Mimi Nguyen Ly

18. 3. 2022

Operace úřadu šerifa okresu Polk v americkém státě Florida, která se zaměřila na obchodování s lidmi, prostituci a dětské predátory, vyústila v zatčení 108 osob, mezi nimiž byli čtyři pracovníci společnosti Walt Disney Co. a bývalý okresní soudce.

Šestidenní tajná operace nazvaná „Operace March Sadness 2“ začala 8. března. Podle prohlášení úřadu šerifa okresu Polk se detektivové snažili identifikovat a osvobodit všechny oběti, které byly nuceny k prostituci, a identifikovat všechny, kdo se podíleli na obchodování s lidmi.

Akce se jim zdařila díky pátrání po osobách, které zveřejňovaly online inzeráty s nabídkou prostituce, a také po těch, kteří prostitutky vyhledávali prostřednictvím online komunikace.

Detektivové také vyšetřovali dospělé osoby, které na internetu hovořily sexuálním způsobem s těmi, o nichž se domnívaly, že jsou to děti. Celkem byli zatčeni čtyři muži, kteří na internetu „lovili“ děti.

108 lidí zatkla mravnostní jednotka úřadu šerifa okresu Polk během šestidenní tajné operace zaměřené na obchodování s lidmi, která začala 8. března 2022 na Floridě, USA. (Úřad šerifa okresu Polk)

Prostituce je v naprosté většině Spojených států, s výjimkou deseti okresů ve státě Nevada, nelegální.

Šerif Grady Judd z okresu Polk na tiskové konferenci uvedl, že mezi zatčenými byl i zaměstnanec společnosti Disney, který je nyní údajně obžalován z „predátorství na dětech“ neboli lovení dětí.

Sedmadvacetiletý Xavier Jackson měl tajnému detektivovi, který se vydával za čtrnáctiletou dívku, posílat své sexuální snímky a barvité popisy toho, co chce dělat. Údajně se také chlubil tím, že pracoval jako plavčík v Disneyho resortu Polynesian Village v rámci resortu Walt Disney World na Floridě, uvedl šerif.

Jackson byl obviněn ze tří případů předávání materiálů poškozujících nezletilé a jednoho případu nezákonného použití obousměrného komunikačního zařízení.

Tři další zaměstnanci společnosti Disney byli zatčeni za to, že se každý z nich pokusil zlákat prostitutku. Byli identifikováni jako 24-letý Wilkason Fidele, 27-letý Shubham Malave a 45-letý Ralph Leese.

Fidele pracoval v Tomorrowlandu ve Walt Disney World v restauraci Cosmic čtyři roky. Malave, který má pracovní vízum z Indie, pracoval pro společnost Disney jako softwarový vývojář. Leese pracoval v informačních technologiích pro společnost Disney téměř čtyři roky a je ženatý.

„Jsem si jistý, že Disney není potěšen. Vsadím se, že ani jeho žena není potěšena, ale my jsme rádi, že jsme ho zatkli,“ řekl šerif Judd o zatčeném Ralphu Leesovi.

Společnost Disney potvrdila, že Leese, Fidele a Jackson byli v současné době posláni na neplacené volno. Malave podle Disneye není zaměstnancem společnosti, uvedla stanice CBS News. Představitelé společnosti na žádost deníku The Epoch Times o komentář do doby vydání článku nereagovali.

Dalším pozoruhodným případem bylo zatčení 66-letého Daniela Peterse, soudce na penzi ze státu Illinois, který byl obviněn z nabízení prostitutek. Šerif Judd uvedl, že Peters detektivům sdělil, že je soudcem v okrese Cook ve výslužbě a pracuje jako zvláštní asistent pro právní záležitosti v úřadu šerifa okresu Cook.

Celkovým výsledkem operace bylo zatčení obchodníka s lidmi a čtyř dětských predátorů, což „dává celé této operaci smysl“, dodal šerif Judd ve svém prohlášení.

„Průmysl on-line prostituce dává prostředky obchodníkům s lidmi a dělá oběti z těch, s nimiž je obchodováno. Naším cílem je identifikovat oběti, nabídnout jim pomoc a najít a zatknout ty, kteří z vykořisťování lidí profitují,“ říká šerif. „Kde je prostituce, tam je vykořisťování, nemoci, dysfunkce a rozvrácené rodiny.“

Z původního článku newyorské redakce deníku The Epoch Times přeložil M. K.

Související články

Přečtěte si také

Pračky stojí jako za socíku, je to neudržitelné, říká zástupce výrobců spotřebičů
Pračky stojí jako za socíku, je to neudržitelné, říká zástupce výrobců spotřebičů

Regulace z Bruselu znesnadňují život výrobcům domácích spotřebičů až na hranici přežití. Zatímco náklady rostou, marže tlačené dolů taktikami prodejců se neustále snižují, tvrdí zástupce asociace výrobců

Ovocnáře nenecháme padnout, oznámil ministr Výborný. Škoda se odhaduje na miliardu korun
Ovocnáře nenecháme padnout, oznámil ministr Výborný. Škoda se odhaduje na miliardu korun

Již zhruba týden panuje v České republice mrazivé počasí. Mráz poškodil většinu ovocných stromů v Čechách a 50 procent na Moravě. Podle odhadů ovocnářů se škoda vyšplhá na miliardu korun.

Umělá inteligence ovlivní volby, tvorbu zpravodajství, cenzuru a podvody: Závěry z konference
Umělá inteligence ovlivní volby, tvorbu zpravodajství, cenzuru a podvody: Závěry z konference

„Je to snadné. Nedá se tomu zabránit a možné je úplně všechno,“ komentoval využívání a zneužívání umělé inteligence herní vývojář Daniel Vávra na konferenci o svobodě projevu a boji s dezinformacemi.

Korporace prohrávají bitvu o ESG, což je nutí skrývat jeho propagaci
Korporace prohrávají bitvu o ESG, což je nutí skrývat jeho propagaci

Pokud to, co tyto skupiny a správci majetku dělali, bylo tak spravedlivé, proč od toho nyní utíkají?

Slovensko je podle Fica možná naposledy čistým příjemcem peněz z fondů EU
Slovensko je podle Fica možná naposledy čistým příjemcem peněz z fondů EU

Slovensko je v nynějším sedmiletém rozpočtovém období Evropské unie možná naposledy čistým příjemcem peněz z evropských fondů.