Štítek: vegetariánské recepty
Recept: Hrášek v kokosovo-rajčatové omáčce
Samotný recept je jednoduchý, rychlý a snadno obměnitelný. Můžete přidat mořské plody, maso, tofu, jinou zeleninu, ale tato skromná verze oslní i tak.
Ondřej Horecký 2. 3. 2024 Zdraví
Recepty: Obalovaný kedluben
Jestli máte rádi obalovaný květák, pak vás kedluben v trojobale určitě potěší také. Někteří dokonce tvrdí,...
Ondřej Horecký 22. 10. 2023 Recepty
Recept: Černá čočka beluga se zeleninou a kokosovým mlékem
Výhodou černé čočky je snadná příprava (nemusí se namáčet, rychle se uvaří), příjemná jemně oříšková chuť a „al dente“ konzistence. Tento zdravý recept je inspirovaný indickou kuchyní a potěší svou rychlostí i chutí.
Ondřej Horecký 5. 6. 2023
Návod na domácí kvašení zeleniny (pro začátečníky)
Hledáte způsob, jak nejlépe uchovat zeleninu? Rozhodně zkuste kvašení neboli fermentaci, což je jedna z nejzdravějších metod zpracování zeleniny. Jde o probiotickou a vitamínovou bombu!
Jennifer McGruther 29. 4. 2023 Jídlo a Zdraví
Recept: Kynuté Honzovy buchty
Všichni určitě máme doma uložený nějaký ten zaručený recept na nejlepší kynuté buchty, také zvané Honzovy buchty, a já vám přináším ten náš rodinný. Plnit můžete povidly, mákem, tvarohem, ořechy, ale klidně i ovocem.
Kateřina Kudláčková 21. 4. 2023
Recept: Velikonoční mazanec snadný na přípravu i vážení
Velikonoce jsou tu a k nim patří tradiční velikonoční mazanec. Existují různé typy, já mám pro vás jeden snadný, hrníčkový, kde se neváží.
Kateřina Kudláčková 6. 4. 2023
Fondue – sýrový pozdrav ze Švýcarska (+ recept)
Tato kulinářská delikatesa, která vznikla jako pokrm alpských horalů, však nezůstala jenom ve Švýcarsku, a dnes se jedná o jídlo, které se konzumuje na celém světě. Společenská a labužnická událost - ano, to vše a mnohem více se ukrývá pod tajemným jménem fondue...
Kateřina Šebelová a Ondřej Horecký 10. 1. 2023 Jídlo a Zdraví
Recepty: Zázvorové koláčky ze špaldy
Naše zázvorové koláčky mají křupavý okraj a měkký střed. Jsou rychlé a snadné, takže je zvládnou připravit i děti.
Ondřej Horecký 28. 11. 2022 Jídlo a Zdraví