Chutný rýžový salát vhodný (nejenom) pro horké letní dny, kdy přijde vhod studená lehká strava. Také jej můžete servírovat k vašemu grilovanému masu.
Do salátu můžete přidat v podstatě jakoukoliv zeleninu podle vaší chuti nebo obsahu ledničky, takže variant je ohromné množství.
Když si navaříte rýže víc a necháte si ji v lednici několik dnů, můžete si každé ráno připravit jiný druh salátu podle dostupných ingrediencí. Salát chutná dobře také s hnědou rýží.
Recept na letní rýžový salát
Ingredience
- 120 g dlouhozrnné rýže
- ½ červené papriky
- ½ žluté papriky
- 1 rajče (větší)
- 5 cm salátové okurky
- 2 jarní cibulky
- ½ řapíku celeru
- 5 černých oliv
- 2 žampiony (menší)
- menší hrst čerstvé bazalky (popř. petržele nebo máty)
- sůl
- pepř čerstvě umletý
Postup
-
Rýži uvařte, propláchněte studenou vodou a nechte vychladnout.
-
Opláchněte zeleninu a nakrájejte ji na maličké kousky. To samé udělejte s bazalkou. Vše vložte do mísy společně s vychladlou rýží. Dobře promíchejte a dochuťte pepřem a solí podle vlastních preferencí.
-
Pokud se vám bude salát zdát suchý, přimýchejte do něj jogurt nebo
pokapejte dresinkem, případně citronovou šťávou nebo zkuste přidat
sojovku či balsamico ocet.
Přejeme dobrou chuť!