Recept: Super jednoduchý jablečný koláč z listového těsta
Recept: Super jednoduchý jablečný koláč z listového těsta

Francouzský tarte fine aux pommes je na podzim stálicí francouzských pekáren. Vyrábí se pouze z 2 hlavních ingrediencí – listového těsta a jablk. Dodatečné suroviny jako trochu másla, cukru a marmelády má každá domácnost.

Recept: Máslové croissanty
Recept: Máslové croissanty

Pokud jste někdy zkusili pravé croissanty (čti kroasany) ve Francii nebo jinde na Západě, víte,...

Recept: Vepřové kotlety v jablečné šťávě
Recept: Vepřové kotlety v jablečné šťávě

Vepřové kotlety naložené v jablečné šťávě, bylinkách a zakysané smetaně získají skvělou nasládlou chuť a jejich přípravu s naším návodem zvládne i začátečník.

Recept: Famózní francouzská cibulačka
Recept: Famózní francouzská cibulačka

Cibulová polévka je asi jednou z nejznámějších francouzských polévek a není divu, že je tak oblíbená. Je chutná a snadná, poradí si s ní i začátečník.

Recept: Salát s hruškami, vlašskými ořechy a sýrem
Recept: Salát s hruškami, vlašskými ořechy a sýrem

Chutný sezónní salát z hrušek, nivy a vlašských ořechů obalených v cukru. Zastoupeny jsou sladká, kyselá i slaná chuť, které se spolu krásně prolínají.