Redakce Epoch Times

26. 1. 2022

Anglický kanál nezávislé televizní stanice NTD se za poslední rok velmi rychle rozrostl. Televize NTD, tedy New Tang Dynasty, začínala jako webová televize, která se postupně etablovala a rozrostla do televizní sítě s plnohodnotným vysíláním 24 hodin denně, 7 dní v týdnu.

Televize byla založena, podobně jako deník The Epoch Times, s myšlenkou přinášet necenzurované zpravodajství o událostech v Číně.

Nejprve se etablovalo čínsko-jazyčné vysílání a poté se začaly rozvíjet zpravodajské pobočky v různých zemích světa. Nejsilnější se stala anglická redakce, jejíž vysílání dnes přenášejí všechny kabelové systémy v New Yorku, Los Angeles a Washingtonu.

V San Francisku a Chicagu mohou diváci sledovat NTD prostřednictvím společnosti Comcast. NTD je také šířena prostřednictvím televizních služeb Verizon FiOS a Frontier Communications.

Kromě toho provozuje NTD 70 digitálních anténních kanálů, které dosahují k více než 150 milionům lidí po celých Spojených státech.

Televize NTD v roce 2021 rozšířila vysílání v USA a Velké Británii.

Televize NTD vysílá také ve Velké Británii prostřednictvím SKY TV a Freeview.

Název NTD, tedy New Tang Dynasty, lze přeložit jako televize Nové dynastie Tchang, což je odkaz na největší a nejúspěšnější dynastii v historii Číny. Za této dynastie Čína nejenom prosperovala, ale uznávala a pěstovala duchovní hodnoty a ctnosti.

Za pojmenováním televizní stanice stojí také záměr jejích zakladatelů podporovat tradiční čínskou kulturu, která byla v Číně významně poničena za vlády komunismu.

Televize pravidelně pořádá soutěže podporující tradiční formy čínských bojových umění, kuchařství, malby, krejčovství, hudby a tance. Z projektu novoročního představení televize NTD, které prezentovalo tradiční čínskou kulturu prostřednictvím jevištního umění, nakonec vznikl projekt Shen Yun, který je dnes samostatným světově uznávaným uměleckým tělesem.

Televize nabízí

Zpravodajství založené na faktech. Pět unikátních denních zpravodajských pořadů, které se věnují nejzajímavějším událostem z USA, Velké Británie a celého světa, exkluzivní reportáže z Číny a komplexní obchodní zpravodajství.

Rozhovory s odborníky a hloubkové analýzy: včetně investigativních reportáží od vedoucích novinářů deníku The Epoch Times.

Pořady o životním stylu, které inspirují: kultura a umění, historie, zdraví, vaření a cestování.

Vlastní dokumentární filmy, hrané filmy a uznávaný dramatický seriál „Dobrý polda“. Klasické americké filmy a korejská dramata.

Úspěšný seriál Dobrý polda

Film Dobrý polda, který vytváří filmový tým televize NTD, sleduje osudy tří policistů v různých fázích jejich kariéry a ukazuje morální dilemata, kterým denně čelí.

Nováček Elizabeth Foxová nastupuje k policii navzdory přání svého přítele, který protestuje proti policii, a je přesvědčena, že dokáže změnit systém zevnitř. Tvrdý „přímý střelec“, policista Jaylen Daniels, je převelen k Úřadu pro vnitřní záležitosti, kde jeho novým úkolem je dělat policii pro policii. Kapitán Frankie Romano narazí na notebook plný tajemství a stojí před největším rozhodnutím své kariéry – odhalit korupci, nebo ohrozit bezpečnost své rodiny.

Newyorská policie je největším policejním sborem ve Spojených státech s 36 000 uniformovanými policisty. O newyorské policii bylo natočeno mnoho televizních pořadů a filmů, ale „Dobrý polda“ přenáší policejní drama do současného prostředí a klade otázku: jak by měla policie vypadat? Více zde…

Související články

Přečtěte si také

Dotace na elektromobily nejsou třeba, na trhu se prosadí samy, myslí si ministr Kupka
Dotace na elektromobily nejsou třeba, na trhu se prosadí samy, myslí si ministr Kupka

Podle ministra dopravy Martina Kupky není třeba dotovat koupi elektromobilů, cestu na trh si najdou samy, jakmile spadnou ceny. Stát zainvestuje 5 miliard do dobíjecích stanic.

Trump se setkal s polským prezidentem Dudou v Trump Toweru
Trump se setkal s polským prezidentem Dudou v Trump Toweru

Bývalý prezident Donald Trump se ve středu večer v New Yorku setkal s polským prezidentem Andrzejem Dudou, přičemž dvojice diskutovala o zásadních mezinárodních otázkách, jako je situace na Ukrajině, Blízký východ a výdaje NATO.

„Jsme v té nejhorší čtvrtině v rámci Evropy.“ Obezita u dětí se v ČR zvyšuje, má vliv i na duševní zdraví
„Jsme v té nejhorší čtvrtině v rámci Evropy.“ Obezita u dětí se v ČR zvyšuje, má vliv i na duševní zdraví

Na téma Obezita, vliv prostředí a duševní zdraví se ve středu v Poslanecké Sněmovně konal kulatý stůl, kde se sešli a diskutovali spolu zástupci různých odvětví medicíny, kteří se problému obezity u dětí věnují.

„Přece nechceme ztratit další generaci.“ Senátoři chtějí širší diskuzi o vlivu sociálních médií na děti
„Přece nechceme ztratit další generaci.“ Senátoři chtějí širší diskuzi o vlivu sociálních médií na děti

Senátorka Daniela Kovářová iniciovala širší diskuzi o negativních dopadech nových médií a sociálních sítí na děti a eventuálně problematiku i legislativně omezit. Kolegové z podvýboru ji podpořili.

Vít Rakušan a jeho slavná výjimka z migračního paktu
Vít Rakušan a jeho slavná výjimka z migračního paktu

Vít Rakušan tvrdí, že z migračního paktu budeme mít výjimku kvůli velkému počtu ukrajinských uprchlíků. Nebudeme prý muset přijímat migranty, ani platit pokutu půl milionu Kč za nepřevzatého migranta. Už v červenci 2023 jsem psal o tom, že s výjimkou pro Ukrajince v migračním paktu je to mnohem složitější.