Steve Lance Eva Fu

a 29. 8. 2022

Americká kongresmanka Marjorie Taylor Greenová (Republikáni) 19. srpna navrhla zákon nazvaný Protect Children’s Innocence Act, který stanovuje trestný čin třídy C pro každého, kdo vědomě provede nezletilým lékařský zákrok, který má změnit jeho biologické pohlaví. Trestní sazba by podle jejího návrhu zákona vyměřovala 10 až 25 let vězení s maximální pokutou 250 tisíc dolarů.

V ranních hodinách 24. srpna došlo k prvnímu ze dvou po sobě jdoucích pokusů o zastrašování Greeneové kvůli jejímu postoji k transgenderovým otázkám.

Při prvním z nich se obrátil na policii volající, který tvrdil, že je z krizové linky ve Virginii a ohlašuje, že v domě Greenové došlo ke střelbě.

Poslankyně Greeneová spala ve svém domě v okrese Floyd, když ji probudil zvonek a klepání na dveře. Za oknem její ložnice se objevily baterky a lidé.

Rychle vyskočila z postele, oblékla se a šla ke vchodovým dveřím. Instinktivně sáhla po zbrani, i když jí něco říkalo, aby ji odložila.

Rozhodnutí nevzít si zbraň jí možná zachránilo život.

Na její verandě stálo pět policistů s připravenými zbraněmi. Zmatené kongresmance sdělili, že reagují na hlášení o střelbě v jejím domě, které uvádělo, že muž byl pětkrát postřelen ve vaně, přičemž žena a děti byly stále v obydlí, naznačujíce, že násilí se může stupňovat.

„Myslíme, že jste obětí swattingu[1],“ řekli policisté Greeneové poté, když si uvědomili, co se děje. Došlo k použití falešného telefonátu k vyslání taktické policie do domu Greenové.

„Takže jde o to, že mě někdo chtěl nechat zabít,“ řekla Greenová v pořadu Capitol Report, který vysílá televize NTD. „Chtěli poslat policii do mého domu, do situace, kdy si mysleli, že dochází k vraždě, v naději, že policie zabije mě nebo někoho jiného v mém domě.“

Poté, co policie na oznámení zareagovala, zavolal podezřelý zpět pomocí počítačem generovaného hlasu a uvedl, že je spojen s webovou stránkou kiwifarm.net, která podporuje kyberstalking, uvádí se v policejní zprávě, jejíž kopii deník The Epoch Times obdržel. Osoba uvedla, že ji rozčiluje postoj Greenové k „právům transgenderové mládeže“.

Zákonodárkyně stanovila ve svému návrhu zákona věkovou hranici pro operaci změny pohlaví nekompromisně. „Musíme děti chránit a umožnit jim dospět předtím, než udělají rozhodnutí, která jim změní život, a která už nelze vzít zpět,“ řekla Greeneová.

Druhé falešné hlášení o střelbě přišlo následující den těsně před třetí hodinou ranní. V hovoru, uskutečněném prostřednictvím internetového chatu, se volající osoba představila jako Wayne Greene a řekla, že „dali najevo, že jsou transgender“, zastřelili členy jejich rodiny a vyhrožovali, že zbraň obrátí proti sobě. Takto situaci popisuje policejní zpráva z 25. srpna.

„Jestli se mi někdo pokusí zabránit, abych se zastřelil, zastřelím ho,“ říkal volající.

Dva policisté se vydali k domu Greeneové a upozornili ji na situaci u vchodových dveří.

Policie nemohla určit polohu volajícího kvůli tomu, že osoba používala VPN, nástroj, který podle policejní zprávy šifruje internetovou historii uživatele.

Greeneová vyjádřila vděčnost za postup místních orgánů činných v trestním řízení při řešení incidentů.

„Jsou v obraze a rozhodně vědí, co se teď děje,“ řekla kongresmanka a dodala, že má k místním policistům hlubokou důvěru a cítí se s nimi „velmi bezpečně“.

Z původního článku newyorské redakce deníku The Epoch Times přeložil a upravil M. K.


Poznámky:

[1] Takzvaný Swatting je falešné tísňové volání, které má za cíl poslat taktickou policii do domu oběti. Jedná se o federální trestný čin a v minulosti vedl pro pachatele k vážným následkům.

Přečtěte si také

Dotace na elektromobily nejsou třeba, na trhu se prosadí samy, myslí si ministr Kupka
Dotace na elektromobily nejsou třeba, na trhu se prosadí samy, myslí si ministr Kupka

Podle ministra dopravy Martina Kupky není třeba dotovat koupi elektromobilů, cestu na trh si najdou samy, jakmile spadnou ceny. Stát zainvestuje 5 miliard do dobíjecích stanic.

Trump se setkal s polským prezidentem Dudou v Trump Toweru
Trump se setkal s polským prezidentem Dudou v Trump Toweru

Bývalý prezident Donald Trump se ve středu večer v New Yorku setkal s polským prezidentem Andrzejem Dudou, přičemž dvojice diskutovala o zásadních mezinárodních otázkách, jako je situace na Ukrajině, Blízký východ a výdaje NATO.

„Jsme v té nejhorší čtvrtině v rámci Evropy.“ Obezita u dětí se v ČR zvyšuje, má vliv i na duševní zdraví
„Jsme v té nejhorší čtvrtině v rámci Evropy.“ Obezita u dětí se v ČR zvyšuje, má vliv i na duševní zdraví

Na téma Obezita, vliv prostředí a duševní zdraví se ve středu v Poslanecké Sněmovně konal kulatý stůl, kde se sešli a diskutovali spolu zástupci různých odvětví medicíny, kteří se problému obezity u dětí věnují.

„Přece nechceme ztratit další generaci.“ Senátoři chtějí širší diskuzi o vlivu sociálních médií na děti
„Přece nechceme ztratit další generaci.“ Senátoři chtějí širší diskuzi o vlivu sociálních médií na děti

Senátorka Daniela Kovářová iniciovala širší diskuzi o negativních dopadech nových médií a sociálních sítí na děti a eventuálně problematiku i legislativně omezit. Kolegové z podvýboru ji podpořili.

Vít Rakušan a jeho slavná výjimka z migračního paktu
Vít Rakušan a jeho slavná výjimka z migračního paktu

Vít Rakušan tvrdí, že z migračního paktu budeme mít výjimku kvůli velkému počtu ukrajinských uprchlíků. Nebudeme prý muset přijímat migranty, ani platit pokutu půl milionu Kč za nepřevzatého migranta. Už v červenci 2023 jsem psal o tom, že s výjimkou pro Ukrajince v migračním paktu je to mnohem složitější.