Recept: Marocká cizrnová polévka 

Recept: Marocká cizrnová polévka 

Jednoduchá a přitom velmi dobrá polévka. Díky citrónu, tak typickému v marocké kuchyni, získá tato exotická polévka nádherně nakyslou chuť.

Recept: Hovězí po japonsku

Recept: Hovězí po japonsku

Šťavnaté plátky hovězího naloženého v marinádě a rychle orestované na pánvici, to je tento chutný japonský recept.

Recept: Zázvorové koláčky ze špaldové mouky

Recept: Zázvorové koláčky ze špaldové mouky

Tyto zázvorové koláčky mají čerstvé křupavý okraj a měkký střed. Špalda dodává koláčkům ořechovou chuť. Koláčky lze uskladnit v uzavřené nádobě, kde dlouho vydrží a mohou sloužit jako vítané přivítání pro nenadálé hosty.

Recept: Zavařený zázvor

Recept: Zavařený zázvor

Zavařený zázvor lze použít v mnoha receptech, zpravidla dezertech nebo na zmrzlinu, ale také třeba jako doplněk k sýrům.

Recept: Fazolové burgery – chutná grilovací alternativa (nejen) pro vegetariány

Recept: Fazolové burgery – chutná grilovací alternativa (nejen) pro vegetariány

Fazolové burgery jsou skvělou alternativou k těm masovým. Hodí se na grilování, pečení i smažení a jejich příprava je snadná.

Recept: Žebírka s pivní marinádou – skvělá na grilu i v troubě

Recept: Žebírka s pivní marinádou – skvělá na grilu i v troubě

V tomto článku vám poradíme 2 postupy k přípravě - gril i trouba, navíc se skvělou marinádou. Žebírka si tak můžete připravit i doma a to v kterémkoliv ročním období.

Recept: Máslové croissanty

Recept: Máslové croissanty

Pokud jste někdy zkusili pravé croissanty (čti kroasany) ve Francii nebo jinde na Západě, víte,...

Recept: Rychlá hrášková polévka

Recept: Rychlá hrášková polévka

Tato polévka je nejenom rychlá a jednoduchá na přípravu (5 surovin), ale hlavně velmi chutná. Vařím ji kromě sebe i své 20měsíční dceři, která ji také miluje.