Jack Phillips

2. 5. 2022

TÉMA: Crossfire Hurricane

Informátor, který spolupracoval s federálními úřady USA při vyšetřování vazeb mezi bývalým prezidentem Donaldem Trumpem a Deutsche Bank, byl nalezen mrtvý v Los Angeles, uvedly úřady.

Úřad koronera okresu Los Angeles uvedl, že Val Broeksmit byl prohlášen za mrtvého 25. dubna v 7 hodin ráno, sdělil místním médiím seržant Rudy Perez z losangeleské školní policie. Kapitán losangeleské policie Kenneth Cabrera řekl deníku Los Angeles Times, že úředníci nemají podezření na cizí zavinění jeho smrti. (zdroj)

Perez dodal, že 46letý Broeksmit byl zřejmě bezdomovec. Úřad koronera podle místních médií příčinu jeho smrti neupřesnil.

Podle losangeleské policie byl Broeksmit naposledy spatřen v dubnu 2021, jak řídí červený Mini Cooper po Riverside Drive. Později ho jeho příbuzní nahlásili jako pohřešovaného. (zdroj)

Zpráva deníku New York Times z roku 2019 uvádí, že Broeksmit byl synem manažera Deutsche Bank, který spáchal sebevraždu v roce 2014. Později v roce 2019 Broeksmit sdělil Forensic News Network, že získal e-maily svého zesnulého otce Billa Broeksmita, a uvedl, že „informoval FBI“ o několika půjčkách Deutsche Bank směrem k Trumpovi.

Při rozhovoru s tímto médiem tehdy Broeksmit, který se narodil na Ukrajině, uvedl, že v roce 2016 hovořil s ministerstvem spravedlnosti USA a řekl: „Píšu v naději, že budu mluvit s někým z ministerstva spravedlnosti v souvislosti s důkazy, které mám a které ukazují na velké podvody v jedné z největších světových bank.“ (zdroj)

Zprávy rovněž uváděly, že Broeksmit údajně poskytl dokumenty novinářům a společnosti Fusion GPS. Fusion GPS byla zprostředkovaně najata prezidentskou kampaní Hillary Clintonové (Demokraté) v roce 2016, aby vytvořila kompromitující spis na protikandidáta Donalda Trumpa. Fusion GPS si v této věci najala bývalého britského špiona Christophera Steela, aby vytvořil dnes již nechvalně známý a zdiskreditovaný „Steeleův spis“ proti Trumpovi. Více o případu naleznete v sekci Crossfire Huricane.

Na Broeksmitovu smrt reagoval novinář sítě Forensic News Network Scott Stedman, který napsal na Twitter: „Nemám podezření na nečistou hru. Val se potýkal s drogami v minulosti i současnosti.“ (zdroj)

Přestože byl Broeksmit nahlášen jako nezvěstný, jeho ověřený účet na Twitteru zřejmě zůstal aktivní. Zdá se, že Broeksmit na něj 5. dubna nahrál svou fotografii. (zdroj)

Výbor pro zpravodajské služby Sněmovny reprezentantů USA a jeho předseda Adam Schiff (Demokraté) několikrát vydali Broeksmitovi předvolání k soudu, když se výbor zaměřil na Trumpa v době jeho prezidentství.

Před několika lety Trumpův syn Eric Trump prohlásil, že demokratičtí zákonodárci, kteří se snaží získat Trumpovy záznamy z Deutsche Bank, zneužívají své pravomoci. (zdroj)

„Toto předvolání je bezprecedentním zneužitím moci a prostě posledním pokusem demokratů ve Sněmovně reprezentantů zaútočit na prezidenta a naši rodinu kvůli politickému prospěchu,“ řekl tehdy Eric Trump a zároveň uvedl, že toto jednání „vytváří hrozný precedens pro všechny daňové poplatníky“.

Z původního článku newyorské redakce deníku The Epoch Times přeložil M. K.

Související témata

Související články

Přečtěte si také

Median: ANO by v dubnu vyhrálo s 32,5 %, druhá ODS a třetí shodně SPD a Piráti
Median: ANO by v dubnu vyhrálo s 32,5 %, druhá ODS a třetí shodně SPD a Piráti

Sněmovní volby by v dubnu vyhrálo hnutí ANO s 32,5 procenta, druhá ODS by měla 13 procent, SPD a Piráti shodně po deseti procentech a hnutí STAN by získalo osm procent hlasů.

Vstup do Evropské unie byl pro ČR výhrou, i když není dokonalá, řekl dnes Pavel
Vstup do Evropské unie byl pro ČR výhrou, i když není dokonalá, řekl dnes Pavel

Ocenil ji zejména jako nástroj pro mírové soužití. Také připomněl, že umožňuje volně cestovat, pracovat a studovat v jiných zemích EU.

„Migrace jako zbraň“ – organizované úsilí odehrávající se hluboko v panamské džungli
„Migrace jako zbraň“ – organizované úsilí odehrávající se hluboko v panamské džungli

Masové ilegální přistěhovalectví je využíváno k „politickému, kulturnímu, ekonomickému a dokonce i geografickému zničení Spojených států amerických“, říká odborník na komunismus.

Britská policie začala zatýkat migranty pro první vlnu deportací do Rwandy
Britská policie začala zatýkat migranty pro první vlnu deportací do Rwandy

Britská policie dnes začala se zadržováním migrantů, kteří do Británie přišli nelegálně a byli vybráni do první vlny deportací do Rwandy.

Květen nebo máj – hlavně když kvete a prší
Květen nebo máj – hlavně když kvete a prší

Objevte kouzlo máje, lásky času. Český měsíc květen má svou vlastní historii a původně se jmenoval máj.