Epoch Times Německo

28. 2. 2021

Již dříve se v Číně vyskytly problémy v oblasti očkování. Interní dokumenty čínského režimu naznačují, že se objevily také další problémy s koronavirovými vakcínami. Kvalita vakcín vyráběných v Číně je již dlouho důvodem k obavám a nyní se zdá, že vakcína zjevně není bezpečná.

Čínská pobočka deníku Epoch Times nedávno získala interní dokumenty od úřadů v čínské provincii Kuang-si. Dokumenty varující před „neobvyklými reakcemi“ na koronavirové vakcíny.

Jedná se o dokumenty vydané v prosinci 2020 lékařským týmem Státní rady Komunistické strany Číny pro prevenci a kontrolu epidemií. A dále o obdobný dokument vydaný provinčním úřadem pro prevenci a kontrolu epidemie v provincie Kuang-si z konce prosince 2020.

Dokumenty, které nebyly zveřejněny, výslovně varují před „řadou neobvyklých reakcí, ke kterým může dojít po očkování vakcínami vyrobenými v tuzemsku“. Vedlejší účinky se pohybují od akutních alergických reakcí až po bezvědomí, křeče, psychické potíže, a dokonce i akutní zástavu dýchání a srdce.

Podle úřadů může také nastat horečka, zarudnutí a otok, doprovázené příznaky, jako fyzické nepohodlí, únava a ztráta chuti k jídlu, stejně jako citlivost, zatvrdnutí, otoky lymfatických uzlin, lymfadenitida, hnisání, jizvy a keloidy. Nejběžnějšími reakcemi na koronavirové očkování jsou zarudnutí, bolest a zatvrdnutí.

Běžnými příznaky jsou také bolest hlavy, závratě, únava, celková nevolnost, podrážděnost, horečka, zimnice, katar horních cest dýchacích, nevolnost, bolesti břicha a průjem. Může se také objevit vyrážka, otok příušní žlázy, bolest kloubů nebo příznaky jako artritida (bolesti kloubů).

Závažné nežádoucí účinky se nazývají „abnormální reakce“, které se týkají hlavně reakcí, jež poškozují tkáně, orgány a funkce osoby, které je vakcína podána. Je rozdělena na nespecifické, biologicky specifické, alergické reakce, neurologické komplikace a reakce vyvolané imunodeficiencí.

Například biologicky specifické reakce mají různé klinické projevy. Některé závažné reakce mohou být život ohrožující, pokud nebudou léčeny včas. U alergických reakcí je v závažných případech nutná včasná léčba. Nesprávné zacházení může vést k smrti.

Tao Lina, odborník na imunizaci a bývalý zaměstnanec Šanghajských center pro kontrolu a prevenci nemocí, již dříve zveřejnil pokyny pro domácí koronavirové vakcíny on-line. Po očkování se podle něj může objevit až 73 vedlejších účinků.

Mezi nejčastější nežádoucí účinky patří bolest hlavy, horečka, únava, ztráta zraku, ztráta chuti nebo dokonce i těžká močová inkontinence. Tao Lina popisuje koronavirovou vakcínu z Číny jako „nejnebezpečnější vakcínu na světě“.

Byla zřízena skupina odborníků

Na konci prosince 2020 byla ve městě Liou-čou v provincii Kuang-si vytvořena skupina odborníků na léčbu, vyšetření a diagnostiku lékařského očkování. Skupinu tvoří zejména lékaři z oborů pohotovost, neurologie, kardiovaskulární a cerebrovaskulární onemocnění, závažná onemocnění, dýchací cesty, imunologie, pediatrie, laboratoř, infekční nemoci, psychologie, mikrobiologie, kožní, ošetřovatelství a epidemiologie.

Expertní skupina byla zřízena, protože očkování proti koronaviru zjevně vedlo k mnoha lékařským událostem. Město dokonce na konci prosince zveřejnilo „Pohotovostní plán pro případy týkající se bezpečnosti očkování v Liou-čou“.

Dokument uvádí standardy pro klasifikaci bezpečnostních incidentů od hlavních, důležitých, relativně důležitých až k obecným bezpečnostním incidentům souvisejících s vakcínami.

Jeden zvláště závažný bezpečnostní incident týkající se vakcín zahrnuje:

  1. Stejná dávka vakcíny způsobí za krátkou dobu více než 5 úmrtí.
  1. Stejná vakcína způsobuje vzácné nebo neočekávané nežádoucí účinky u více než 20 lidí ve stejné oblasti za relativně krátkou dobu. Nebo vakcína způsobuje zvláště závažné nežádoucí účinky u více než pěti lidí – například trvalé postižení lidského těla, trvalé poškození funkcí orgánů nebo život ohrožující stavy.
  1. Další nebezpečné incidenty spojené s vakcínami, které jsou obzvláště škodlivé a mají sociální dopad.

Z původního článku německé redakce deníku The Epoch Times přeložila G. K. Článek byl redakčně zkrácen.

Související témata

Související články

Přečtěte si také

Pračky stojí jako za socíku, je to neudržitelné, říká zástupce výrobců spotřebičů
Pračky stojí jako za socíku, je to neudržitelné, říká zástupce výrobců spotřebičů

Regulace z Bruselu znesnadňují život výrobcům domácích spotřebičů až na hranici přežití. Zatímco náklady rostou, marže tlačené dolů taktikami prodejců se neustále snižují, tvrdí zástupce asociace výrobců

Ovocnáře nenecháme padnout, oznámil ministr Výborný. Škoda se odhaduje na miliardu korun
Ovocnáře nenecháme padnout, oznámil ministr Výborný. Škoda se odhaduje na miliardu korun

Již zhruba týden panuje v České republice mrazivé počasí. Mráz poškodil většinu ovocných stromů v Čechách a 50 procent na Moravě. Podle odhadů ovocnářů se škoda vyšplhá na miliardu korun.

Umělá inteligence ovlivní volby, tvorbu zpravodajství, cenzuru a podvody: Závěry z konference
Umělá inteligence ovlivní volby, tvorbu zpravodajství, cenzuru a podvody: Závěry z konference

„Je to snadné. Nedá se tomu zabránit a možné je úplně všechno,“ komentoval využívání a zneužívání umělé inteligence herní vývojář Daniel Vávra na konferenci o svobodě projevu a boji s dezinformacemi.

Korporace prohrávají bitvu o ESG, což je nutí skrývat jeho propagaci
Korporace prohrávají bitvu o ESG, což je nutí skrývat jeho propagaci

Pokud to, co tyto skupiny a správci majetku dělali, bylo tak spravedlivé, proč od toho nyní utíkají?

Slovensko je podle Fica možná naposledy čistým příjemcem peněz z fondů EU
Slovensko je podle Fica možná naposledy čistým příjemcem peněz z fondů EU

Slovensko je v nynějším sedmiletém rozpočtovém období Evropské unie možná naposledy čistým příjemcem peněz z evropských fondů.