Rozhovor s Trevorem Loudonem, autorem knihy „Vnitřní nepřátelé: Komunisté, socialisté a progresivisté v americkém Kongresu“

WASHINGTON – Zatímco americký Kongres pořádá jedno slyšení za druhým bez jakýchkoli zásadních úprav imigračního zákona, každý týden překračují jihozápadní hranice desítky tisíc nelegálních imigrantů. Většina rodin se už ani neobtěžuje pohraničním hlídkám tvrdit, že mají „věrohodný strach“ *, protože vědí, že budou stejně propuštěni, pokud s sebou budou mít dítě.

Sedli jsme si s Trevorem Loudonem, odborníkem na komunismus a přispěvatelem The Epoch Times, abychom diskutovali o dopadech nečinnosti Kongresu a možných důvodech, které za ní stojí.

The Epoch Times: O co tady ve skutečnosti jde?

Trevor Loudon: Tohle je organizovaný, komunistický útok na Ameriku s cílem zničit americké hranice, vytvořit v Americe zmatek a politicky zcela ovládnout systém. Protože je Amerika hlavním nepřítelem [komunistů], pokud ji nemůžete srazit na kolena pomocí jaderných zbraní, srazíte ji nelegálním přistěhovalectvím, které je z dlouhodobého hlediska možná stejně efektivní.

Můžete vidět, co této zemi udělá 15, 16, 20, 25 milionů nových demokratických voličů. Ztratíte Texas, ztratíte Floridu, ztratíte Georgii, Arizonu v Severní Karolíně. Za našeho života už nikdy nebudeme mít dalšího republikánského nebo konzervativního prezidenta. Amerika bude státem jedné strany. A takový je plán. Proto to dělají.

Tohle je marxismus. Tohle je leninismus. A jde to až k americkým politikům, kteří spolupracují s nepřátelskými zahraničními mocnostmi na zničení Ameriky. Jejich zbraní číslo 1 je nelegální přistěhovalectví a přetížení hranic. Právě to dělají.

Pokud tohle není stav národní nouze, nechápu, co to tedy je. Co by mohlo být naléhavější a nebezpečnější než tohle?

Migranti spěchají kolem pořádkové policie na úpatí mostu vedoucího z tábora migrantů ke vchodu pro chodce El Chaparral na hraničním přechodu San Ysidro v Tijuaně v Mexiku, 25. listopadu 2018. (Charlotte Cuthbertson / The Epoch Times)
Migranti spěchají kolem pořádkové policie na úpatí mostu vedoucího z tábora migrantů ke vchodu pro chodce El Chaparral na hraničním přechodu San Ysidro v Tijuaně v Mexiku, 25. listopadu 2018. (Charlotte Cuthbertson / The Epoch Times)

Demokraté byli před 25 lety stranou, která vedla útok proti nelegálnímu přistěhovalectví. Oni byli tou stranou. Podívali jste se na C-Span (americká kabelová televize, pozn. překl.) a viděli jste Harryho Reida a Billa Clintona, jak ve svých projevech nejostřejšími výrazy odsuzují nelegální přistěhovalectví: „Je ohrožena národní bezpečnost. Berou práci americkým pracovníkům. Ničí jejich živobytí. Musíme to ukončit.“

Zněli jako kluci z Tea Party (americké pravicově-konzervativní hnutí, pozn. překl.). A teď to bezvýhradně podporují, protože si poničili svou vlastní volební základnu mezi střední třídou v této zemi. Zničili si svou vlastní základnu natolik, že musí importovat nové voliče. A odkud je vezmou? No, na to existuje velmi snadný zdroj.


Názor: US Demokraté si od imigrace slibují příliv voličů. Proto nemají zájem stavět „zeď“


Epoch Times: Jak by vypadala hraniční ostraha za demokratického prezidenta v roce 2020?

T. Loudon: Hranice by byly prakticky zrušeny. Neexistovala by žádná účinná ostraha hranic. A všichni demokratičtí kandidáti jsou v tomto jednotní – úplně všichni. Žádný z nich se nepostavil proti tomu, co se děje na hranicích. Všichni jsou pro amnestii, všichni jsou pro přivítání ilegálů. Takže byste viděli konec Ameriky, tak jak ji známe, protože by k nám přišlo mnoho milionů lidí. Dostali by občanství a hlasovací práva, a hlasovali by pro stranu, která je sem vpustila.

