Salátové wrapy jsou rychle připravené a syté jídlo pro lidi, kteří chtějí omezit kalorie a sacharidy tím, že chleba nebo tortily nahradí listy salátu. Jsou také všestranné, protože je lze sestavit z jakékoli kombinace masa a zeleniny, kterou máte po ruce.
Tento pokrm získává velkou část své chuti z thajské červené kari pasty, která obsahuje koncentrovanou chuť galangalu, šalotky, česneku a citronové trávy. Já jsem přidala nakrájené papričky jalapeňo a na kostičky nakrájený ananas, které dodávají pikantně sladký nádech, ale klidně je můžete vynechat. Sójová omáčka dodá jídlu extra chuť a pro zvýšení křupavosti můžete před podáváním přidat nasekané kešu oříšky nebo arašídy.
Rýžové nudle si můžete připravit až dvě hodiny předem, ale do doby, než je použijete, je potřete trochou sezamového oleje, aby zůstaly v lednici měkké a vláčné. Nepotrpíte si na vepřové maso? Nahraďte je mletým kuřecím nebo krůtím masem.
Ačkoli jako zábal můžete použít jakýkoli druh zeleného listového salátu, římský a bostonský hlávkový salát jsou nejpevnější kolébkou pro pikantní náplň. Červenou kari pastu a rýžové nudle najdete v asijské uličce obchodu s potravinami.
Vepřové maso na červeném kari a ananasové salátové závitky
PG testováno
Suroviny (pro 4 osoby):
57 gramů rýžových nudlí
1 lžíce rostlinného oleje
2 lžíce červené kari pasty nebo více podle chuti
0,5 kg mletého vepřového masa
1 červená paprika, zbavená semínek a nakrájená na kousky
1 jalapeňo paprička, zbavená semínek a nakrájená na tenké plátky
2 stroužky česneku, mleté
1 lžíce sójové omáčky
4 zelené cibule nakrájené na tenké plátky na úhlopříčce
227 gramů ananasu nakrájeného na kousky
1 hlávka zeleného listového salátu nebo salátu , listy omyté a oddělené
Návod:
Rýžové nudle vložte do velké mísy a zalijte vroucí vodou. Za občasného míchání nechte odstát, dokud nezměknou, asi 5 minut. Slijte vodu, propláchněte studenou vodou a znovu slijte. Nakrájejte je na kousky a dejte stranou, mezitím si připravte vepřové maso.
Ve velké nepřilnavé pánvi rozehřejte olej na středním plameni. Přidejte kari pastu a vařte, dokud se nerozvoní, což trvá asi 2 minuty. Přidejte vepřové maso, červenou papriku, papriku jalapeňo, česnek a sójovou omáčku a vařte, přičemž maso rozdělujte dřevěnou vařečkou, dokud nezačne hnědnout a zelenina nebude křupavá, což trvá asi 8 minut. Ochutnejte a dochuťte ještě trochou sójové omáčky, je-li málo slaná.
Přidejte zelenou cibulku a nakrájený ananas a promíchejte. Odstavte z ohně a přendejte do mísy.
Do středu každého listu salátu položte několik rýžových nudlí. Děrovanou lžící přidejte na nudle směs vepřového masa a zeleniny.
Podávejte ihned.
Článek původně vyšel na stránkách americké redakce Epoch Times.
