Harry Lee Steve Lance

a 21. 3. 2022

V nedávném rozhovoru pro NTD TV odborník na komunismus Trevor Loudon poukázal na to, jak je marxismus v USA „nesmírně rozšířený“, a že vzhledem k různým formám, ve kterých je obsažen, si jej běžný člověk nemusí všimnout. Ať už jde např. o hnutí Black Lives Matter, kritickou rasovou teorii, hnutí LGBTQ, environmentální hnutí nebo hnutí za rovnost.

Loudon pochází z Nového Zélandu. Je autorem, filmařem a veřejný řečníkem. Komunismem se zabývá dlouhodobě. Přispívá do deníku The Epoch Times a moderuje pořad „CounterPunch“ na EpochTV.

„Marxismus je skutečně modelem, hlavním politicko-ekonomickým paradigmatem, ve kterém dnes žijeme. Ale většina lidí si jej není vědoma, protože o něm pořád uvažují pouze jako o třídním boji ze 40. let 19. století a z počátku 20. století,“ řekl Loudon v pořadu Capitol Report na NTD 11. března.

V „Manifestu komunistické strany“ Karel Marx uvedl, že lidské dějiny jsou „dějinami třídních bojů“. V kapitalistickém systému proti sobě stojí dvě základní třídy: vlastníci výrobních prostředků neboli buržoazie a dělníci neboli proletariát.

„Marxismus se nyní proměnil v LGBTQ boj, feministický boj, boj za životní prostředí, rasový boj a podobně,“ řekl Loudon.

„Kde všude je marxismus? Je tam, kde najdete organizovaný systém pro identifikaci obětí a svržení stávajících struktur, které údajně tyto oběti utlačují,“ vysvětluje Loudon.

Podle Loudona nejde ekologickému hnutí o životní prostředí, ale o zničení průmyslu, o zničení bohatství. Hnutí LGBTQ není o potvrzování LGBTQ lidí, ale o zničení tradiční rodiny. Komunisty ovládané odbory nejsou o posílení práv pracujícího člověka, ale o ovládání pracujících ve prospěch státu. U povinného očkování nejde o veřejné zdraví, ale o získání kontroly nad životy lidí a o to, aby existovala podmínka, díky které by lidé mohli být kontrolováni.

„To všechno je marxismus,“ řekl Loudon.

Spoluzakladatelka hnutí Black Lives Matter, Patrisse Cullorsová, jednou přiznala, že ona a další zakladatelé jsou „školení marxisté“.

Velmi kontroverzní kritická rasová teorie (CRT) je rovněž kvazimarxistickou ideologií, která redefinuje americké dějiny jako boj mezi „utlačovateli“ (bělochy) a „utlačovanými“ (všemi ostatními).

„Kritická rasová teorie je prostě jen marxismus aplikovaný na rasu, nikoli na třídu. Je očividně rozdělující. Jde tolik proti tomu, o čem by Amerika měla být: E Pluribus Unum, z mnoha [států] jedna [země],“ řekl Loudon.

„Nyní se to dokonce rozšiřuje na pedofilii,“ řekl Loudon. „V budoucnu se dočkáme hnutí, která pedofilii zlegalizují, protože pedofilové byli společností utlačováni. K tomu to směřuje.“

V posledních letech se pedofilové snaží označovat sami sebe jako „osoby přitahované nezletilými“, aby se tak mohli domáhat legalizace pedofilie.

V listopadu loňského roku Allyn Walker, profesor na Old Dominion University ve Virginii, souhlasil s tím, že po skončení smlouvy odejde ze školy kvůli svým výrokům, v nichž označil pedofily za „osoby přitahované nezletilými“. Walker, který se identifikuje jako nebinární, napsal knihu o „osobách přitahovaných nezletilými“ a podrobně popsal jejich „snahu o získání důstojnosti“.

„Marxismus převrací přirozené, tradiční hierarchie života,“ řekl Loudon. „Byly nám dány tři typy institucí, které nás mají vést. Byly nám dány náboženské instituce, kostely, synagogy, chrámy. Byla nám dána rodina s tradicí, která k ní patří. A byla nám dána občanská vláda. Marxismus je o podkopání a svržení všech těchto tří institucí. Můžete se vsadit, že cokoliv podkopává tradiční náboženství, tradiční rodinné hodnoty nebo občanskou vládu, má marxistický základ.“

Epoch Times Photo
Demonstrující Antify a Black Lives Matter v den voleb, 3. listopadu 2020, poblíž Bílého domu ve Washingtonu D. C. (Nicholas Kamm / AFP via Getty Images)

„Všechny tyto programy mají za cíl oslabit Ameriku, oslabit Západ, oslabit naše tradice, oslabit naše rodiny, oslabit naše vlády, oslabit naše náboženství. Tak, aby to všechno mohlo být svrženo a nahrazeno komunisticko-socialistickým režimem.“

Důvodem, proč se marxismus ukrývá v různých podobách, je oklamat lidi, řekl Loudon.