Takže v konečném důsledku jde těmto lidem o moc. Tito demokratičtí vůdci budou žít v uzavřených komunitách. Budou si žít na vysoké noze. My všichni ostatní budeme žít v chudobě a bídě. Ale to je v pořádku. Každý komunistický diktátor žije v prosperitě. Každý komunistický diktátor má všechny luxusní výdobytky, které si zamane. Je jim jedno, co se stane s námi. Bez nás se obejdou.

A tak všichni uvažují stejně. Chtějí moc za každou cenu. A vědí, že nelegální přistěhovalectví poškozuje americké pracovníky. Vědí, že tím berou práci mladým černošským lidem a černošským komunitám. Vědí, že to s sebou přináší onemocnění a ohrožení veřejného zdraví. Vědí, že otevřené hranice zabíjejí ročně 60 000 Američanů dovozem fentanylu z Číny, a kokainu a heroinu z Jižní Ameriky. To všechno vědí. Ale přesto do toho půjdou, protože moc je pro ně na prvním místě. A toto je pro ně cesta k absolutní moci.

Epoch Times: Jaký vliv má hlasování nelegálních přistěhovalců a cizinců?

T. Loudon: MIT (Massachusettský technologický institut, pozn. překl.) říká, že v zemi je nyní 22 milionů ilegálů. Někteří říkají, že jich je 40 milionů, ale MIT je renomovaná organizace – budeme se držet jejich čísla. A všichni víme, na základě současných vzorců, že 80 procent z nich bude volit demokraty. No, to dává demokratům hnedka 15 nebo 16 milionů hlasů. A zvažte, že Mitt Romney prohrál volby o 2,5 milionu hlasů a Donald Trump je vyhrál o 200 000 díky sboru volitelů, a ve skutečnosti prohrál v lidovém hlasování o 3 miliony.

Konec sboru volitelů by ještě více upevnil vládu davu. To by odstranilo jednu z našich posledních ochranných opatření proti vládě davu. A pojďme si to říct na rovinu, Amerika nikdy nebyla demokracií. Je to ústavní republika, kde vůle většiny je zmírňována věcmi jako sbor volitelů, aby se zajistilo, že velká populační centra nebudou dominovat malým populačním centrům.

Levice se toho tedy chce zbavit. Chtějí zaplavit systém ilegály. Chtějí v zásadě podkopat volební systém, aby vládli navždy. A jak to Stalin skvěle vystihl: „Nepočítá se to, kdo hlasuje; počítá se to, kdo ty hlasy sčítá.“

Takže pokud mají kontrolu nad hlasovacím procesem, mají kontrolu nad sčítáním hlasů a rozdělením volebních obvodů, zbavují se národního lidového hlasování. Bez ohledu na to, jak se stanou nepopulární, bez ohledu na to, jak budou krutí, jak budou zkorumpovaní a jak moc se ekonomika bude hroutit, nikdy nemohou být hlasováním odvoláni. Budou mít v této zemi permanentní bianco šek na moc. A dokonce i zarytý demokrat by se měl této situace bát.

Víte, dát jedné straně monopol na tuto zemi – je mi jedno, jestli je to nejlepší politická strana na světě – pokud jim po celou dobu dáte úplný monopol na moc, je to recept na korupci a tyranii.

Protože moc kazí a absolutní moc kazí absolutně. Je mi jedno, jestli jste nechali vést stranu svatým Petrem. Na tom nezáleží. Máte monopol na moc, zkazíte se. A všichni v této zemi by se měli takovéto vyhlídky bát.

migranti mexiko
Migranti se dávají na ústup poté, co americká policie použila slzný plyn, aby je odradila od jejich snahy nelegálně překročit hranice s USA, na západ od přechodu San Ysidro, Tijuana, Mexico. 25. listopadu 2018. (Charlotte Cuthbertson / The Epoch Times)

Epoch Times: Proč to Američany až tak netrápí?

T. Loudon: Máte tady celou hlasovací základnu, která nemá ponětí o důsledcích toho, co dělají. Stále si myslí, že hlasují pro Harryho Trumana a JFK. Nevidí, že toto je situace buď-anebo. Že demokraté jsou kousíček od neporazitelné, trvalé většiny.

