Epoch Times Německo

26. 1. 2021

Durynský předseda vlády Bodo Ramelow (Linke) se během své on-line korona-konference dostal pod silnou kritiku za svá prohlášení o hrách na mobilních telefonech.

V diskuzi prostřednictvím aplikace Clubhouse Ramelow otevřeně prohlásil, že zvládne zahrát „až deset úrovní“ Candy Crush při několikahodinových korona–summitech šéfů spolkových zemí a kancléřky. Candy Crush je populární puzzle – hra, která je populární na smartphonech.

„Někteří hrají sudoku, jiní hrají na svých mobilních telefonech šachy nebo scrabble a já hraji „Candy Crush“, citují noviny Bild Ramelowa.

Pro německou tiskovou agenturu se vyjádřil, že hraní je pro něj relaxační metoda – a také není žádným tajemstvím.

Ramelow: „Zkusil jsem to –⁠ a bylo to skvělé“.

Kromě mnoha dalších účastníků se přímého rozhovoru přes Clubhouse zúčastnili premiérka Meklenburska-Předního Pomořanska Manuela Schwesigová (SPD) a zástupce šéfredaktora Bild Paul Ronzheimer.

Podle deníku Spiegel v něm aplikace vyvolala zvědavost. „Zkusil jsem to. A bylo to skvělé“. Toho večera nelituje, citují noviny Ramelowa. „Ale okamžitě mi byly ukázány hranice“.

Nahrávání a přepis konverzací během živých rozhovorů v aplikaci Clubhouse je podle všeobecných podmínek aplikace zakázáno.

Šéfredaktor deníku Welt am Sonntag, Johannes Boie, prý informoval o Ramelowých prohlášeních jako první. Odvolával se na veřejný zájem a nebyl proto vázán pravidly používání aplikace.

Skutečnost, že durynský šéf vlády hrál puzzle během korona-summitu, kde se řešilo prodloužení lockdownu, vyvolala celonárodní kritiku.

Durynský šéf CDU: Ramelowo chování je neuctivé a nezodpovědné

Boj proti pandemii je doslova otázkou života a smrti o miliony životů a budoucnosti celé generace studentů. To je neuctivé a nezodpovědné, kritizuje předsedu vlády durynský vůdce CDU Christian Hirte.

Účinky lockdownu by se dotkly především rodin se školou povinnými dětmi. Šéf učitelského sdružení Hans-Peter Meidiger pro to nemá žádné porozumění.

„Doma rodiče bojují, aby zajistili, že se děti učí na počítači a nehrají mobilní hry. A pan Ramelow dělá pravý opak: Místo toho, aby dělal politiku pro zájmy dětí, baví ho hry na mobilních telefonech“, řekl Meidiger pro „Bild-Zeitung “.

Ingrid Hartges (61), vedoucí asociace hotelů a restaurací, očekává maximální odhodlání všech účastníků těchto diskusí v boji za nejlepší řešení proti pandemii. V sázce jsou desítky tisíc existencí a stovky tisíc pracovních míst. Hraní hry „Candy Crash“ tam nemá co dělat, vysvětlila restauratérka.

původního článku německé redakce deníku The Epoch Times přeložila G. K.

Související témata

Související články

Přečtěte si také

Dotace na elektromobily nejsou třeba, na trhu se prosadí samy, myslí si ministr Kupka
Dotace na elektromobily nejsou třeba, na trhu se prosadí samy, myslí si ministr Kupka

Podle ministra dopravy Martina Kupky není třeba dotovat koupi elektromobilů, cestu na trh si najdou samy, jakmile spadnou ceny. Stát zainvestuje 5 miliard do dobíjecích stanic.

Trump se setkal s polským prezidentem Dudou v Trump Toweru
Trump se setkal s polským prezidentem Dudou v Trump Toweru

Bývalý prezident Donald Trump se ve středu večer v New Yorku setkal s polským prezidentem Andrzejem Dudou, přičemž dvojice diskutovala o zásadních mezinárodních otázkách, jako je situace na Ukrajině, Blízký východ a výdaje NATO.

„Jsme v té nejhorší čtvrtině v rámci Evropy.“ Obezita u dětí se v ČR zvyšuje, má vliv i na duševní zdraví
„Jsme v té nejhorší čtvrtině v rámci Evropy.“ Obezita u dětí se v ČR zvyšuje, má vliv i na duševní zdraví

Na téma Obezita, vliv prostředí a duševní zdraví se ve středu v Poslanecké Sněmovně konal kulatý stůl, kde se sešli a diskutovali spolu zástupci různých odvětví medicíny, kteří se problému obezity u dětí věnují.

„Přece nechceme ztratit další generaci.“ Senátoři chtějí širší diskuzi o vlivu sociálních médií na děti
„Přece nechceme ztratit další generaci.“ Senátoři chtějí širší diskuzi o vlivu sociálních médií na děti

Senátorka Daniela Kovářová iniciovala širší diskuzi o negativních dopadech nových médií a sociálních sítí na děti a eventuálně problematiku i legislativně omezit. Kolegové z podvýboru ji podpořili.

Vít Rakušan a jeho slavná výjimka z migračního paktu
Vít Rakušan a jeho slavná výjimka z migračního paktu

Vít Rakušan tvrdí, že z migračního paktu budeme mít výjimku kvůli velkému počtu ukrajinských uprchlíků. Nebudeme prý muset přijímat migranty, ani platit pokutu půl milionu Kč za nepřevzatého migranta. Už v červenci 2023 jsem psal o tom, že s výjimkou pro Ukrajince v migračním paktu je to mnohem složitější.