„Marxismus se těžko prodává. Revoluce se lidem těžko prodává. Musíte ji prodat jako něco jiného, než čím ve skutečnosti je.“

Když Lenin přebíral mocenskou kontrolu nad Ruskem, nemluvil o kolektivizaci všeho, zavírání lidí do gulagů nebo vytváření totalitního státu. Místo toho sliboval, že lidé budou mít půdu, mír a chléb, pokračoval Loudon.

„Marxismus se vždy opíral o podvádění, o používání slov k oklamání lidí,“ řekl Loudon.

„Dnes se prodává jako ekvita. Co ekvita znamená?“

Hned v první den, kdy prezident Joe Biden nastoupil do úřadu, vydal výkonné nařízení, v němž slíbil prosazovat rasovou ekvitu a podporovat ji napříč federální vládou.

V jeho výkonném nařízení byla „ekvita“ definována jako „důsledné a systematické férové, spravedlivé a nestranné zacházení se všemi jednotlivci, včetně jednotlivců, kteří patří k nedostatečně zajištěným komunitám, jimž bylo takové zacházení odepřeno“.

„To není totéž co rovnost,“ řekl Loudon. „Ekvita znamená, že máme stejný výsledek. Tedy bez ohledu na výchozí startovní čáru skončíte se stejnou sumou peněz. Skončíte se stejným množstvím moci. To je komunismus. Právě tohle to je.“

Viceprezidentka Kamala Harrisová během své volební kampaně v roce 2020 zveřejnila na sociálních sítích kreslené video, v němž říká, že je velký rozdíl mezi rovností a ekvitou a že „spravedlivé zacházení znamená, že všichni skončíme na stejném místě“.

Podle Loudona se v této souvislosti probudilo už více lidí a levice nad sebou ztratila kontrolu.

„Do hnutí za svobodu se nyní zapojují tisíce lidí, kteří přicházejí, protože si uvědomují, co je kritická rasová teorie. To už bylo příliš. A když čtu levicový tisk, tak jsou z toho, co se tu děje, úplně vedle, protože jejich hra byla odhalena a oni z toho šílí.“

V předchozím rozhovoru pro NTD Loudon uvedl, že komunismus, za vydatné koordinované podpory Sovětského svazu a nyní komunistické Číny, proniká do Spojených států už sto let a lidé se musí vzepřít v místních volbách, aby zachránili Ameriku.

Přeloženo z původního článku newyorské redakce. (J. S.)

Přečtěte si také

Dotace na elektromobily nejsou třeba, na trhu se prosadí samy, myslí si ministr Kupka
Dotace na elektromobily nejsou třeba, na trhu se prosadí samy, myslí si ministr Kupka

Podle ministra dopravy Martina Kupky není třeba dotovat koupi elektromobilů, cestu na trh si najdou samy, jakmile spadnou ceny. Stát zainvestuje 5 miliard do dobíjecích stanic.

Trump se setkal s polským prezidentem Dudou v Trump Toweru
Trump se setkal s polským prezidentem Dudou v Trump Toweru

Bývalý prezident Donald Trump se ve středu večer v New Yorku setkal s polským prezidentem Andrzejem Dudou, přičemž dvojice diskutovala o zásadních mezinárodních otázkách, jako je situace na Ukrajině, Blízký východ a výdaje NATO.

„Jsme v té nejhorší čtvrtině v rámci Evropy.“ Obezita u dětí se v ČR zvyšuje, má vliv i na duševní zdraví
„Jsme v té nejhorší čtvrtině v rámci Evropy.“ Obezita u dětí se v ČR zvyšuje, má vliv i na duševní zdraví

Na téma Obezita, vliv prostředí a duševní zdraví se ve středu v Poslanecké Sněmovně konal kulatý stůl, kde se sešli a diskutovali spolu zástupci různých odvětví medicíny, kteří se problému obezity u dětí věnují.

„Přece nechceme ztratit další generaci.“ Senátoři chtějí širší diskuzi o vlivu sociálních médií na děti
„Přece nechceme ztratit další generaci.“ Senátoři chtějí širší diskuzi o vlivu sociálních médií na děti

Senátorka Daniela Kovářová iniciovala širší diskuzi o negativních dopadech nových médií a sociálních sítí na děti a eventuálně problematiku i legislativně omezit. Kolegové z podvýboru ji podpořili.

Vít Rakušan a jeho slavná výjimka z migračního paktu
Vít Rakušan a jeho slavná výjimka z migračního paktu

Vít Rakušan tvrdí, že z migračního paktu budeme mít výjimku kvůli velkému počtu ukrajinských uprchlíků. Nebudeme prý muset přijímat migranty, ani platit pokutu půl milionu Kč za nepřevzatého migranta. Už v červenci 2023 jsem psal o tom, že s výjimkou pro Ukrajince v migračním paktu je to mnohem složitější.