Štítek: francouzská kuchyně
Recept: Super jednoduchý jablečný koláč z listového těsta
Francouzský tarte fine aux pommes je na podzim stálicí francouzských pekáren. Vyrábí se pouze z 2 hlavních ingrediencí – listového těsta a jablk. Dodatečné suroviny jako trochu másla, cukru a marmelády má každá domácnost.
Audrey Le Goff 10. 10. 2022
Recept: Máslové croissanty
Pokud jste někdy zkusili pravé croissanty (čti kroasany) ve Francii nebo jinde na Západě, víte,...
Ondřej Horecký a Tereza Horecká 15. 5. 2022
Recept: Vepřové kotlety v jablečné šťávě
Vepřové kotlety naložené v jablečné šťávě, bylinkách a zakysané smetaně získají skvělou nasládlou chuť a jejich přípravu s naším návodem zvládne i začátečník.
Ondřej Horecký 4. 9. 2021 Jídlo a Zdraví
Recept: Famózní francouzská cibulačka
Cibulová polévka je asi jednou z nejznámějších francouzských polévek a není divu, že je tak oblíbená. Je chutná a snadná, poradí si s ní i začátečník.
Ondřej Horecký 6. 9. 2020 Jídlo a Zdraví
Recept: Salát s hruškami, vlašskými ořechy a sýrem
Chutný sezónní salát z hrušek, nivy a vlašských ořechů obalených v cukru. Zastoupeny jsou sladká, kyselá i slaná chuť, které se spolu krásně prolínají.
Ondřej Horecký 3. 9. 2019 Jídlo a Zdraví