Toto je závod s časem. Kolik to bude letos, jeden milion? Jeden a půl, dva miliony příští rok? Protože se to s volbami zvýší, zvláště pokud to vypadá, že Trump opět vyhraje. Víte, zvýší se to, protože lidé se chtějí dostat přes hranice, dokud stále ještě mohou. Takže ano, na hranicích máme velkou krizi.

Nedávno jsme viděli, jak se do Německa nahnalo milion muslimů, se všemi sociálními důsledky, které z toho plynou. Potenciálních uprchlíků z Latinské Ameriky je mnohem víc, než kolik lidí prchá ze Sýrie.

Kolik lidí žije pod hranicí? Mluvíme v Latinské Americe o pár stovkách milionů. To by mohlo být tři, čtyři nebo pět milionů lidí, kteří by se rádi dostali přes hranice.

Myslím, že prezident Donald Trump doufá, že se ta vlna zpomalí, ale pokud ne, myslím, že bude muset být k Mexiku tvrdý. Dokud nebude moci znovu získat kontrolu nad americkou Sněmovnou, nevím, jak to zastaví. Ale musí.

Kdybych byl prezidentem, řekl bych prezidentovi Mexika: „Pokud ten tok nezastavíte (a mexický prezident je marxista), AMLO [Andrés Manuel López Obrador], přestaneme s vámi obchodovat. Se vším skončíme.“ Protože se jedná o válečný akt.

Víte, prezident Trump se snaží udržet hranice [otevřené], snaží se udržet ekonomiku Texasu v chodu, protože Texas bude ve volbách hodně důležitý. Může ale dojít k bodu, kdy bude muset kousnout do kyselého jablka a říct: „Zavíráme hranice.“

Ale ani to ten problém nevyřeší úplně, protože lidé budou podle stávajícího zákona stále žádat o status uprchlíka.

Myslím si, že odpovědí musí být vyvíjení obrovského tlaku na Mexiko, aby problém zastavilo na svém území, protože by to dokázalo, kdyby chtělo. A když to neučiní, v zásadě vyhlašují válku Spojeným státům – a to vyžaduje určitá tvrdá opatření.

Migranti Mexiko
Pohraniční hlídky zadržely sedm nelegálních imigrantů z Číny, jednoho z Mexika a jednoho z El Salvadoru poté, co se snažili vyhnout dopadení po překročení Rio Grande z Mexika do USA poblíž města McAllen v Texasu, 18. dubna 2019. (Charlotte Cuthbertson / The Epoch Times)

Epoch Times: Pohraniční hlídky očekávají, že letos zatknou milion nelegálních cizinců. Všecho je přetížené. Souvisí to se strategií Cloward-Pivenové?

T. Loudon: Ano. Strategie Cloward-Pivenové vytvořili dva členové Demokratických socialistů Ameriky (Democratic Socialists of America) – Frances Fox Pivenová s manželem. A oni přišli v 60. letech s myšlenkou: Jak se dobereme k socialismu? Přetížíme systém. Přetížíme sociální systém.

A šli ven a – úmyslně v New Yorku – podali žádost o sociální dávky pro co nejvíce lidí, aby v podstatě rozbili rozpočet New Yorku. Zdůvodnili to tak, že když se všechno zhroutí, jedinou alternativou je socialismus. Tato strategie pak byla rozšířena na hnutí za hlasovací práva.

Ale myslím si, že celý problém je nakonec ještě hlubší. Celý tento krok k nelegálnímu přistěhovalectví – amnestie, rozbíjení hranic – sahá až do sovětské éry, kdy Komunistická strana USA pracovala na hranicích, aby přivedla lidi, aby vyškolila lidi, kteří vytvoří „hnutí za amnestii“. Mluvím tu o 70. letech, nebo dokonce o dobách ještě předtím. Byli tam lidé, jako Bert Corona, slavný člen komunistické strany z Kalifornie, který se do toho intenzivně zapojil.

Měl celou síť členů a radikálů komunistické strany napříč jižními příhraničními státy, kteří toto hnutí podporovali, protože tak to bylo zamýšleno – mělo to dva aspekty: jedním bylo zaplavení jižních států Mexičany a Latinoameričany, aby nakonec jižní státy urvali zpět pro Mexiko. A také navýšit hlasy demokratické straně.

