu

Postup

  1. Na větší pánev si dáme máslo a na jemno nakrájenou cibulku, kterou krátce orestujeme, přidáme na malé kousky nakrájené kuřecí maso a dobře orestujeme.

  2. Přidáme rýži, promícháme 2 – 3 minuty a zalijeme vínem. Postupně přiléváme zeleninový vývar, v polovině varu přidáme hrášek (já jsem použila sterilovaný) a dáváme pozor, aby se rýže nerozvařila.

  3. Na konci varu dosolíme, opepříme, přidáme rozmarýn, lžíci másla a sýr. Necháme risotto krátce odpočinout, aby se spojily všechny chutě, a podáváme.

Přeji dobrou chuť…

Autorka žije téměř 20 let v Itálii, zajímá se o recepty našich babiček, o klasické moučníky i italskou kuchyni. Ráda cestuje po Itálii, fotí a seznamuje se s  krajovými specialitami a gastronomickými zajímavostmi. Několik let pracovala pro jeden český deník, spolupracovala s českým časopisem pro ženy a má pětiletou zkušenost v potravinářském průmyslu. Její blog najdete na unavenavarecka.blogspot.com.

Načerpejte inspiraci také z našich Epochálních video-receptů. Ondra vás provede specialitami jako chorizo karbanátky nebo domácí klobásy po anglicku.