Kuřecí tacos jsou křehké, šťavnaté a plné chutí, které si zamiluje celá rodina. Tento pokrm budete mít hotový za pouhých 30 minut!
Proč si tento pokrm zamilujete?
- Recept je velmi snadný, hotový za 30 minut.
- Tinga tacos jsou křehké, šťavnaté a plné výrazných chutí.
- Recept je vhodný jak pro přípravu čerstvého pokrmu, tak do mrazáku.
- Tyto lahodné tacos jsou skvělé pro večírky a setkání.
- Lze je podávat s čerstvým guacamole nebo pico de gallo!
Kuřecí tinga – jak připravit dopředu
Největší předností tohoto receptu je kromě lahodného pokrmu i snadná příprava. Připravte si v neděli omáčku s kuřecí směsí předem a budete mít základ pro několik báječných jídel celý nadcházející týden.
- Nakupte si ingredience předem. Položky jako chipotle v adobo omáčce se často nacházejí v uličkách s mezinárodní kuchyní.
- V den přípravy jídla osmahněte aromatické koření a omáčku uvařte podle návodu.
- Buď uvařte a natrhejte vykostěná kuřecí prsa/stehna, nebo pro zjednodušení použijte grilované kuře.
- Kuřecí náplň lze připravit několik dní dopředu. Uchovávejte ji v lednici nebo můžete použít mrazicí nádobu, ve které vydrží tinga až několik týdnů.
- Aby byl výsledek co nejlepší, ohřejte požadované množství kuřecí tinga tacos náplně těsně před konzumací (pokud máte směs zamrazenou, dejte ji přes noc do lednice, aby se rozmrazila).
Extra tipy na nejlepší kuřecí tinga tacos
- Aby byl pokrm co nejkřehčí, použijte kuřecí stehna bez kůže a kostí. Ať už se rozhodnete pro pečení nebo vaření, kuřecí stehna jsou nejlepší volbou, i když je omylem trochu přepečete.
- Kuřecí maso na rožni je vždy časově úspornou variantou trhaného masa.
- Kukuřičné tortilly nechejte chvíli ohřát na pánvi, aby měly křupavou chuť jako v restauraci.
- Podávejte s čerstvým guacamole, které máte hotové za 5 minut, nebo superčerstvou rajčatovou salsou, abyste si užili fenomenální výsledek chutí.
- Bonusový tip: čerstvou nakrájenou červenou cibuli zjemníte, když ji pokapete čerstvou limetkovou šťávou. Tím se chuť také velmi zvýrazní.
Více k vaření a jídlu
- Carne Asada Tacos recept – carne asada je velmi jemné a chutné! Lze připravit předem.
- Křupavé rybí tacos Baja se smetanovo-limetkovou omáčkou – naučte se připravit tyto rybí tacos ve stylu San Diega, které jsou křupavé, krémové a plné chuti.
- Zdravý nákyp s tacos (hotový za 30 minut) – všechny vaše oblíbené chutě ve zdravém nákypu pro všední večery, který bude rodina zbožňovat.
- Recept na domácí koření na taco – skvělý pocit z výroby vlastního superjednoduchého koření na tacos, které budete mít kdykoli po ruce!
Kuřecí tacos (příprava jídla, vhodné do mrazáku)
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Porce: 4 porce, autor: Amy Dong
Ingredience:
2 polévkové lžíce olivového oleje
1 šálek nakrájené cibule
4 stroužky nasekaného česneku
2 lžičky kmínu
2 lžičky oregana
2 – 3 papričky chipotle v omáčce adobo, nakrájené na kousky
½ šálku kuřecího vývaru
1 plechovka (296 ml) nakrájených rajčat a zelených chilli papriček i se šťávou
4 šálky vařeného, natrhaného kuřecího masa*
Sůl a pepř podle chuti
Mini kukuřičné tortilly* nebo tostadas na podávání
Přílohy: domácí guacamole, pico de gallo, nasekaný koriandr, nasekaná červená cibule, cotija nebo queso fresco, čerstvá limetka nakrájená na měsíčky.
Příprava:
Restování: Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej na vysokou teplotu. Přidejte cibuli a 3 minuty restujte, dokud nezměkne. Přidejte česnek, kmín, oregano a míchejte 1 minutu nebo jen do doby, než se rozvoní.
Dušení: Přidejte do pánve papričky chipotle v omáčce adobo a kuřecí vývar. Promíchejte, aby se ingredience dobře spojily. Přikryjte a 5 minut povařte.
Mixování: Přendejte omáčku gumovou stěrkou do mixéru. Mixujte, dokud není omáčka hladká. Přeneste omáčku zpět do pánve; na dno mixéru přilijte trochu vody, aby se zachytila všechna omáčka.
Dokončení: Přidejte kuře na pánev a vařte na středním ohni. Podle chuti osolte a opepřete.
Podávání: Kuřecí tinga tacos podávejte na mini kukuřičných tortillách (nebo tostadas) s požadovanými přílohami.
Poznámky
* Nejkřehčí variantou jsou pečená nebo vařená kuřecí stehna bez kůže/kostry. Hodí se i kuře z grilovaného masa zakoupeného v obchodě.
*Příprava kukuřičné tortilly: na rozpálené pánvi ohřejte obě strany tortilly (není potřeba na pánev přidávat olej). Teplé tortilly vložte do ohřívače tortill nebo na talíř přikrytý čistou vlhkou utěrkou.
*Chcete-li zjemnit čerstvě nakrájenou červenou cibuli, hodně ji pokapejte limetkovou šťávou a nechte ji během přípravy receptu odležet. Limetková šťáva zjemní ostrou chuť cibule a dodá jí citrusovou příchuť.
*Přípravu pokrmu a možnosti mrazení najdete v původním článku.
*Nutriční hodnoty se vztahují na směs z kuřecího masa tinga a nezahrnují tortilly ani přílohy.
Výživové hodnoty
Počet kalorií: 212 kcal | Sacharidy: 1,5 % | Bílkoviny: 24,3 g | Tuky: 8 g | Nasycené tuky: 1,2 g | Cholesterol: 49,6 mg | Sodík: 1652,4 mg | Vláknina: 2 g | Cukr: 3,3 g
Článek vyšel původně na stránkách americké redakce Epoch Times.