Gustav Eisenreich

23. 11. 2021

Poznámka: Nejedná se o to, že by nebyl záznam o tom, že se někdo po prodělání nemoci znovu nakazil. Jedná se o výzkum toho, zda a jak moc dochází k tomu, že neočkovaní lidé zotavení z nemoci, kteří jsou znovu nakažení virem, virus roznášejí dál. Prosíme, studujte pozorně obsah článku, aby nedocházelo k nedorozuměním. – Milan Kajínek, šéfredaktor


Centrum pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC) uvádí v odpovědi na žádost o informace, že nemá záznam o žádném případu, kdy by neočkovaná osoba, která se vyléčila z onemocnění covid-19, která se znovu nakazila koronavirem, následně nakazila další osoby. Odpověď CDC vyvolává otázky ohledně očkování a omezování osobních práv nejen v USA.

Jedenáct měsíců po zahájení očkovacích kampaní proti onemocnění covid-19 je zřejmé, že očkování neposkytuje definitivní ochranu ani očkovaným, ani jejich okolí. Je však také známo, že lidé, kteří se z covidu-19 vyléčili, mají vůči viru určitou přirozenou imunitu. Jak odpověď CDC ukazuje, rozsah, v jakém mohou uzdravené osoby šířit virus, nebyl téměř vůbec zkoumán.

Na podzim roku 2021 americký zdravotnický úřad CDC obdržel od Informed Consent Action Network (ICAN) žádost o poskytnutí dokumentů o případech nakažení wuchanským koronavirem v USA. Organizace požádala o zveřejnění informací o „jakémkoli zdokumentovaném případu osoby, která: (1) nikdy nebyla očkována vakcínou proti covidu-19; (2) znovu se nakazila virem po úplném uzdravení z covidu-19; a (3) tato osoba znovu nakažená virem SARS-CoV-2 přenesla onemocnění na jinou osobu“.

Nejsou známy žádné případy

V odpovědi z 5. listopadu 2021 CDC uvedl, že si není vědom žádného případu, který by splňoval výše uvedená tři kritéria. V dopise se proto uvádí: „Při prohledávání našich záznamů se nám nepodařilo najít žádné dokumenty týkající se vaší žádosti. Operační středisko CDC pro mimořádné události (EOC) oznámilo, že tyto informace nejsou shromažďovány.“

„Pokud chce [CDC] potlačit občanská práva a práva na soukromí osob s přirozenou imunitou tím, že je bude vylučovat ze škol, ukončovat jejich pracovní poměry a ještě hůře, pak by si člověk myslel, že bude mít důkaz alespoň o jednom takovém případu. Konkrétně důkaz, že neočkovaná osoba s přirozenou imunitou přenesla koronavirus na jinou osobu,“ uvedl na svém blogu právník ICAN Aaron Siri.

CDC odmítlo deníku The Epoch Times potvrdit, zda byly takové záznamy ICANu skutečně předány, a odvolalo se na to, že takové informace můžeme získat pouze prostřednictvím takzvaného zákona o svobodném přístupu k informacím (FOIA). Newyorská redakce The Epoch Times tedy vznesla oficiální žádost v rámci tohoto zákona.

Rozporuplná prohlášení

Po zveřejnění odpovědi CDC reagovalo několik lékařských odborníků, včetně doktora Martyho Makaryho, profesora na Univerzitě Johnse Hopkinse. Prof. Makary vyzval CDC, aby zveřejnilo údaje o reinfekcích, které vedly k hospitalizaci nebo úmrtí, včetně informací o doprovodných onemocněních pacientů nebo jejich absenci.

„CDC by měla být transparentní, pokud jde o údaje o přirozené imunitě. Místo toho získáváme poznatky pouze na žádostí FOIA, jako je tato,“ napsal Makary na Twitteru.

CDC stanovuje jen málo pevných pravidel, ale její pokyny se ukázaly být během pandemie jako velmi vlivné. Prakticky všechny úřady nařizují očkování proti covidu-19, a to i pro osoby, které se zotavily z tohoto onemocnění. Pro mnoho lidí je důvodem, který za tím stojí, také vliv CDC.

Úřady v celé zemi vyzvaly občany, aby se nechali očkovat. Často se argumentuje tím, že očkovaní lidé tím chrání nejen sebe, ale i své okolí. „Očkování je nejlepší způsob, jak ochránit sebe i ostatní, zvláště když se nakažlivá varianta delta šíří po celé zemi,“ uvedla v létě 2021 v prohlášení ředitelka CDC dr. Rochelle Walenskyová.

