Meiling Lee

26. 7. 2021

Ve snaze pomoci ukončit pandemii pořádala mezinárodní koalice lékařských odborníků v sobotu po celém světě akce, jejichž cílem bylo zvýšit povědomí o účinnosti ivermektinu při léčbě covidu-19.

Podle organizátorů Světového dne ivermektinu lékaři a příznivci tohoto levného léku schváleného Úřadem pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) pořádali bezplatné on-line a veřejné akce ve více než desítce zemí.

Dvě neziskové organizace – aliance FLCCC (Front Line COVID-19 Critical Care) a britská skupina BIRD (British Ivermectin Recommendation Development) – které vedou kampaň za používání ivermektinu k prevenci a léčbě covidu-19, říkají, že cílem akce je, aby se více lidí dozvědělo, že antiparazitický lék může léčit covid-19, případně ukončit pandemii a pomoci odstranit strach z koronaviru.

„Máme neuvěřitelně pozitivní a povzbudivé poselství: ivermektin léčí a pomáhá předcházet covidu a je klíčem k odemčení nekonečného cyklu pandemických špiček a osobních omezení a pomůže znovu nastartovat ekonomiku,“ uvedla v tiskové zprávě dr. Tess Lawrieová, spoluzakladatelka skupiny BIRD.

Lawrieová je také spoluautorkou recenzované metaanalytické studie publikované v časopise American Journal of Therapeutics, která zjistila, že ivermektin je účinný proti covidu-19. Lawrieová a její tým dospěli se střední mírou jistoty k závěru, že ivermektin snižuje riziko úmrtí v průměru o 62 % při 95% intervalu spolehlivosti 0,19-0,73, zejména pokud je předepsán včas.

Graf zobrazující výsledky všech studií léčby covidu ivermektinem k 20. červenci 2021. (ivmmeta.com, (CC0 1.0))

Aliance FLCCC také provedla vlastní analýzu 18 randomizovaných kontrolovaných pokusů léčby covidu ivermektinem. Zjistili „velké, statisticky významné snížení úmrtnosti, doby do klinického uzdravení a doby do odstranění viru“. Autoři rovněž uvedli, že studie zabývající se prevencí covidu-19 zaznamenaly při pravidelném užívání léku významné snížení rizika onemocnění.

Členové aliance FLCCC vypracovali různé protokoly pro prevenci a včasnou léčbu covidu-19, namísto toho, aby pacienti čekali na léčbu v nemocnici, dokud se u nich nerozvine závažné onemocnění. Tyto léčebné protokoly, včetně jednoho pro léčbu dlouhodobého covidu, se používají po celém světě.

Současný standardní protokol pro pacienty pozitivní na covid-19 spočívá v domácí izolaci, zamezení dehydratace, a dále v odpočinku a užívání volně prodejných léků proti horečce, bolesti hlavy, kašli a bolesti těla.

Podle aktualizovaných pokynů Národního ústavu zdraví (NIH) se pacientům s mírnou až středně těžkou formou covidu-19, u nichž je vysoké riziko progrese onemocnění, doporučuje užívat monoklonální protilátku, pokud není nutná hospitalizace nebo doplňkový kyslík.

Navzdory důkazům, které ukazují, že ivermektin může léčit všechna stadia covidu-19 a snížit počet úmrtí a hospitalizací v důsledku jeho antivirových a protizánětlivých vlastností, úřad FDA jeho použití neschválil s tím, že tento lék není antivirotikum. Federální regulační orgán vydal varování, že lidé by neměli užívat ivermektin, který je určen pro koně, protože větší dávky mohou být pro člověka škodlivé.

NIH nezměnil svůj neutrální postoj k použití ivermektinu k léčbě covidu-19, zatímco Světová zdravotnická organizace (WHO) nedoporučuje použití léku s výjimkou použití v rámci klinických studií. Obě organizace uvádějí jako důvod pro nevydání doporučení nedostatečné údaje.

Bezprecedentní cenzura

Internetové diskuse o ivermektinu čelí bezprecedentní míře potlačování, přičemž lékaři tvrdí, že jejich videa jsou stahována nebo jejich účty na síti LinkedIn rušeny.

Lawrieová uvedla, že se setkala s cenzurou v souvislosti se svou prací o ivermektinu, a tvrdí, že její videa o tomto léku byla odstraněna a příspěvky na sociálních sítích byly cenzurovány.

