Recept na čarovné vianočné perníčky

Recept na čarovné vianočné perníčky

Nadchádzajúce obdobie sviatkov je časom rodinnej pohody, spoločných aktivít, rozvoniavajúcej domácnosti po pečení a časom rôznych príprav na najkrajšie sviatky v roku. Najmä deti si vedia veľmi vychutnať čarovnú atmosféru, ktorá silnie každým dňom.

Recepty: Zázvorové koláčky ze špaldy

Recepty: Zázvorové koláčky ze špaldy

Naše zázvorové koláčky mají křupavý okraj a měkký střed. Jsou rychlé a snadné, takže je zvládnou připravit i děti.

Pečení perníčků a cukroví coby rodinný rituál, který vás naladí na vánoční notu (+ recept)

Pečení perníčků a cukroví coby rodinný rituál, který vás naladí na vánoční notu (+ recept)

Co by byly Vánoce bez perníčků a cukroví. Jejich příprava je tradiční činností před svátky a když do ní zapojíte celou rodinu, může se pro vás stát radostnou událostí stmelující celou rodinu, každoročním rituálem, na který budou vaše děti moct navazovat se svými potomky. A jako bonus jeden osvědčený recept na perníčky.

Restaurace v New Yorku nabízí hostům tradiční poctivá jídla, která pro ně vaří přímo na místě babičky z celého světa

Restaurace v New Yorku nabízí hostům tradiční poctivá jídla, která pro ně vaří přímo na místě babičky z celého světa

Chtěli byste ochutnat poctivou kuchyni z různých částí světa, kterou pro vás uvaří podle rodinného receptu babičky pocházející z daného koutu zeměkoule? A co tak s nimi prohodit i pár slov? To všechno můžete zažít v jedné speciální restauraci v New Yorku.

Polévka jako „prevence proti rakovině“ od vědce nominovaného na Nobelovu cenu (recept + video) Premium

Polévka jako „prevence proti rakovině“ od vědce nominovaného na Nobelovu cenu (recept + video)

Japonský profesor Hiroši Maeda byl zaníceným chemikem a farmakologem. Za svůj výzkum nejenom na poli rakoviny byl mnohokrát oceněn. Podle něj může tato jednoduchá zeleninová polévka působit protirakovinově.

Recept: Super jednoduchý jablečný koláč z listového těsta

Recept: Super jednoduchý jablečný koláč z listového těsta

Francouzský tarte fine aux pommes je na podzim stálicí francouzských pekáren. Vyrábí se pouze z 2 hlavních ingrediencí – listového těsta a jablk. Dodatečné suroviny jako trochu másla, cukru a marmelády má každá domácnost.

Recept: Marocká cizrnová polévka 

Recept: Marocká cizrnová polévka 

Jednoduchá a přitom velmi dobrá polévka. Díky citrónu, tak typickému v marocké kuchyni, získá tato exotická polévka nádherně nakyslou chuť.

Recept: Hovězí po japonsku

Recept: Hovězí po japonsku

Šťavnaté plátky hovězího naloženého v marinádě a rychle orestované na pánvici, to je tento chutný japonský recept.