Bryan Jung

2. 1. 2023

Společnost General Motors (GM) poskytla grant pro-transgenderové organizaci, která dodává knihy podporující její ideologii do mateřských a základních škol v USA.

Podle své zprávy o sociálním dopadu za rok 2021 (pdf) poskytla detroitská automobilka v loňském roce dar organizaci Gay Lesbian and Straight Education Network (GLSEN) a jejímu programu „Duhová knihovna“. (Nedávno jsme informovali o videu, ve kterém GLSEN vysvětluje „jak se dostat k dětem“ s genderovou tematikou.)

Tato organizace je známá i tím, že lobbuje u školních obvodů, aby chlapcům, kteří podstoupili změnu pohlaví, umožnily hrát v dívčích sportovních týmech a používat ženské toalety, jak informoval Breitbart.

Zpráva GM konstatuje, že zafinancovala snahy „Duhové knihovny“ k poskytnutí „podpůrných učebních materiálů a sady knih, které jsou zaměřené na LGBTQ+ a rasovou a multikulturní rozmanitost pro školy K-12“. (pozn. překladatele: K-12 je ekvivalent našich základních a středních škol).

„Tento inovativní program také poskytuje průběžnou podporu a odborné poradenství pedagogům, aby mohli vytvářet inkluzivní, podpůrné a pro [genderovou] identitu bezpečné třídy po celé zemi,“ uvádí se dále ve zprávě.

GM nespecifikoval, kolik přesně pro-transgenderové organizaci přidělil, ale podle zprávy poskytl v roce 2021 „86,7 milionu dolarů v peněžních a věcných darech neziskovým organizacím, které pomáhají vytvářet inkluzivní řešení sociálních problémů po celém světě“.

Pokusy o změnu školních osnov a agenda

GLSEN byla obviněna z toho, že se snaží do školních směrnic a osnov přidat teorii „trans a nebinárního“ pohlaví.

Podle svých webových stránek GLSEN poskytuje seznam plánů výuky, „průvodců pro pedagogy“ a školení pro profesní rozvoj pedagogů.

Ačkoli GLSEN nemá k dispozici úplný seznam titulů svého programu, podle časopisu School Library Journal byly knihy vybrány na základě výročních cen LGBTQ+ organizace Stonewall a „Duhového seznamu knih“ Americké knihovnické asociace.

Některé z knih jsou „I am Jazz“ (Jsem Jazz), která vypráví o chlapci, který ve věku dvou let zjistil, že je dívka; dalším příkladem je sexuálně explicitní „Gender Queer“ od Maii Kabobe, která obsahuje vyobrazení sexuálních aktivit a popisy fantazií a experimentů.

Megan Brocková, obhájkyně práv rodičů, ve svém příspěvku na Twitteru obvinila GLSEN, že se snaží využít svůj program duhové knihovny ke „skrytému oblbování dětí a ovlivňování vzdělávací politiky“ a zveřejnila také video zmiňované již dříve v tomto článku.

Kromě dětských knih se organizace snaží ovlivňovat vyučování matematiky články jako „Jak udělat hodiny matematiky inkluzivnější pro trans a nebinární identity?“.

GLSEN vytvořila pro žáky a učitele tzv. „Trans Action Kit“ (pdf), kterými se zapojují do pro-LGBT aktivismu, a podporují „pseudonáboženské oltáře“ na oslavu svého „Památného transgenderového dne“, aby se děti mohly modlit za zemřelé transgender osoby.

Chevrolet

Společnost Chevrolet, která je rovněž ve vlastnictví GM, věnovala organizaci GLSEN dalších 25 000 dolarů, informoval The Post Millennial.

„Tímto nejnovějším partnerstvím zaměřeným na LGBTQ+ navazujeme na tuto historii a posilujeme závazek Chevroletu podporovat zásadní kulturní pokrok,“ uvedl Steve Majoros, viceprezident marketingu společnosti Chevrolet.

Společnost GM sdělila na svých internetových stránkách, že v posledních několika letech LGBT zaměstnance podporuje.

„V posledních letech poskytly společnosti GM a Chevrolet granty organizaci GLSEN na podporu její práce při vytváření bezpečného, podpůrného a LGBTQ inkluzivního vzdělávacího prostředí pro studenty. Je to jen jedna z mnoha iniciativ a záležitostí, které GM podporuje, neboť společnost každoročně poskytuje filantropické granty stovkám neziskových organizací,“ napsala mluvčí GM a Chevroletu deníku The Epoch Times.

The Epoch Times se obrátil na GLSEN s žádostí o komentář.

Překlad a redakční úprava původního článku: J. S.

Související témata

Přečtěte si také

Budeme muset přijímat uprchlíky? Ne, ale…
Budeme muset přijímat uprchlíky? Ne, ale…

Budeme muset povinně přijímat migranty, kteří do EU proudí, nebo ne? Jak je to s kvótami? Zabere migrační pakt proti náporu běženců?

Národní klimaticko-energetický plán byl sestaven diletantsky, říká energetický stratég
Národní klimaticko-energetický plán byl sestaven diletantsky, říká energetický stratég

„Já jsem v životě nezažil takovou aroganci, s jakou je tento (NKEP) připravován. A tak diletantně!“ prohlásil na konferenci „Green Deal s rozumem“ Jiří Feist.

Evropa zapomněla na své kořeny. Jede na dotacích a dává přednost boji s CO2 před bezpečností, varuje ekonom
Evropa zapomněla na své kořeny. Jede na dotacích a dává přednost boji s CO2 před bezpečností, varuje ekonom

Podle ekonoma Lukáše Kovandy, který byl hostem pořadu Osobnost Plus na Českém rozhlase, nás evropské dotace vedou do záhuby a osobně by je seškrtal.

Musk k procesu s Trumpem: „Tento případ poškozuje právo“
Musk k procesu s Trumpem: „Tento případ poškozuje právo“

Na vrcholu prezidentské volební kampaně stojí Donald Trump před soudem. Případ vyvolává v USA nevoli nemalé části veřejnosti.

Studie: Prokázaný potenciál kombuchy pro spalování tuků
Studie: Prokázaný potenciál kombuchy pro spalování tuků

Svět kombuchy: starobylý fermentovaný nápoj plný probiotik, který může mít pozitivní vliv na metabolismus a zdraví.