A tak Corona pracoval s lidmi … v 70. letech jsem dostal dopis, který žádal Coronu a Cesara Chaveze a další v této síti, aby našli slibné mladé americké aktivisty mexického původu, které by poslali do Moskvy, aby se vytrénovali ve škole Patrice Lumumby, což je velké výcvikové centrum pro zahraniční komunisty, kde by je učili o revoluci propagací Aztlánu – projektu návratu jižních států do Mexika.

Takže to je stará věc a nyní je to podporováno seskupením [Pueblo] Sin Fronteras (Národ bez hranic, pozn. překl.) z Chicaga, které řídí rodina Lozanových. Provozují spoustu podpůrných sítí pro lidi, kteří přelézají hranice. A je to rodina komunistů – rodina prosovětských komunistů – už hodně dlouho.

A pak tu máme hnutí Acorn v Hondurasu. Ten slavný Acorn, který byl rozšířením strategie Cloward-Pivenové, se v podstatě vyvinul z tohoto uskupení. A oni pracovali na registraci voličů po všech státech. Ale teď myslím také řídí ty karavany. A pak jsem slyšel nějaké historky, ale nic, co mohu dokázat, že se na tom podílejí také Kubánci, a také levicové síly v Hondurasu.

Rozhovor byl redakčně upraven a zkrácen.

Z anglického originálu newyorské redakce The Epoch Times přeložila Jana Skovajsová.

Poznámky: * (pojem „credible fear“, tedy věrohodný strach, je koncept v azylovém právu Spojených států, kde člověk, který prokáže, že má věrohodný strach z návratu do své rodné země, nemůže být deportován z USA, dokud není jeho žádost o azyl prošetřena, pozn. překl.)

Související témata

Související články

Přečtěte si také

„Nerozhodovali lidé z praxe. Covid neřídili doktoři, ale politici,“ říká bývalá předsedkyně etické komise České lékařské komory
„Nerozhodovali lidé z praxe. Covid neřídili doktoři, ale politici,“ říká bývalá předsedkyně etické komise České lékařské komory

„Bylo dovezeno pět tisíc balení léčiva HUVEMEC z Bulharska. Nakonec se řeklo, že bude pouze pro nemocniční podání, což vlastně proti hlavnímu smyslu jeho fungovaní, protože působí nejlépe jako prevence a při časném podání, tak aby se nemoc nemohla rozvinout,“ vysvětluje doktorka Stehlíková...

Mezinárodní apely a články v médiích velmi pomáhají – rozhovor s dcerou čínské vězeňkyně svědomí
Mezinárodní apely a články v médiích velmi pomáhají – rozhovor s dcerou čínské vězeňkyně svědomí

Chuej Li nedávno vypovídala na půdě Poslanecké sněmovny o perzekuci, které její matka čelila v Číně a která dopadala i na ni, v době, kdy byla dítětem. V rozhovoru nám prozradila své pocity a více detailů.

Ověřovatel pravdy se mýlí? Migrační odborník si „posvítil“ na výroky Demagoga
Ověřovatel pravdy se mýlí? Migrační odborník si „posvítil“ na výroky Demagoga

Právník Robert Kotzian podrobil analýze fact-checking projektu Demagog.cz, který si měl „posvítit“ na výroky Aleny Schillerové ohledně migračního paktu. Míní, že i „strážci pravdy“ se mohou mýlit.

Antikoncepce: Dezinformace a lékařské zastírání
Antikoncepce: Dezinformace a lékařské zastírání

Proč by se nemělo říct nahlas, že hormonální formy antikoncepce, jako jsou pilulky, kožní náplasti, injekce, implantáty nebo nitroděložní tělíska, mívají často vedlejší účinky?

Bobr v krajině. Nakolik je k užitku a nakolik škodnou?
Bobr v krajině. Nakolik je k užitku a nakolik škodnou?

„To, že bobr vytváří mokřad, je třeba porovnávat s tím, jak stát realizuje zadržení vody v krajině. Je třeba vzít na zřetel, že sucho je velkou hrozbou pro naši krajinu. Přínos mokřadů je skutečně velký.“