„Od té doby, co jsem začala pracovat na ivermektinu, jsem zažila spoustu cenzury (předtím nikdy),“ uvedla Lawrieová pro The Epoch Times prostřednictvím e-mailu. „Na síti LinkedIn mi odstranili příspěvek s mým publikovaným recenzovaným vědeckým rukopisem.“

Uvedla také, že mnoho lidí ji informovalo, že jejich účty budou omezeny nebo cenzurovány, „pokud zveřejní práci, kterou moje společnost sepsala o ivermektinu, nebo rozhovory, které jsem poskytla“.

LinkedIn na žádost o komentář neodpověděl.

Dr. Mobeen Syed, výkonný ředitel společnosti Drbeen Corp, která se zabývá vzděláváním lékařů on-line, uvedl, že YouTube během 24 hodin stáhl tři jeho videa o ivermektinu.

„[Třetí] kniha shořela během 24 hodin. @Youtube @TeamYouTube pokračuje v pálení knih,“ uvedl Syed 11. července na Twitteru. „Toto video bylo důležité, aby lidé, kteří používají ivermektin, byli v bezpečí, bez ohledu na to, co si myslí YouTube.“

YouTube neodpověděl na dotaz The Epoch Times ohledně objasnění, které podmínky nebo ustanovení Syedova videa porušila.

Ivermektin není jediným tématem, které velké technologické firmy potlačují nebo blokují. Cenzurovány jsou také příspěvky na sociálních sítích o teorii laboratorním úniku, podle níž koronavirus unikl z laboratoře v čínském Wu-chanu, a informace, které jsou v rozporu s narativem o bezpečnosti a účinnosti vakcíny proti covidu-19.

Tisková mluvčí Bílého domu Jen Psakiová na brífinku v Bílém domě navrhla, aby byl lidem zakázán přístup na všechny platformy sociálních médií, pokud zveřejňují na internetu „dezinformace o vakcíně proti covidu-19“. Tvrdila, že tento typ informací „vede k tomu, že se lidé nenechávají očkovat“. Návrh Psakiové vyvolal všeobecné odsouzení.

Bez ohledu na potlačování informací o ivermektinu po celém světě si lidé našli unikátní způsoby, jak tyto informace šířit. V kanadské Manitobě se na sociálních sítích objevily fotky s cedulí na trávníku s jednoduchým sdělením: „Ivermektin léčí covid-19“ spolu s odkazem na webovou stránku FLCCC.

Členové aliance FLCCC v odpovědi na e-mail uvedli, že i přes cenzuru budou pokračovat ve své misi za schválení ivermektinu pro léčbu covidu-19.

„Děkujeme za vaše e-maily. Naši misi nemůžeme vzdát. Ano, bylo to peklo. Ale jak kdysi řekl Winston Churchill: ,Pokud procházíte peklem, pokračujte v cestě‘. Takže pokud vás tu musíme nechat, chápeme to. Ale budeme pokračovat. Na vašem životě velice záleží,“ uvedla nezisková organizace začátkem tohoto měsíce.

Přeloženo z původního článku newyorské redakce Epoch Times. (jas)

Přečtěte si také

Pavel Matocha: Proč Česká televize čelí stoupající nedůvěře diváků
Pavel Matocha: Proč Česká televize čelí stoupající nedůvěře diváků

Česká televize si nedůvěru vysvětluje jako následek hybridní války a dezinformační kampaně.

Na středních školách dnes začíná náhradní termín jednotné přijímací zkoušky
Na středních školách dnes začíná náhradní termín jednotné přijímací zkoušky

Na středních školách dnes začíná náhradní termín jednotné přijímací zkoušky, druhý termín je vypsaný na úterý.

Trump si podle předvolebního průzkumu CNN udržuje před Bidenem náskok
Trump si podle předvolebního průzkumu CNN udržuje před Bidenem náskok

Trump si podle průzkumu mezi registrovanými voliči udržuje podporu asi 49 procent dotazovaných, Biden má podle průzkumu nyní mírně nižší podporu, a to 43 procent dotazovaných, zatímco v lednu to bylo 45 procent.

TOP 09 má čtyři kandidáty na ministra pro vědu a výzkum
TOP 09 má čtyři kandidáty na ministra pro vědu a výzkum

Na ministra pro vědu a výzkum má TOP 09 podle místopředsedy strany a ministra zdravotnictví Vlastimila Válka (TOP 09) čtyři kandidáty, tři muže a ženu.

Drastické a nevratné klimatické geoinženýrství znepokojuje vědce
Drastické a nevratné klimatické geoinženýrství znepokojuje vědce

Jak ovlivnit klima na Zemi? Přečtěte si o záměrném vysušování stratosféry a jeho potenciálu ovlivnit energetickou nerovnováhu...