Chutný rýžový salát vhodný (nejenom) pro horké letní dny, kdy přijde vhod studená lehká strava. Také jej můžete servírovat k vašemu grilovanému masu.

Do salátu můžete přidat v podstatě jakoukoliv zeleninu podle vaší chuti nebo obsahu ledničky, takže variant je ohromné množství.

Když si navaříte rýže víc a necháte si ji v  lednici několik dnů, můžete si každé ráno připravit jiný druh salátu podle dostupných ingrediencí. Salát chutná dobře také s hnědou rýží.


Tisknout

Recept na letní rýžový salát

Chod saláty
Pro 2 osoby

Ingredience

  • 120 g dlouhozrnné rýže
  • ½ červené papriky
  • ½ žluté papriky
  • 1 rajče (větší)
  • 5 cm salátové okurky
  • 2 jarní cibulky
  • ½ řapíku celeru
  • 5 černých oliv
  • 2 žampiony (menší)
  • menší hrst čerstvé bazalky (popř. petržele nebo máty)
  • sůl
  • pepř čerstvě umletý

Postup

  1. Rýži uvařte, propláchněte studenou vodou a nechte vychladnout.

  2. Opláchněte zeleninu a nakrájejte ji na maličké kousky. To samé udělejte s bazalkou. Vše vložte do mísy společně s vychladlou rýží. Dobře promíchejte a dochuťte pepřem a solí podle vlastních preferencí.

  3. Pokud se vám bude salát zdát suchý, přimýchejte do něj jogurt nebo
    pokapejte dresinkem, případně citronovou šťávou nebo zkuste přidat
    sojovku či balsamico ocet.

Přejeme dobrou chuť!