Recept: Hrášek v kokosovo-rajčatové omáčce
Recept: Hrášek v kokosovo-rajčatové omáčce

Samotný recept je jednoduchý, rychlý a snadno obměnitelný. Můžete přidat mořské plody, maso, tofu, jinou zeleninu, ale tato skromná verze oslní i tak.

Recepty: Obalovaný kedluben
Recepty: Obalovaný kedluben

Jestli máte rádi obalovaný květák, pak vás kedluben v trojobale určitě potěší také. Někteří dokonce tvrdí,...

Recept: Černá čočka beluga se zeleninou a kokosovým mlékem
Recept: Černá čočka beluga se zeleninou a kokosovým mlékem

Výhodou černé čočky je snadná příprava (nemusí se namáčet, rychle se uvaří), příjemná jemně oříšková chuť a „al dente“ konzistence. Tento zdravý recept je inspirovaný indickou kuchyní a potěší svou rychlostí i chutí.

Návod na domácí kvašení zeleniny (pro začátečníky)
Návod na domácí kvašení zeleniny (pro začátečníky)

Hledáte způsob, jak nejlépe uchovat zeleninu? Rozhodně zkuste kvašení neboli fermentaci, což je jedna z nejzdravějších metod zpracování zeleniny. Jde o probiotickou a vitamínovou bombu!

Recept: Kynuté Honzovy buchty
Recept: Kynuté Honzovy buchty

Všichni určitě máme doma uložený nějaký ten zaručený recept na nejlepší kynuté buchty, také zvané Honzovy buchty, a já vám přináším ten náš rodinný. Plnit můžete povidly, mákem, tvarohem, ořechy, ale klidně i ovocem.

Recept: Velikonoční mazanec snadný na přípravu i vážení
Recept: Velikonoční mazanec snadný na přípravu i vážení

Velikonoce jsou tu a k nim patří tradiční velikonoční mazanec. Existují různé typy, já mám pro vás jeden snadný, hrníčkový, kde se neváží.

Fondue – sýrový pozdrav ze Švýcarska (+ recept)
Fondue – sýrový pozdrav ze Švýcarska (+ recept)

Tato kulinářská delikatesa, která vznikla jako pokrm alpských horalů, však nezůstala jenom ve Švýcarsku, a dnes se jedná o jídlo, které se konzumuje na celém světě. Společenská a labužnická událost - ano, to vše a mnohem více se ukrývá pod tajemným jménem fondue...

Recepty: Zázvorové koláčky ze špaldy
Recepty: Zázvorové koláčky ze špaldy

Naše zázvorové koláčky mají křupavý okraj a měkký střed. Jsou rychlé a snadné, takže je zvládnou připravit i děti.

1 2 3 13