Jen o chvíli později ředitelka CDC všechny překvapila svým prohlášením v televizním vystoupení, během něhož prohlásila, že vakcíny „již nemohou zabránit přenosu viru“.

CDC ignoruje studie o přirozené imunitě

V současné době se nacházíme v bodě, kdy již bylo publikováno nespočet studií, které poukazují na to, že přirozená imunita poskytuje podobnou nebo dokonce lepší ochranu než vakcíny. „[CDC] nemá jediný dokument, který by dokazoval, že se uzdravení znovu nakazili a následně přenesli nemoc na ostatní. Ani jeden,“ píše právník sítě ICAN Aaron Siri.

„Naproti tomu existuje nespočet dokladů o případech, kdy se očkovaní jedinci nakazili virem a přenesli ho na jiné. Například tato studie (zdroj), tato studie (zdroj), tato studie (zdroj) a tato studie (zdroj). A tak dále.“

Úředníci CDC se však odvolávají na vlastní studii (zdroj), která mimo jiné uvádí důvody pro očkování těch, kteří se již z onemocnění uzdravili. Ve své studii tvrdí, že ochrana přirozenou imunitou „není tak trvalá jako ochrana očkováním“.

Odborníci na celém světě se však v této otázce rozcházejí. Někteří souhlasí se závěry CDC, zatímco jiní tvrdí, že lidé s přirozenou imunitou by měli zvážit jednorázové očkování. Jiní zase doporučují, aby se většina nebo všichni s přirozenou imunitou očkovat nenechali.

CDC ve své nedávné zprávě zjistila, že přirozená imunita a vakcíny poskytují nejméně šestiměsíční ochranu. Agentura ve své zprávě však neuvedla žádné závěry týkající se přenosu viru.

Z původního článku německé redakce deníku The Epoch Times přeložila G. K.


OPRAVA: Původní nadpis článku neopisoval naprosto přesně klíčové faktické body otázky položené CDC a jeho odpovědi. Nadpis byl upraven 24. listopadu 2021 v 9:00. Epoch Times ČR lituje nedostatečného, nepřesného vyjádření faktů. K chybě došlo v důsledku překladu z anglického originálu.

Související témata

Související články

Přečtěte si také

Ve Sněmovně „zavlál“ transparent, který v Pekingu vytrhávají policisté lidem z ruky
Ve Sněmovně „zavlál“ transparent, který v Pekingu vytrhávají policisté lidem z ruky

Během veřejného slyšení v Poslanecké sněmovně ukázal muž z Číny transparent s nápisem „Falun Gong je dobrý“, s nímž šla jeho matka protestovat na Náměstí nebeského klidu v Pekingu proti násilným represím komunistické strany.

Volby by v březnu vyhrálo ANO, roste podpora nesněmovních stran
Volby by v březnu vyhrálo ANO, roste podpora nesněmovních stran

Sněmovní volby by v březnu vyhrálo hnutí ANO s 32 procenty hlasů, druhá ODS by měla 14 procent a třetí Piráty by volilo 10,5 procenta lidí.

Indoktrinace postupuje
Indoktrinace postupuje

Pokud máte alespoň mírný sklon ke konzervativismu, nejspíš jste se už v posledních letech setkali s tím, že vás někdo označil za extrémistu. Anebo vám někdo řekl, že se radikalizujete.

Europoslanci odsouhlasili zákaz zboží vyrobeného pomocí nucených prací
Europoslanci odsouhlasili zákaz zboží vyrobeného pomocí nucených prací

Evropský parlament dnes definitivně schválil nařízení, které Evropské unii umožňuje zakázat prodej, dovoz a vývoz zboží vyrobeného za použití nucené práce.

Americký Senát schválil balík s vojenskou pomocí pro Ukrajinu či Izrael
Americký Senát schválil balík s vojenskou pomocí pro Ukrajinu či Izrael

Americký Senát v noci na dnešek schválil balík s pomocí pro Ukrajinu, Izrael či Tchaj-wan v hodnotě 95 miliard dolarů (2,24 bilionu korun).Americký Senát v noci na dnešek schválil balík s pomocí pro Ukrajinu, Izrael či Tchaj-wan v hodnotě 95 miliard dolarů (2,24 bilionu korun).