Zdenka Danková

1. 7. 2021

„Ivermektin neúčinkuje,“ prohlašuje Česká mikrobiomová společnost J. E. Purkyně. MUDr. Igor Bukovský si dovoluje vnést do situace svoje pochopení účinků ivermektinu. Zkušenost mnohých klinických lékařů ukazuje, že ivermektin léčí a pomáhá zvládnout onemocnění covid-19. Není to jen názor, zkušenosti s léčbou mají zahraniční lékaři i naši.

https://www.youtube.com/watch?v=Vf1AZmMiMWg

Dr. Bukovský pokládá otázku, proč vznikají dvě skupiny tak rozdílných názorů? Jak je možné, že vůči těm, kteří tvrdí, že lék nefunguje, vystupuje celkem velká skupina lidí, která má odlišnou zkušenost?

„Pokud by lék účinkoval jako placebo, když do 24 nebo 48 hodin způsobí zlepšení stavu nemocných, tak potom díky Bohu za nástroj, který dokáže takto silné placebo vyvolat!“

Skutečné vysvětlení je však někde jinde.

Tu je modelová situace: třeba při hypertenzi – když se použije lék, u každého pacienta neúčinkuje stejně – jsou tam rozdíly.

Co se týče ivermektinu, rozhodující úlohu hraje čas, kdy je nasazen. Většině funguje, pokud je podán v raném stádiu nemoci, ale u některých i v rozvinutém stádiu nemoci.

Rozhodující je také stav jater pacienta. Ivermektin blokuje účinek vitamínu K, tím nedochází ke krevním sraženinám. Dalším ukazatelem je stav střevní mikroflóry.

MUDr. Hana Zelená na Zdravém fóru míní, že k očkování proti covidu-19 by se měl mít možnost každý sám rozhodnout. Dát přednost rizikovým a vynechat ty, kteří již to onemocnění prodělali, což se dá zjistit vyšetřením protilátek.

„Očkování je dobrovolné a hrazené z veřejného zdravotního pojištění, a proto se mohou nechat zdarma očkovat všechny osoby, které jsou přihlášené k veřejnému zdravotnímu pojištění v České republice,“ doplňuje web ministerstva zdravotnictví.

Prof. MUDr. Jiří Beran sděluje: „Pokud jsou lidé očkováni, tak potom mají vyvinutou jen jednu malou část imunity odolnosti vůči viru. Člověk, který prodělal onemocnění, nemá imunitu jen proti jedné části viru, ale proti všem částem viru. Takže je daleko komplexněji chráněn. Navíc má vyvinutou imunitu na sliznicích.“

„Proč nejsou dáni na stejnou úroveň lidé, kteří nemoc prodělali, a ti, kteří jsou očkováni?“ ptá se prof. Beran.

MUDr. Vl. Čížek říká, že: „očkovaný člověk se může nakazit (virem covid-19) a může i přenášet virus na druhé. Přitom je velká pravděpodobnost, že bude bez příznaků. V budoucnu se z těch očkovaných můžou stát ,takoví bezstarostní přenašeči‘, na rozdíl od lidí, kteří to prodělali“.

SÚKL nabádá obyvatele:

Vakcíny proti covidu-19 jsou léčiva, která brání vzniku onemocnění způsobeného novým koronavirem SARS-CoV-2 tím, že vyvolávají imunitní odpověď proti tomuto viru.

Stávající pandemie covidu-19 je globální krizí s drtivými dopady na zdraví, společnost i ekonomiku.

Covid-19 může působit závažné onemocnění s možnými doposud neznámými dlouhodobými následky nebo i úmrtí u osob jakéhokoliv věku, včetně jinak zdravých lidí.

Dostupnost bezpečné a účinné vakcíny proti covidu-19 je nutná za účelem zajištění ochrany před tímto onemocněním, především u zdravotníků a zranitelných skupin obyvatelstva, jako jsou senioři nebo chronicky nemocné osoby.“ (Zdroj: SÚKL)

MUDr. Čížek míní: „Covid pasy, čistě z medicínského hlediska, jsou nesmysl. To politici nevědí, anebo to nechtějí vědět. Nebo je to nátlak na lidi, aby se nechali očkovat a dostali tu zelenou fajfku do mobilu – a měli pokoj.“

„Proč by lidé nemohli dělat své běžné aktivity bez testu a bez očkování?“ ptá se Dr. Čížek. „To je diskriminace.“

„Toho bohdá nebude, aby Čech do hospody s očkovacím glejtem nebo špejlí v nose lezl,“ prorokuje Dr. Čížek.

Dr. Zelená: „Většina populace v tuto chvíli již je převážně imunní vůči koronaviru, protože se s ním nějak potkali. Není vhodné je nutit k očkování, když navíc pak očkovací látka může scházet pro ty, kteří ji opravdu potřebují.“

MUDr. Šimon Raich nepodceňuje onemocnění wuhanským koronavirem. Je to závažné onemocnění se smrtností pod 1 procento nemocných. Někteří lidé možná stále „vyhlížejí“ někoho, kdo nám poví, jak vše udělat a jak se v situaci vyznat.

Přirozeně se obáváme o zdraví svoje a starších příbuzných nebo přátel, ale v podstatě, za ten rok, podle Dr. Raicha, už víme, jak je chránit.

