Charlotte Cuthbertson

14. 10. 2019

Autorka ve své nové knize odhaluje zjištění, že bohatě financovaná síť jednotlivců a skupin chce zrušit hranice USA

Od listopadu 2018 začaly do USA mířit tzv. karavany ze Střední Ameriky. Migranti z těchto karavan se snaží nelegálně překročit americko-mexickou hranici. Touto situací se začala zabývat a svoje poznatky shrnula ve své knize spisovatelka a politická komentátorka Michelle Malkinová.

Kniha „Open Borders Inc. Who’s Funding America’s Destruction?(Korporace Otevřené hranice. Kdo financuje zničení Ameriky?) je pětisetstránkovým shrnutím autorčina výzkumu. Pojednává o tom, jak se suverenita Spojených států ocitla na pokraji existence, o nekonečných zástupech ilegálních imigrantů, o souvisejících zákonech a systematických útocích na pohraničníky.

Výchozím bodem Malkinové v jejím vyšetřování bylo sledování toku peněz. A tento úhel pohledu asi nejlépe shrnuje tvrzení, že se jedná o „komplot za otevřenými hranicemi, který spustil neutichající příliv migrantů a zločinců, (a) je obrovským podnikem zaměřeným na zisk, který se na povrchu zahaluje pod roušku humanitární ctnosti“.

Komplot za otevřenými hranicemi, který spustil neutichající příliv migrantů a zločinců, je obrovským podnikem zaměřeným na zisk, který se na povrchu zahaluje pod roušku humanitární ctnosti“. – Michelle Malkinová

Malkinová v knize vyjmenovává stovky neziskových organizací a církví s miliardovými rozpočty, které jsou zapojeny do snah eliminovat americké hranice a vytvořit globální vládu. Poukazuje i na individuální elity ze Silicon Valey, Hollywoodu a liberální média, jež se ve věci angažují.

Coby šéfa „Open Borders Inc.“ označuje známého miliardáře George Sorose, který dle ní vyčlenil na tyto činnosti 18 miliard dolarů ze svého celkového jmění 25 miliard (pozn. redakce – v roce 2017 odhadoval magazín Forbes Sorosovo jmění na 25 mld dolarů, v roce 2019 na cca 8,3 mld).

Rozhovor s Michelle Malkinovou

Přesídlování uprchlíků

V rámci OSN byl vytvořen Program pro přesídlování uprchlíků. Tento program je v USA provázán s mnoha nevládními neziskovými organizacemi, které jsou přímo či nepřímo financovány Sorosem, tvrdí Malkinová.

Dle autorky tento program umožňuje v některých oblastech rozmísťovat migranty do komunit nic netušících občanů, a lokální území nemá možnost situaci kontrolovat. To je v rozporu se základními principy správy v USA.

26. září v této souvislosti americký prezident Trump vydal výkonné nařízení, které požaduje pro rozmístění uprchlíků shodu jak státní, tak lokální jurisdikce s určitými limitujícími výjimkami.

Organizace Federation for American Immigration Reform odhaduje náklady na přesídlování uprchlíků v pětiletém období na 8,8 miliardy dolarů (náklady na bydlení, sociální dávky, vzdělání a dočasné „kapesné“).

Tijuana Mexico uprchlici usa
Migranti mířící do amerického San Ysidro přes mexickou Tijuanu, 25. listopadu 2018. (Charlotte Cuthbertson / The Epoch Times)

Organizování karavan a hnutí

Malkinová se při svém zkoumání pokouší nalézt kořeny organizací, které mobilizují uprchlické karavany. Mnohé informace směřují k organizaci Pueblo Sin Fronteras (People Without Borders – překlad: Lidé bez hranic), jejíž zakladatelkou je Emma Lozanová ze známé rodiny, která je součástí komunistické strany v Chicagu.

Ředitel Pueblo Sin Fronteras, Irineo Mujica, pomáhal usnadňovat cestování karavan. Pomoci se mu dostává od církví a hnutí, které v dobré víře poskytují ilegálním migrantům útočiště.

Autorka poukazuje na to, že mnoho lidí, kteří migrantům pomáhají, má dobrý záměr, ale na druhé straně dobrý záměr nevede vždy k dobrému výsledku.

