Spojte bohatě karamelizované kuřecí maso a krémové fazole s papričkami poblano, které mají vynikající chuť.
Připravená salsa verde dodá tomuto rychlému receptu na chilli ve všední den pikantní chuť a krásně se snoubí s bohatým karamelizovaným kuřecím masem a krémovými fazolemi. Nebraňte se paprikám poblano. Jsou mírně pálivé, ale mají hloubku chuti, kterou v běžných zelených paprikách nenajdete.
Kuřecí chilli verde
Doba přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6
Suroviny
- 2 (420 gramové) plechovky fazolí bez přidané soli, propláchnuté, rozdělené
- 1 lžíce řepkového oleje
- ¾ kg kuřecích stehen bez kůže a kostí, ořezaných a nakrájených na kousky velikosti sousta
- 2 šálky nakrájené žluté cibule (1 střední)
- 2 šálky nakrájené papriky poblano (2 velké)
- 5 stroužků česneku, nasekaných (asi 1 1/2 polévkové lžíce)
- 4 šálky nesoleného kuřecího vývaru
- 1 1/2 šálku připravené salsy verde
- 1/2 lžičky soli
- 2 šálky mražených kukuřičných zrn (asi 350 gramů)
- 2 šálky nasekaného špenátu (asi 60 gramů)
- 1 1/2 šálku nahrubo nasekaného čerstvého koriandru
- 6 lžic zakysané smetany
Postup
V malé misce metličkou nebo šťouchadlem na brambory rozmačkejte 1 hrnek fazolí.
Ve velkém těžkém hrnci rozehřejte na vysokém plameni olej. Přidejte kuřecí maso a za občasného otáčení restujte 4 až 5 minut, dokud nezhnědne. Přidejte cibuli, poblanos a česnek. Restujte, dokud cibule nezprůsvitní a nezměkne, 4 až 5 minut.
Přidejte zbývající celé fazole, rozmačkané fazole, vývar, salsu a sůl. Přiveďte k varu. Snižte teplotu na středně vysokou a vařte, dokud není kuře uvařené, asi 3 minuty. Vmíchejte kukuřici, špenát a koriandr. Vařte, dokud špenát nezvadne, asi 1 minutu. Podávejte se zakysanou smetanou.
Výživové hodnoty
Na 1 porci: 408 kalorií, celkový obsah tuků: 14 g, nasycený obsah tuků: 4 g, cholesterol: 81 mg, sacharidy: 1,5 %: Vláknina: 9 g, Cukry celkem: 9 g, Bílkoviny: 32 g, Sodík: 570 mg, Draslík: 869 mg, Železo: 4 mg, Foláty: Vápník: 109 mg, Vitamin A: 1676 IU, Vitamín C: 25 mg.
Článek původně vyšel na stránkách americké redakce Epoch Times.