„Spíše budu věřit imunologovi, který je lékařem, než někomu, kdo celý život pracuje jen v laboratoři. Každý lékař dostane trénink, jak se zorientovat v neobvyklé medicínské situaci. Primární je prevence – starat se o své zdraví průběžně, pěstovat psychohygienu apod.,“ myslí si MUDr. Šimon Raich.

„Moje osobní doporučení pro laiky je, aby vypnuli televizi, vypnuli internet, vypnuli mobily a přestali to aspoň týden sledovat.“

„Za rok se zjistilo, že asymptomatických lidí je minimum, a zároveň se ukázalo, že oni to přenášejí jen velmi málo. Současně jsou zde lidé, kteří jsou tzv. presymptomatičtí, tj. zatím nemají příznaky, ale budou je mít,“ upřesňuje rozdíly Dr. Raich.

Jak dosavadní činnost vlády zhodnotili matematici z České statistické společnosti:

– Mohli jsme si vybrat mezi nízkým počtem obětí za cenu drastických restrikcí,

– vysokým počtem obětí za cenu pokračování normálního života,

– ve výsledku máme vysoký počet obětí při drastických restrikcích.

Profesor Libor Grubbhoffer uznává, že ivermektin může do jisté míry omezit replikační funkce koronaviru, aby virus získal v napadené buňce navrch…ale nemáme o tom podrobnější informace. Podle profesora v současnosti existuje jediná práce australské skupiny virologů, kteří potvrdili, že ivermektin blokuje a redukuje a zastavuje množení viru. Ovšem mezi buňkami tkáňových kultur a organismem člověka je obrovský rozdíl.

„Ivermectin dle studií i praktických lékařů o 75 % a více snižuje nutnost hospitalizace a v preventivně snižuje pravděpodobnost nákazy o 85 %. To vám potvrdí ti kteří ho předepisují a vidí výsledky denně ve své praxi. Jako např. Mudr. Horák ze Zlína,“  sděluje divák J. Š. na YouTube pod videem s profesorem Liborem Grubbhoferem.

Doc. MUDr. Pavol Tőrők, CSc., nabádá: „Poslouchejte odborníky, ne politiky. Odborník, který objevil účinnost ivermektinu, dostal Nobelovu cenu, protože zachránil miliony životů v Africe, v Indii a doposud se používá v dávkách několika miliard ročně. Jde o lék, který se už 40 let používá, sice jako antiparazitikum, ale – blokuje množení viru v buňce, konkrétně viru covid -19. Jsou o tom odborné práce. Pokud dnes někdo chce čekat na nějaké speciální důkazy, dozví se od institutů, že ivermektin nelze zakázat ani doporučit k použití.

To znamená, že ivermektin má šanci být použitý i v našich podmínkách a může být obrovským benefitem.“

Související články

Přečtěte si také

„Nerozhodovali lidé z praxe. Covid neřídili doktoři, ale politici,“ říká bývalá předsedkyně etické komise České lékařské komory
„Nerozhodovali lidé z praxe. Covid neřídili doktoři, ale politici,“ říká bývalá předsedkyně etické komise České lékařské komory

„Bylo dovezeno pět tisíc balení léčiva HUVEMEC z Bulharska. Nakonec se řeklo, že bude pouze pro nemocniční podání, což vlastně proti hlavnímu smyslu jeho fungovaní, protože působí nejlépe jako prevence a při časném podání, tak aby se nemoc nemohla rozvinout,“ vysvětluje doktorka Stehlíková...

Mezinárodní apely a články v médiích velmi pomáhají – rozhovor s dcerou čínské vězeňkyně svědomí
Mezinárodní apely a články v médiích velmi pomáhají – rozhovor s dcerou čínské vězeňkyně svědomí

Chuej Li nedávno vypovídala na půdě Poslanecké sněmovny o perzekuci, které její matka čelila v Číně a která dopadala i na ni, v době, kdy byla dítětem. V rozhovoru nám prozradila své pocity a více detailů.

Ověřovatel pravdy se mýlí? Migrační odborník si „posvítil“ na výroky Demagoga
Ověřovatel pravdy se mýlí? Migrační odborník si „posvítil“ na výroky Demagoga

Právník Robert Kotzian podrobil analýze fact-checking projektu Demagog.cz, který si měl „posvítit“ na výroky Aleny Schillerové ohledně migračního paktu. Míní, že i „strážci pravdy“ se mohou mýlit.

Antikoncepce: Dezinformace a lékařské zastírání
Antikoncepce: Dezinformace a lékařské zastírání

Proč by se nemělo říct nahlas, že hormonální formy antikoncepce, jako jsou pilulky, kožní náplasti, injekce, implantáty nebo nitroděložní tělíska, mívají často vedlejší účinky?

Bobr v krajině. Nakolik je k užitku a nakolik škodnou?
Bobr v krajině. Nakolik je k užitku a nakolik škodnou?

„To, že bobr vytváří mokřad, je třeba porovnávat s tím, jak stát realizuje zadržení vody v krajině. Je třeba vzít na zřetel, že sucho je velkou hrozbou pro naši krajinu. Přínos mokřadů je skutečně velký.“