Slaný cuketový koláč – (video recept)

Slaný cuketový koláč – (video recept)

Je právě sezóna a už nevíte co dál s cuketami? Pojďte s námi upéct cuketový koláč - opět v duchu rychle, snadno, chutně - recept, který zvládne každý, leč výsledek je hodný mistra kuchaře.

Čočkový dhal s květákem (video recept)

Čočkový dhal s květákem (video recept)

Dhal (vyslovuj ,,dhál") je indický vegetariánský pokrm z luštěnin, většinou z čočky. Tato verze receptu na čočkový dhal s květákem je trochu upravená našim poměrům, ale o nic méně chutnější.

Jednoduchá květáková polévka

Jednoduchá květáková polévka

Snadná, chutná a rychlá polévka, která potěší každého. Co víc si přát?

Cottage cheese s ananasem – recept na superrychlou pochoutku

Cottage cheese s ananasem – recept na superrychlou pochoutku

Kombinace mírně slaného sýra se sladkým ananasem je opravdu nečekaně lahodná! Navíc jde o jídlo s nízkou kalorickou hodnotou, takže si ho může dopřát každý, i jedinci na dietě.

Cuketová polévka – recept: zdravě, rychle, báječně

Cuketová polévka – recept: zdravě, rychle, báječně

Cuketová polévka je prostě delikatesa. Jestli jste ji zatím nevařili, tak to napravte. Do půl hodiny máte hotovo. Když k tomu zakousnete kváskový chleba nebo zeleninový koláč, pochutnáte si na zdravém obědě.

Dušená mrkev s bramborami

Dušená mrkev s bramborami

Sklidili jsme první mrkve. A taky brambory. Bylinky v dopoledním slunci voněly tak silně, že je nešlo minout bez povšimnutí. Proto vznikl tenhle recept. Z momentální inspirace. Je plný slunce, vůní a chutí.

Nejlepší salátové dresingy –  bez éček

Nejlepší salátové dresingy – bez éček

Také máte rádi salát? Jeho příprava je zpravidla jednoduchá a rychlá. A pokud si připravíte dobrý dresing, pochutnáte si. Vykašlete se na supermarketové dresingy s éčky. Doma si uděláte zálivku na salát mnohem chutnější a zdravější!

Pohanková polévka

Pohanková polévka

A co Vy a pohanka? Máte ji rádi? Vaříte ji pravidelně, nebo jen tak na zkoušku, jak se říká jednou do roka? A přece je to výborná surovina, která rozhodně nepatří, jak se říkávalo, jen na venkov, ale měli bychom ji v kuchyni používat pravidelně, a tím i rozšířit náš jídelníček - např. pohankovou polévkou.