„Mnozí z nich jsou buď dotovaní Georgem Sorosem, anebo vzešli z ultra-levicových škol. Jdou na jih k hranicím a poskytují hromadu seminářů typu ‘Poznejte svá práva’ a v podstatě učí lidi, jak obejít integritu našeho azylového systému smyšlenými příběhy,“ uvádí Malkinová.

V knize je řeč i o hnutích jako Antifa a „Abolish ICE“ (pozn. redakce – lze přeložit jako „Zrušte Imigrační a celní správu“), které se snaží působit proti prosazování zákona.

Výzva k akci

Malkinová ukončuje první část své knihy návrhem pro ty, kteří by chtěli proti nelegální migraci něco podniknout. V principu radí nepodporovat finančně církve a hollywoodské hvězdy, které jsou do „Open Borders Inc.“ zapojeny. A také se zamyslet při volbách politiků.

Zamýšlí se nad tím, že mnoho lidí nevidí do rozsahu tohoto problému, a proto neexistuje mnoho hnutí, která by se stavěla na odpor „prolamování hranic“ USA s Mexikem.

„Vedou nás základní principy ochrany americké suverenity. Vedle sebe nemůžou existovat tyto dvě věci: neomezená míra soucitu k vítání celého světa, a ochrana principu, který je naším právem – rozhodovat o tom, kdo a kolik jich může vstoupit, jaké rysy a loajalitu projevují při příchodu do země,“ dodává Malkinová.

Kniha Open Borders Inc. vyšla 10. září 2019.

Překlad a redakční úprava původního článku newyorské redakce: J. S.

Související články:

Převaděči nelegálních migrantů směřujících do USA zneužívají unesené děti

Názor: US Demokraté si od imigrace slibují příliv voličů. Proto nemají zájem stavět „zeď“

USA: Stavba „zdi“ bude pokračovat, Trump ale spokojený není

Názor: Spor o „zeď“ v USA – fakta mluví ve prospěch postavení zdi, politikaření vrší mediální útoky

Prezident Trump k pohraniční situaci: Jde o „krizi srdce a krizi duše“. Zvažuje se i vyhlášení mimořádného stavu

Video: Aktivisté v USA provokativně přelezli zeď u domu Nancy Pelosiové, aby poukázali na její výroky v praxi

Související témata

Související články

Přečtěte si také

Česká republika před 20 lety vstoupila do Evropské unie
Česká republika před 20 lety vstoupila do Evropské unie

Česká republika před 20 lety vstoupila do Evropské unie. Kromě ní se od 1. května 2004 staly členskými zeměmi bloku také Estonsko, Kypr, Litva, Lotyšsko, Maďarsko, Malta, Polsko, Slovensko a Slovinsko.

Smiřte se se zelenou deindustrializací, některé komodity seženeme levněji v cizině, radí klimatičtí vědci
Smiřte se se zelenou deindustrializací, některé komodity seženeme levněji v cizině, radí klimatičtí vědci

Klimatičtí vědci se domnívají, že než dotovat výrobu průmyslových komodit z obnovitelných zdrojů energie, Evropa by si zboží měla nechat vyrobit tam, kde je elektřina z obnovitelných zdrojů levná – i za cenu deindustrializace.

Miliardáři vytvořená Arabella Advisors významně ovlivňuje společnost v USA, říká autor knihy
Miliardáři vytvořená Arabella Advisors významně ovlivňuje společnost v USA, říká autor knihy

Síť stovek neziskových organizací v USA ovlivňujících společnost a politiku, sdružených pod společností Arabella Advisors, zachycuje ve své nové knize Scott Walter. Jak tato síť funguje a kým je využívána?

Zatímco pomáhá rodičům perzekvovaným v Číně, v Evropě jej komunisté monitorují
Zatímco pomáhá rodičům perzekvovaným v Číně, v Evropě jej komunisté monitorují

Když v roce 2012 přijel do Německa, byla jeho matka v Číně zatčena za to, že se věnuje Falun Gongu. Díky mezinárodnímu tlaku byla o rok později propuštěna. Nyní ale musí „bojovat“ znovu...

„mRNA vakcíny by mohly stimulovat růst rakoviny,“ konstatuje nová studie
„mRNA vakcíny by mohly stimulovat růst rakoviny,“ konstatuje nová studie

Poslední dobou zaznamenáváme u nás a ve světě nárůst rakoviny. Kromě známých příčin jako je kouření, životospráva či znečištěné ovzduší, by dalším důvodem mohly být i mRNA vakcíny.