Zachary Stieber Tom Ozimek

a 29. 6. 2020

Předseda newyorské pobočky hnutí Black Lives Matter řekl, že aktivisté „spálí“ současný systém ve Spojených státech, pokud nedostanou to, co chtějí. „Pokud nám tato země nedá, co chceme, pak tento systém vypálíme a vyměníme. Jasné?“ řekl Hawk Newsome.

„A mohl bych mluvit obrazně. Mohl jsem mluvit doslova. Je to otázka interpretace,“ řekl Newsome 24. června 2020. Více zde…

Hawk Newsome, vůdce hnutí Black Lives Matter, hovoří během shromáždění v New Yorku 16. března 2019. (Stephanie Keith / Getty Images)

Spoluzakladatelka Black Lives Matter Global Network, Patrisse Cullorsová, v rozhovoru pro CNN řekla: „Naším cílem je sesazení Trumpa.“ V jiném rozhovoru pro TRNN před pěti lety uvedla, že hnutí má ideologický rámec, a že ona sama je vyškolenou marxistkou.

V některých případech se poklidné protesty volající po změnách, jako třeba po reformě trestního práva, postupně proměňují ve výtržnosti, které pak vyvolávají kritiku aktivistických skupin a odhalují, že mají hlubší politické motivy než jen změnu postoje společnosti k rasismu či minoritním skupinám.

V USA se odehrává další pokus o „revoluci“ vedenou ultralevicovými organizacemi. Trump v minulosti prohlásil, že během jeho vlády se USA nikdy nestanou socialistickou zemí.

Terry Turchie, bývalý ředitel FBI pro boj s terorismem, řekl pro Sky News Australia, že hnutí Black Lives Matter se velmi podobá straně Black Panther, která působila v USA v šedesátých letech. Popsal ji jako „marxisticko-maoisticko-leninistickou organizací“, jejímž cílem byla „celková transformace – dvě velmi důležitá slova – celková transformace vlády USA a Ameriky“.

V rozhovoru pro The Real News Network před pěti lety Cullorsová o Black Lives Matter řekla, že jejich hnutí má „ideologický rámec“, a dodala, že ona a další na organizační úrovní jsou „vyškolení marxisté“ (cca 6:50 – 7:15 ve videu).

Frieze Project Artist Patrisse Cullors X Summit X Cultured Magazine Dinner At Ardor At The West Hollywood EDITION
Patrisse Cullorsová na společenské akci ve West Hollywoodu, 13. února 2020. (Tommaso Boddi / Getty Images for The West Hollywood EDITION)

Antifa

Reportér investigativního žurnalistického uskupení Project Veritas (PV) se infiltroval do portlandské buňky Antify. V utajení přináší svědectví o vysoké organizovanosti extremistické skupiny a jejích školeních pro násilné akce.

„Dlouhodobě deklarovaným cílem Antify v USA i v zahraničí je vytvoření komunistického světového řádu. Ve Spojených státech je bezprostředním cílem Antify svržení Trumpovy administrativy“Soeren Kern, Gatestone Institute

Video bylo zveřejněno 4. června, v době, kdy se ve Spojených státech protestuje kvůli zabití černocha G. Floyda. Tyto protesty se často mění v násilné akce. Státní úředníci i politici obou politických spekter tvrdí, že násilí vyvolávají vnější skupiny, které sledují svoji agendu. Nejčastěji zmiňovaná je Antifa.

Reportér ve videu popisuje, jak se přidal k portlandské buňce Rose City Antifa (RCA) v červenci nejmenovaného roku. Byl kontaktovaný přes zabezpečenou e-mailovou platformu, přes kterou se dozvěděl, kam má přijít a jak se má obléct, aby jej poznali. Poté jej odvezli autem na jiné místo k „pohovoru“. Více zde…

Donald Trump: „USA nikdy nebudou socialistickou zemí“

https://www.youtube.com/watch?v=FKF_590azfw

Nová komunistická hnutí

Ze záplavy organizací, které dnes podněcují k výtržnostem a násilí v západní společnosti, ať už si říkají „Nerozdělitelní“, „Antifašisté“, „Stop patriarchátu“, „Black Lives Matter“ nebo „Refuse Fascism“, ti všichni jsou komunisté či zastánci komunistických myšlenek. 

Agresivní skupina Antifa se skládá z lidí různého komunistického ražení, od anarchistů, socialistů přes liberály až po sociální demokraty a jim podobné. Refuse Fascism je ve skutečnosti radikální levicové uskupení založené předsedou Revoluční komunistické strany USA. Tito lidé stojí za řadou velkých demonstrací, které se snažily zvrátit výsledek prezidentských voleb v roce 2016.

Tyto skupiny pod záminkou svobody projevu neúnavně pracují, aby ve společnosti vyprovokovaly všemožné spory.

Pro pochopení jejich skutečného záměru je nutné podívat se na pokyny Komunistické strany USA, které vydala pro své členy, jak to popsala kongresová zpráva z roku 1956: 

Členové a čelní organizace musí bez ustání zahanbovat naše kritiky, diskreditovat je a snižovat. … Když jsou obstrukčníci příliš otravní, označte je za fašisty nebo nacisty nebo antisemity. … Neustále přirovnávejte ty, kdo jsou proti nám, ke jménům, která už zapáchají. Toto spojení se v myslích veřejnosti stane po dostatečném počtu opakování „faktem“. Více zde…

Související články

Přečtěte si také

Pavel Matocha: Proč Česká televize čelí stoupající nedůvěře diváků
Pavel Matocha: Proč Česká televize čelí stoupající nedůvěře diváků

Česká televize si nedůvěru vysvětluje jako následek hybridní války a dezinformační kampaně.

Na středních školách dnes začíná náhradní termín jednotné přijímací zkoušky
Na středních školách dnes začíná náhradní termín jednotné přijímací zkoušky

Na středních školách dnes začíná náhradní termín jednotné přijímací zkoušky, druhý termín je vypsaný na úterý.

Trump si podle předvolebního průzkumu CNN udržuje před Bidenem náskok
Trump si podle předvolebního průzkumu CNN udržuje před Bidenem náskok

Trump si podle průzkumu mezi registrovanými voliči udržuje podporu asi 49 procent dotazovaných, Biden má podle průzkumu nyní mírně nižší podporu, a to 43 procent dotazovaných, zatímco v lednu to bylo 45 procent.

TOP 09 má čtyři kandidáty na ministra pro vědu a výzkum
TOP 09 má čtyři kandidáty na ministra pro vědu a výzkum

Na ministra pro vědu a výzkum má TOP 09 podle místopředsedy strany a ministra zdravotnictví Vlastimila Válka (TOP 09) čtyři kandidáty, tři muže a ženu.

Drastické a nevratné klimatické geoinženýrství znepokojuje vědce
Drastické a nevratné klimatické geoinženýrství znepokojuje vědce

Jak ovlivnit klima na Zemi? Přečtěte si o záměrném vysušování stratosféry a jeho potenciálu ovlivnit energetickou nerovnováhu...