PR článek

20. 1. 2021

Přírodní krása je hlavní módní trend, který na popularitě neztratí snad nikdy. Co se tvarování obočí týče, jde také o skvělou příležitost ukázat svou osobnost. Obočí je základ, který může změnit výraz obličeje, zdůraznit správné proporce a díky němu bude vaše tvář harmoničtější.

Moderní kosmetický trh nyní nabízí obrovský sortiment produktů na obočí: tužky, stíny, průhledné a barevné gely na obočí, pomády atd. Vyberte si z široké nabídky tady https://makeup.cz/categorys/198033/. Profesionálové doporučují začít tvarováním a zvolit podobu obočí podle typu obličeje, ne jen slepě kopírovat vzhled celebrit. Dál si podrobněji probereme ty nejdůležitější rady.

(makeup.cz)

Pohodlí je prvořadé. Nezoufejte, pokud vás příroda neobdařila hustým a výrazným obočím. Nějakou dobu nechte obočí růst, pak ho tvarujte, vytvořte přirozenou linii a vyberte vhodný odstín. V líčení, stejně jako v oblečení, vždy sledujte trendy, ale zůstaňte věrné svému stylu a dávejte přednost variantě, která vám vyhovuje.

Řekněte NE jasným konturám. Grafické rovné linie jsou minulostí, nahradil je úplně odlišný trend: jemné stínování obočí. Tohoto efektu lze dosáhnout pomocí kosmetických výrobků, jako jsou stíny a tužka na obočí. Vyberte odstín o 2-3 tóny tmavší než přirozená barva. Aplikujte stíny zkoseným štětcem. Tužku nanášejte krátkými tahy a pečlivě rozmažte pomocí kartáčku.

Přirozené, ale dobře upravené. Velmi silné obočí je vrcholem současné módy, ale je důležité nepřekračovat jemnou hranici mezi trendem a chaosem. Doporučujeme vám nejprve vytvořit kvalitní základ, poté obočí pravidelně upravujte pinzetou.

Husté obočí a dokonalá pleť. Silné obočí zdůrazňuje pokožku. Pokud váš obličej není zcela dokonalý a je vidět akné a další nedokonalosti, husté obočí tyto drobné nerovnosti pleti jen zvýrazní. Abychom se tomu vyhnuli, nejdříve doporučujeme navštívit kosmetičku a dát si do pořádku obličej.

Správný odstín. Obočí je možné zvýraznit barvou bez drastických opatření (zavedení pigmentu do pokožky). První možností je barva na obočí. Na pokožce zanechá lehký pigment a vyplní prázdnoty. Další je henna krém. Výhodami jsou přírodní složení, nejšetrnější metoda a dlouhotrvající účinek. Jde o bezpečnou variantu, protože se ředí vodou, nikoli oxidačním činidlem, a dobře maskuje „nahé” oblasti.

Přečtěte si také

Dotace na elektromobily nejsou třeba, na trhu se prosadí samy, myslí si ministr Kupka
Dotace na elektromobily nejsou třeba, na trhu se prosadí samy, myslí si ministr Kupka

Podle ministra dopravy Martina Kupky není třeba dotovat koupi elektromobilů, cestu na trh si najdou samy, jakmile spadnou ceny. Stát zainvestuje 5 miliard do dobíjecích stanic.

Trump se setkal s polským prezidentem Dudou v Trump Toweru
Trump se setkal s polským prezidentem Dudou v Trump Toweru

Bývalý prezident Donald Trump se ve středu večer v New Yorku setkal s polským prezidentem Andrzejem Dudou, přičemž dvojice diskutovala o zásadních mezinárodních otázkách, jako je situace na Ukrajině, Blízký východ a výdaje NATO.

„Jsme v té nejhorší čtvrtině v rámci Evropy.“ Obezita u dětí se v ČR zvyšuje, má vliv i na duševní zdraví
„Jsme v té nejhorší čtvrtině v rámci Evropy.“ Obezita u dětí se v ČR zvyšuje, má vliv i na duševní zdraví

Na téma Obezita, vliv prostředí a duševní zdraví se ve středu v Poslanecké Sněmovně konal kulatý stůl, kde se sešli a diskutovali spolu zástupci různých odvětví medicíny, kteří se problému obezity u dětí věnují.

„Přece nechceme ztratit další generaci.“ Senátoři chtějí širší diskuzi o vlivu sociálních médií na děti
„Přece nechceme ztratit další generaci.“ Senátoři chtějí širší diskuzi o vlivu sociálních médií na děti

Senátorka Daniela Kovářová iniciovala širší diskuzi o negativních dopadech nových médií a sociálních sítí na děti a eventuálně problematiku i legislativně omezit. Kolegové z podvýboru ji podpořili.

Vít Rakušan a jeho slavná výjimka z migračního paktu
Vít Rakušan a jeho slavná výjimka z migračního paktu

Vít Rakušan tvrdí, že z migračního paktu budeme mít výjimku kvůli velkému počtu ukrajinských uprchlíků. Nebudeme prý muset přijímat migranty, ani platit pokutu půl milionu Kč za nepřevzatého migranta. Už v červenci 2023 jsem psal o tom, že s výjimkou pro Ukrajince v migračním paktu je to mnohem složitější.